fbpx

Werkt een haarverf zonder al die schadelijke stoffen wel?

haarverf zonder al die schadelijke stoffen

Zoals je weet hanteer ik de Curly Girl Methode om mijn haar gezond en mooi te houden. Helaas moet ik wel regelmatig mijn haar verven, omdat ik al op jonge leeftijd grijze haren kreeg. En haarverf is nou eenmaal niet goed voor je haar. Helemaal als je van die pakjes uit de winkel gebruikt. Ik gebruik daarom al jaren verf die kappers ook gebruiken. Maar ook die verf zit vol schadelijke ingrediënten. Ik was daarom heel blij dat ik de haarverf van WECOLOUR mocht reviewen. Maar werkt een haarverf zonder al die schadelijke stoffen wel?

WECOLOUR

Haarverf van WECOLOUR is ontstaan vanuit de gedachte dat mooi, gezond en geverfd haar ook kan zonder de schadelijke haarverf van de drogisterij. WECOLOUR biedt kapperskwaliteit haarverf in 27 haarkleuren. Uiteraard kan je de verf ook mengen als je dit zou willen. Zo meng ik altijd twee kleuren haarverf. Ik meng namelijk een bruine askleur met de bruine kleur die ik ga gebruiken om zo het warme uit mijn haarkleur te halen. De verf van WECOLOUR is zo puur mogelijk, zonder ammonia, resorcinol en parabenen en ook volledig dierproef vrij. Genoeg redenen dus om deze verf uit te proberen.

Hoe kies je de juiste kleur?

Op de website van WECOLOUR kan je gebruik maken van een handige tool die jou helpt de juiste haarkleur te kiezen. Je beantwoordt een aantal vragen over je haar. Dit zijn vragen zoals wat je eigen haarkleur is, hoe grijs je haar is, hoe lang geleden je je haar voor het laatst hebt geverfd, je haartype dus krullen, golvend, steil of kroes, de lengte van je haar, de kwaliteit van je haar en welke kleur je zou willen. Aan de hand van jouw antwoorden krijg je een advies op maat. Je ziet niet alleen welke haarkleur je zou moeten bestellen, maar ook hoeveel haarverf je nodig hebt. Daarna hoef je alleen nog te bestellen.

haarverf zonder al die schadelijke stoffen Inhoud WE COLOUR
Dit krijg je bij je bestelling

Inhoud bestelling

Als je de haarverf bestelt, krijg je niet alleen een tube verf. Alles wat je nodig hebt voor het het verven van je haar zit in het pakketje. Denk hierbij aan waterstofperoxide, een verfkwastjes, plastic handschoentjes, shampoo en conditioner. Als je het pakketje thuis krijgt kan je dus meteen aan de slag! Ik bestelde dus twee kleuren haarverf en kreeg er twee flesjes activator (waterstofperoxide) bij.

Aan de slag

De gebruiksaanwijzing die bij het pakketje zit wijst voor zich. Alles wordt eenvoudig omschreven en het kan eigenlijk niet misgaan. Het eerste wat opvalt is de geur van de verf. De meeste haarverf ruikt vrij sterk en behoorlijk chemisch en dat is bij deze verf helemaal niet het geval. Het ruikt lekker fris. Ook als je dan de activator toevoegt blijft het lekker ruiken. Wat ook opvalt is dat deze verf minder dik is dan de verf die ik normaal gesproken gebruik. Het is nog wel een dikke emulsie hoor, maar minder dik dan wat ik gewend ben. Ik moet zeggen dat ik dit wel fijner vind omdat dit makkelijker aanbrengen is. Ik begin bij de aanzet/uitgroei en als ik daarmee klaar ben breng ik direct de haarverf op de lengtes en punten aan. Dan is het 35 minuutjes wachten op het eindresultaat.

De haarverf is gemengd en klaar om aangebracht te worden

Het eindresultaat

Na 35 minuten is het tijd om de verf uit te spoelen en je haar te wassen met de bijgeleverde shampoo en conditioner. Normaal gesproken gebruik ik na het wassen een haarmasker om mijn krullen net even dat stukje extra verzorging en voeding te geven, maar ik heb dit nu niet gedaan. De bijgeleverde shampoo bevat geen SLS (Sodium Lauret Sulfate) en parabenen en dat is zeker een voordeel. De shampoo en conditioner ruiken ook heel lekker naar citrusvruchten. Na de conditioner is mijn haar ook heel zacht en makkelijk doorkambaar. Daarna verzorg ik het zoals ik altijd doe; leave-in conditioner, gel en föhnen. En ik ben heel blij met het eindresultaat. Mijn haar is donkerder, ik heb geen grijze haren meer en mijn krullen voelen zacht aan!

het eindresultaat met haarverf zonder al die schadelijke stoffen
Ik ben heel blij met het eindresultaat. Mijn grijze haren zijn weg en mijn haar ziet er verzorgd en gezond uit

Haarverf zonder al die schadelijke stoffen

Ik moet zeggen dat ik het wel even spannend vond. Zou de verf genoeg dekking bieden voor mijn grijze haren en hoe zou mijn haar op deze verf reageren? Maar ik kan nu zeggen dat ik deze haarverf zonder al die schadelijke stoffen vaker ga gebruiken! Ik ben echt heel erg tevreden en kan het iedereen aanraden. En wat ook heel fijn is, is dat je bij de eerste bestelling bij WECOLOUR €10 korting krijgt. Als je dus voor één tube verf gaat betaal je dan geen €19,95, maar €9,95. En dan heb je dus het hele pakket met alles wat je nodig hebt om je haar te verven. Ik ben normaal gesproken veel meer kwijt voor alleen verf.

Verf jij je haar zelf? Welke haarverf gebruik jij dan altijd?

Dit artikel is een editorial. Dit betekent dat ik betaald heb gekregen om mijn mening te geven over dit onderwerp. Als ik positief ben over dit onderwerp zeg ik dit, maar ook als dit negatief is.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!