fbpx

Mijn bullet journal setup voor augustus

Mijn bullet journal setup voor augustus

En toen was het alweer bijna augustus. Wat hebben we een mooie en warme juli gehad! Meestal is het in juli echt vies weer met veel regen, maar dit jaar is het totaal tegenovergesteld. Eigenlijk iets te droog. Ik bedoel, je hoort me niet klagen hoor maar af en toe een buitje (als ik lig te slapen) is helemaal niet erg. Koelt het een beetje af en zijn de bloemen, planten en dieren buiten ook weer blij. Maar met dit warme weer is het lekker om in de schaduw of binnen (als je huis een beetje koel is) aan je bullet journal te werken. En dat is wat ik ook heb gedaan. En ik was na afloop weer helemaal zen en klaar voor de nieuwe maand.

Er gaan dingen veranderen

Ik heb wat dingen veranderd. Of laat ik het zo zeggen, ik ga dingen anders doen. Omdat ik mijn bulletjournal zowel zakelijk als privé gebruik lopen zaken door elkaar heen. Ik zou dus heel makkelijk het overzicht kwijt kunnen raken. Daarom heb ik besloten dat ik ieder kwartaal een nieuw bulletjournal start. En ondanks dat ik het fijn vindt dat mijn bulletjournal lekker groot is omdat ik dan meer kwijt kan in de weekplanning, is het niet praktisch zo’n groot boekwerk. Als ik bijvoorbeeld een bespreking heb vind ik het fijn om aantekeningen te maken (met de hand ja) en dan is het meesjouwen van zo’n groot boekwerk niet handig. Terwijl juist het fijne van een bullet journal is dat je alles in één notitieboek kwijt kunt. Maar voor nu doe ik het er nog even mee en gebruik ik een apart boekje voor aantekeningen.

Mijn bullet journal setup voor augustus quote

 

Thema

Ik ga deze maand voor paars. Ik heb lavendel getekend in twee kleuren paars en die kleuren trek ik door. Lavendel is ontspannend en geeft rust. Dat is waar deze augustus ook voor staat. We genieten nog lekker van de vakantie en ook Alex is vrij. Gewoon ‘go with the flow’ en zien wat de dag ons brengt. Lavendel vind ik daar wel goed bij passen en daarnaast vind ik de lavendel in mijn tuin altijd zo mooi.

Mijn bullet journal setup voor augustus maandoverzicht

Maandoverzicht

Dit maandoverzicht blijft onveranderd. Een hele maand op twee pagina’s zodat ik weet wat er gaat komen en wat ik te doen heb op de langere termijn. Denk aan deadlines, afspraken en verjaardagen.

Mijn bullet journal setup voor augustus doelen en to do

 

Doelen en to do

Hier noteer ik op de linkerpagina wat mijn doelen voor de komende maand zijn. En die doelen bereik je door er dingen voor te doen. Dit noteer ik op de rechterpagina. Dit heb ik dus iets aangepast. Door dit op deze manier te noteren is er meer overzicht. Ik heb mijn doelen en alles wat ik moet doen om dit doelen te behalen naast elkaar staan. Ik kan zo gedurende de maand zien wat op koers ligt en waar ik nog aan moet werken. Omdat ik natuurlijk een groot notitieboek van Leuchtturm heb, kan ik de pagina’s in tweeën delen. Bovenaan de pagina de zakelijke doelen en onderaan de pagina de persoonlijke doelen.

Mijn bullet journal setup voor augustus blogideeen

Blogideeën en uploadschema

Deze twee pagina’s zijn nog hetzelfde. Aan de ene pagina noteer ik alle ideeën die ik heb waarover ik wil schrijven op mijn blog of wil delen op Facebook of Instagram. En op de andere pagina noteer ik wanneer ik wat plaats. Ik wil met mijn blog na de vakantie wat meer naar vaste en terugkomende onderwerpen en dan weet ik precies op welke dag ik wat zou moeten plaatsen.

Mijn bullet journal setup voor augustus betaalde opdrachten

Betaalde opdrachten

De zakelijke inkomsten en uitgaven tegenwoordig digitaal bij. Nu ik steeds meer opdrachten krijg is het bijna niet te doen om dit allemaal te noteren. Maar ik vind het wel fijn om in mijn bulletjournal bij te houden welke betaalde opdrachten ik allemaal in een maand heb binnengesleept. Het geeft me een goed gevoel en het motiveert me om nog meer leuke opdrachten te krijgen.

Mijn bullet journal setup voor augustus habittracker

Habittracker

Alhoewel ik eigenlijk niet echt meer af hoef te vallen van mezelf. Blijf ik hier wel mijn gewoontes bijhouden. Ik weet van mezelf dat ik heel makkelijk weer oude gewoontes op zou kunnen pakken en door hier scherp op te zijn zorg ik dat ik goed bezig blijf. Heel veel van de gewoontes komen weer terug, maa rik heb er een paar nieuwe aan toegevoegd. Ik merk dat ik nu het vakantie is en de orde en regelmaat kwijt ben wat slechter voor mezelf zorg als het om eten en drinken gaat. En dan vooral mijn dagelijkse portie fruit gaat eraan. Maar ook het op tijd naar bed gaan lukt niet echt. En dat is wel iets wat ik echt nodig heb. Een keertje heel laat naar bed is niet erg, maar dagelijks en dan om 6 uur weer wakker zijn omdat Jenna naast mijn bed staat is niet ideaal.

Mijn bullet journal setup voor augustus weekoverzicht

Weekoverzicht en dankbaar

In het weekoverzicht noteer ik de zakelijke en persoonlijke weekdoelen, wat ik hiervoor moet doen en dingen die ik niet mag vergeten. Daarnaast schrijf ik hier alles wat ik deze week gedaan moet hebben. Ook noteer ik voortaan hier waar ik dankbaar voor ben. Deze pagina’s en de weekplanning gebruik ik gedurende de dag het meest dus is het wel zo logisch dat ik ook hier noteer waar ik dankbaar voor ben. Zo kan ik iedere dag iets opschrijven waar ik dankbaar voor ben.

Mijn bullet journal setup voor augustus weekplanning

Weekplanning

Ook deze pagina’s veranderen niet. Dit is in feite mijn agenda. Onderaan noteer ik wat ik op een dag gedaan wil hebben en dit verdeel ik over de dag en geef er een bepaalde tijd bij. Zo zorg ik dat ik productief ben en blijf en niet afgeleid wordt door bijvoorbeeld Facebook en Instagram of een vriendin ga bellen 😉

Mijn bullet journal setup voor augustus thema

 

Mijn bullet journal setup voor augustus

Ik kan er deze week weer tegenaan. Ik moet zeggen dat het werk op een lager pitje ligt, maar als zelfstandig ondernemer kan je niet op je luie gat gaan zitten. Er zal dus wel gewerkt worden. Maar het is wel vakantie en daar ga ik zeker ook van genieten!

Wat noteer jij allemaal in je bullet journal?

 

 

 

 

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!