fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

LEZEN | 5 inspirerende boeken om dichter bij jezelf en je doelen te komen

inspirerende boeken

Boeken lezen. Ik doe het eigenlijk te weinig. Nog een reden om te minderen met Netflix. Voordat ik kinderen had verslond ik het ene na het andere boek. Een boek lezen is heerlijk ontspannend en je kan natuurlijk een zoetsappig romannetje lezen. Waar overigens niks mis mee is. Toen ik thuis zat met een burn out ben ik ‘zelfhulpboeken’ gaan lezen. Spirituele boeken en luchtere boeken. Boeken met een boodschap en boeken waar je wat van leert. Boeken die je helpen om te groeien en een beter mens te worden. Inspirerende boeken die je dichter bij jezelf brengen en dichter bij je doelen brengen. Of dit nu op persoonlijk vlak is of op zakelijk vlak. Vandaag deel ik mijn lijst met 5 inspirerende boeken die je helpen dichter bij jezelf te komen.

De kracht van het Nu – Eckhart Tolle

Dit boek bevat een boodschap die wereldwijd al miljoenen mensen bewuster heeft gemaakt. Want, we zijn ons denken niet. Eckhart Tolle nodigt je uit om jezelf van je verstand te bevrijden. Om je ware zelf te ontdekken. Alles gebeurt in het NU en alles vinden we in het NU.

De kracht van het Nu. leert je bewuster te zijn en in het nu te leven. We leven nu en zijn altijd bezig met wat er gaat komen of wat geweest is. Hierdoor zijn we niet echt in het moment. En hierdoor zien we niet wat het nu ons te bieden heeft. We zijn altijd aan het denken. Ons hoofd draait overuren. En hierdoor lijden we vaak onnodig. Het boek helpt je anders te kijken naar situaties die zich in je leven voordoen.

Het is een spiritueel boek, maar ik vind het zeker niet zweverig. Het is een boek wat niet heel makkelijk wegleest, maar ik heb heel veel aan dit boek gehad. Dit was het eerste boek dat ik las toen ik uit de burn out probeerde te komen. En ik heb dit boek pas weer gelezen. Ik merk dat het boek me rust geef en weer terug laat komen bij mezelf.

The secret – Rhonda Byrne

Er bestaat een eeuwenoud Geheim: The Secret. De meest succesvolste uitvinders, denkers en ondernemers in de geschiedenis kenden dit geheim. In dit boek wordt het geheim onthuld en kom je te weten dat alles wat je maar wilt kunt hebben, zijn of doen…

Ik weet dat heel veel mensen dit maar zweverig en raar vinden. Maar ik geloof echt in de kracht van je geest of mind. Je bent wat je denkt. Bijvoorbeeld: je voelt je niet lekker. Je bent niet ziek maar je voelt je niet fit. Als je dan zielig in je bed gaat liggen en denkt dat je vast ziek wordt en dat je je écht niet goed voelt, zul je je steeds naarder gaan voelen. Maar als je denkt; Oké, ik voel me nu niet top maar ik ga lekker douchen, kleed me aan en doe de rest van de dag wat rustiger aan dan voel ik me vast goed. Vaak voel je je dan goed.

Of als het even tegen zit in je leven en je blijft maar denken wat een rotleven je hebt. Zal je leven dan beter worden? En nee natuurlijk zal alleen positief denken je niet verder helpen, maar doordat je positief bent zul je er alles aan doen om verandering aan te brengen. De kracht van je mind of je geest. En wat je geeft krijg je terug. Dus ben je en denk je positief dan komen er positieve dingen op je pad. Ben je en denk je negatief dan zullen er ook negatieve dingen op je pad komen.

Master your Mindset – Michael Pilarczyk

Dit boek gaat over levensvragen. Waarom doe je wat je doet? Hoe ziet jouw mooiste leven eruit? Wat wil je écht. Geluk, geld of persoonlijke groei? Meer tijd voor jezelf en doen wat je werkelijk wilt? Hoe geef je meer betekenis aan wie je bent en wat je doet?

Master your Mindset gaat over het veranderen van je mindset. Het sluit eigenlijk goed aan bij The Secret. Want hoe zorg je nou dat je anders kunt gaan denken en anders naar dingen gaat kijken? We zijn gewoontedieren en doen de dingen al jaren zoals we ze nu doen. Hoe zorg je nou dat je die interne programmering verandert? Want pas als je ander gaat denken en doen zal je verandering in je leven kunnen brengen. Dit boek legt je stap voor stap uit hoe je dit kunt bereiken.

Think and Grow Rich – Napoleon Hill

Think and Grow Rich is de klassieker der klassiekers op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en succes. De waarheden en wijsheden die Napoleon Hill Beschrijft zijn tijdloos, de wetten en regels zijn universeel. Dit boek neemt je stapsgewijs mee in de strategie die miljoenen mensen een fortuin heeft opgeleverd, maar die bovenal de formule is voor een succesvol en voldaan leven.

Think and Grow Rich is in 1937 gepubliceerd maar is nog steeds actueel als je kijkt naar de wereldwijde economie en de mentaliteit van de samenleving. Ik ben dit boek gaan lezen omdat Michael Pilarczyk in Master You Mindset naar dit boek verwijst. En doordat hij het boek vaak aanhaalt werd ik nieuwsgierig. Ook in dit boek gaat het om je mindset; je wordt wat je gelooft, niet wat je hoopt, wenst of wilt maar dat waar je diep vanbinnen echt van overtuigd bent. Ook hier gaat het om de kracht van positief denken en visualisatie. Dit boek leest niet heel makkelijk, maar toch bleef ik geboeid doorlezen.

De 7 spirituele wetten van succes – Deepak Chopra

Succes is niet altijd het resultaat van hard werken, zorgvuldig plannen en tomeloze ambitie. Deepak Chopra laat zien dat er een andere spirituele manier is om succes te boeken: als we onze ware aard doorgronden en in harmonie leven met de natuur, wordt ons leven vanzelf plezieriger.

De 7 spirituele wetten van succes had ik zo uitgelezen. Heel veel dingen herkende ik. Ik wist al wat de spirituele wetten zijn zonder dat ik me daarvan bewust was. Denk bijvoorbeeld aan de wet van het geven (en nemen), de wet van het karma (oorzaak en gevolg) en de wet van het dharma (je doel in het leven, jouw talent). Bij iedere wet wordt omschreven wat het is en wat jij kunt doen om het in de praktijk te brengen. Dit boek brengt je dichter bij jezelf en iedereen om je heen. Je bent bewuster van alles. En ook helpt dit boek je met het bereiken van je doelen en dat je leven positiever en plezieriger wordt.

5 inspirerende boeken om dichter bij jezelf en je doelen te komen

Deze inspirerende boeken zijn vooral gebaseerd op spiritualiteit en de zoektocht naar jezelf. Ik ben in de tijd dat ik een burn out had tot het besef gekomen dat ik heel erg werd geleefd. Dit liet ik uiteraard zelf toe. Maar wie was ik écht? Als ik echt zou doen wat ik zelf wilde, wat zou ik dan doen?

Als je deze boeken leest wil dit niet zeggen dat je klaar bent. Er zijn natuurlijk nog veel meer inspirerende boeken. Maar hoeveel boeken je ook leest, je zal zelf aan het werk moeten en dat wat je gelezen hebt in de praktijk brengen. Sommige onderwerpen vind je misschien vergezocht. En het is alleen maar goed als je kritisch bent.

Je hoeft niet alles te geloven wat er in de boeken staat en er iets mee te doen, maar haal eruit wat voor jou werkt. Pas dat toe in jouw leven en misschien helpt het je om positiever te zijn, anders naar jezelf en de wereld te kijken en misschien wel een (nog) gelukkiger mens te worden en je doelen te behalen. Wat dat ook mag zijn. De zon schijnt nog volop en de vakantie is nog in volle gang dus tijd genoeg om te lezen, even stil te staan en aan jezelf te denken 😉

Welke inspirerende boeken lees jij graag?

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product koopt, ik hier een percentage commissie voor ontvang. Dit kost jou niks.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!