fbpx

Wist jij dat je recht kan hebben op een vergoeding als je vliegtuig vertraging heeft?

vergoeding als je vliegtuig vertraging heeft

Je hebt er zo naar uitgekeken; vakantie! Lekker met het vliegtuig naar een zonnig oord. Maar dan begint de ellende. Vertraging. Daar zit je dan. En is het een vertraging van een uurtje dan is het te overzien, maar wat als het uren duurt. En je mist ook nog eens je aansluiting? Of wat als je vlucht geannuleerd wordt? Wat veel mensen niet weten is dat je dan recht kan hebben op een vergoeding als je vliegtuig vertraging heeft. En geloof me, die vergoeding kan aardig oplopen! Ik heb in het verleden uren vertraging gehad en natuurlijk nooit wat geclaimd, maar vanaf nu weet ik beter.

Mijn ervaring met vliegvertraging

Ik ging jaren geleden bij mijn oma op Rodrigues op bezoek. Rodrigues is een eiland 560 km ten oosten van Mauritius. Ik heb daar heel veel familie wonen en als ik naar mijn moeder op Mauritius ga dan ga ik ook altijd een paar dagen naar Rodrigues. Het is ongeveer anderhalf uur vliegen vanaf Mauritius en een ticket kost zo’n €200.

Ik zou eind van de middag vliegen, maar er was iets met het toestel. Een klein tweemotorig vliegtuigje waar 74 man in kan. Ik vind vliegen altijd leuk, maar zo’n klein vliegtuigje vind ik altijd minder. En als er dan ook iets mis is met het vliegtuig vlieg ik liever niet. Na twee uur vertraging zonder ook maar enige info wilde ik eigenlijk gewoon weer naar huis en naar mijn moeder. Maar ik bleef toch wachten. We kregen wat te eten en het was niet duidelijk wanneer we zouden vliegen. Uiteindelijk ben ik naar het grondpersoneel gelopen en heb gevraagd hoe lang het nog zou duren. We waren inmiddels uren verder en ik vloog alleen, maar er waren ook oudere mensen en mensen met kleine kinderen.

Het kwam allemaal goed

Uiteindelijk vlogen we die avond niet meer en werden we netjes naar een hotel in de buurt gebracht. Het was een fijn resort waar we zouden overnachten. We kregen bij aankomst nog eten en drinken en de volgende ochtend stond er een uitgebreid ontbijtbuffet te wachten. Ik kwam die middag veilig op Rodrigues aan en heb een superleuke tijd met mijn familie gehad.

recht op vergoeding als je vliegtuig vertraging heeft want vertraging is geen goed begin van de vakantie

Recht op vergoeding als je vliegtuig vertraging heeft

De hele situatie werd door luchtvaartmaatschappij Air Mauritius netjes afgehandeld. Ik heb er daarom geen moment aan gedacht om een vergoeding te claimen. Er werd goed voor ons gezorgd en we kwamen niks te kort. Maar wat als dit niet het geval was geweest? Dan had ik zeker wel willen weten of ik in dit geval recht op vergoeding had omdat het vliegtuig vertraging had, want het was echt een behoorlijke vertraging. Het ging om een vlucht van maar €200 euro, maar ik was wel een vakantiedag kwijt. En ik kon mijn terugvlucht niet kosteloos omboeken.

Hoe kom je in aanmerking voor een vergoeding?

Je kunt heel makkelijk controleren of je recht op een vergoeding hebt via Aviclaim. En niet alleen voor vliegvertraging. Ook als je een aansluitende vlucht gemist hebt door vertraging, een geannuleerde of overboekte vlucht hebt of een instapweigering krijgt, kan je recht hebben op een vergoeding tot €600 per persoon. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van de vluchtafstand. Het enige wat je bij de hand moet hebben is je vluchtnummer en de vluchtdatum. Als je het formulier invult zie je gelijk of je recht hebt en wat de hoogte van de vergoeding is. Het mooie van Airline Refund is dat ze werken op basis van ‘No Cure No Pay’. Je bent ze dus alleen kosten verschuldigd als je daadwerkelijk een vergoeding krijgt.

Zonder stress op vakantie

Ik hoop natuurlijk dat iedereen die op vakantie gaat zonder problemen op de plaats van bestemming aankomt en zonder stress lekker vakantie kan vieren. Maar mocht dit niet het geval zijn dan weet je nu dat je recht hebt op vergoeding als je vliegtuig vertraging heeft. Dus heb je te maken met vertraging dan zou ik zeker gebruik maken van de diensten van Airline Refund. Je hoeft dan niet zelf alles uit te zoeken en overal achterna te bellen. Ik ga op korte termijn niet vliegen, maar als ik weer ga vliegen en ik krijg met vertraging te maken dan ga ik er zeker gebruik maken!

Heb jij weleens te maken gehad met vertraging op het vliegveld of ben je weleens geweigerd op een vlucht doordat het toestel overboekt was? Heb jij toen een vergoeding gekregen?

Foto: Adobe Stock

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!