Mooie en gezonde tanden zonder tandpasta

gezonde tanden zonder tandpasta

Mooie en gezonde tanden zonder tandpasta. Hoe dan? Ik zal het uitleggen. Ik heb namelijk onlangs de plasticvrije tandpasta van Smyle ontdekt. Maar dit is niet de tandpasta zoals jij die kent. Het zijn namelijk tandpastatabs, oftewel tabletjes gemaakt van tandpasta die geen chemische stoffen bevatten. Zo heb je niet alleen goede tandpasta die goed voor je tanden én voor je lichaam is, maar ook minder verspilling van plastic omdat de tandpasta niet in een tube zit. Deze tandpastatabs zitten namelijk in een glazen flesje.

We Smyle

Elk jaar belanden 1,5 miljard plasstic tubes op stortplaatsen en in onze oceanen. Die vergaan niet en verstikken ons milieu. Vanuit deze wetenschap is de missie van Almar, Dennis en Roger ontstaan: alle badkamers in Nederland vrij van plastic maken. Zij geloven dat de combi duurzaamheid en ondernemerschap de sleutel is tot een betere toekomst.

Smyle Tandpasta Tabs zijn tandpastatabletten gemaakt van alleen natuurlijke ingrediënten, vrij van agressieve chemicaliën, vrij van micro-plastics, vrij van allergenen en gluten. Het is vegan én dierproefvrij.

Plasticvrij tandenpoetsen

De meeste gewone tandpasta’s komen in plastic tubes, gemaakt van aardolie. Tubes zijn een uitvinding uit de 19-e eeuw, die niet passen in het leven van nu. Elk jaar belanden er van de 20 miljard tubes die geproduceerd worden, 1.5 miljard in onze vuilnishopen en oceanen. Deze tubes breken niet af, wat het een groot probleem voor onze aarde maakt. De overige tubes worden verbrand en veroorzaken CO2 uitstoot. En dit gaat maar door, jaar in en jaar uit.

Elk jaar belanden 1,5 miljard plastic tandpasta tubes op stortplaatsen en in onze oceanen!

Smyle

Tandpasta vrij van schadelijke stoffen

Veel mensen zijn zich inmiddels bewust van de schadelijke stoffen die de meeste tandpasta’s bevatten. Daarom ben ik heel blij dat deze tandpasta vrij is van sulfaten, parabenen, of conserveermiddelen. Je krijgt namelijk altijd wel een beetje tandpasta binnen en dus ook van die schadelijke stoffen. En we willen juist mooie en gezonde tanden zonder (schadelijke) tandpasta. Met de Smyle Tandpasta Tabs hoef je je geen zorgen te maken of je schadelijke stoffen binnenkrijgt, want zoals gezegd zitten er alleen natuurlijke ingrediënten in de tabletjes. Hierdoor is de tandpasta ook veilig te gebruiken door kinderen.

Wat ook een hele fijne bijkomstigheid is, is dat je de keuze hebt over tabletten met of zonder fluoride.

Smyle Maxi Pakket

Ik kreeg Smyle Maxi Pakket om uit te proberen. Dit pakket bestaat uit een leeg flesje en 2 zakjes met tabletten met ieder 125 tabletjes. Met dit pakket bespaar je 4 tubes tandpasta. Perfect voor gezinnen dus!

Wij gebruiken het liefst tandpasta zonder fluoride. Dit heeft te maken met de epilepsie van Marley en tandenpoetsen met tandpasta met fluoride is lange tijd een trigger voor aanvallen geweest.

Onze ervaring met de Smyle Tandpasta Tabs

Eerlijk toegegeven het is even wennen is. Ik ben immers al jarenlang gewend om tandpasta op mijn tandenborstel te smeren en dan te poetsen. Nu stop je een tabletje in je mond, moet je kauwen en dan ga je poetsen. De eerste keer dat ik een tab gebruikte, had ik het niet goed gekauwd en daardoor duurde het wat langer tot het tabletje volledig opgelost was. Dit gaat inmiddels goed!

De smaak is ook even wennen, maar na het poetsen heb je een lekker frisse mond. En dat is wat ik uiteindelijk ook wil van een tandpasta: mooie en schone tanden en een frisse adem. De tandpasta schuimt minder dan reguliere tandpasta. Niet gek, want gewone tandpasta zit vol hulpstoffen die ervoor zorgen dat het lekker schuimt. En meestal zijn dat niet hele gezonde stoffen.

Uiteraard heeft de rest van het gezin de tandpasta ook uitgeprobeerd en eigenlijk hadden zij dezelfde ervaring als ik had: even wennen. En toch zie ik de meiden iedere dag de tabletjes gebruiken. Ik zie dus niet in waarom wij deze tabs niet zullen blijven gebruiken. Alleen kies ik dan wel voor de tabs zonder fluoride.

Gratis uitproberen

Ben je nou nieuwsgierig geworden en wil je ook mooie en gezonde tanden zonder tandpasta? Je kan de Smyle Tandpasta Tabs vrijblijvend uitproberen. Via de website van Smyle kan je een gratis proefpakket voor 14 dagen bestellen. Je betaalt alleen verzendkosten á €2,99.

De Smyle Tandpasta Tabs zijn los te koop bij o.a Holland & Barret. Je kan hier ook terecht voor een abonnement zodat je nooit zonder tabletten komt te zitten.

Gebruik jij nog ouderwetse tandpasta uit een tube?

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product koopt, ik hier een percentage commissie voor ontvang. Dit kost jou niks.

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!