fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Recept voor heerlijke granola

Recept voor heerlijke granola

Ik ben echt dol op een bakje yoghurt met krokante muesli (cruesli). Maar als je dit in de supermarkt koopt, zit het vaak boordevol suiker. En daar zit ik nou weer niet op te wachten. Daarom maak ik het tegenwoordig zelf en ik dacht laat ik met je delen hoe ik dit doe. Daarom lees je hier mijn recept voor heerlijke granola of cruesli.

Erg lekker en gezond én zo klaar

Ik dacht altijd dat het gedoe was om granola te maken. Maar dat is dus helemaal niet zo. Het is zo gemaakt en zo klaar. Het afkoelen kost de meeste tijd. Dus het is niet alleen lekker en gezond, maar ook zo klaar.

Wat heb je nodig voor heerlijke granola

 • Havermout (wil je nog krokantere granola dan kun je voor grove havervlokken kiezen)
 • Ongebrande en ongezouten noten
 • Pitten en zaden
 • Kokosvlokken
 • Rozijnen
 • Honing
 • Kaneel of cacao
 • Zonnebloemolie (of olijfolie)
 • Bakpapier
 • Oven
Recept voor heerlijke granola

Hoeveel je van alle nodig hebt is heel persoonlijk. En hou je niet van noten of pitten en zaden dan kan die weglaten. En je kan voor naturel gaan en alleen honing gebruiken of voor kaneel of cacao zoeken. Maak gewoon een niet te grote portie en maak de volgende keer een andere smaakvariant. Zo kom je erachter wat jij lekker vindt. Ik ben geen fan van rozijnen en daarom zal je dat bij mij niet in mijn granola vinden.

Het recept voor heerlijke granola

Hieronder lees je stap-voor-stap hoe je de granola maakt.

 • Stap 1: verwarm de oven voor op 180˚C
 • Stap 2: doe de havermout, noten, zaden en pitten in een kom en roer door elkaar
 • Stap 3: voeg kaneel of cacao toe en meng
 • Stap 4: voeg honing toe. Voeg niet te veel toe. Je kan tijdens het bakproces proeven en evt nog wat honing toevoegen
 • Stap 5: voeg een scheutje olie toe en meng. Als je merkt dat niet alle ingrediënten bedekt zijn met een laagje olie, voeg je nog een klein scheutje toe. De havermout moet in iedergeval een tintje donkerder zijn
 • Stap 6: leg bakpapier op de bakplaat en verdeel hier het mengels op en druk een beetje plat
 • Stap 7: bak de granola in 20-30 minuten. Na 10 minuten even omscheppen (je kan dan gelijk even proeven of het zoet genoeg is)
 • Stap 8: haal de bakplaat uit de oven en laat de granola afkoelen
 • Stap 9: als de granola afgekoeld is doe je het in een voorraadpot die goed afgesloten kan worden

Jouw zelfgemaakte granola bewaren

Het is belangrijk dat je de granola in een voorraadpot bewaart die je goed kan afsluiten. Je kan de granola dan zeker twee weken bewaren. Al lukt het mij niet om er twee weken mee te doen aangezien de rest van het gezin het ook lekker vindt. Ik ben blij als het een week meegaat. Ik sta daarom bijna iedere zondag in de keuken om een nieuwe voorraad te maken.

Recept voor heerlijke granola

Benieuwd naar mijn andere recepten? Kijk dan hier.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!