fbpx

De spijkermat is de nieuwste trend voor volledige ontspanning

spijkermat is de nieuwste trend

Misschien heb je er al eens van gehoord of heb je er zelfs al ervaring mee, maar laten we eens dieper ingaan op deze innovatieve manier om te ontspannen en te genieten van de voordelen voor lichaam en geest: de spijkermat. De spijkermat is de nieuwste trend voor volledige ontspanning. Maar wat is het en hoe gebruik je het? Dat lees je allemaal in deze blog.

Wat is een spijkermat?

Een spijkermat, ook wel bekend als een acupressuurmat, is een mat met duizenden kleine plastic of metalen spikes die zijn ontworpen om druk uit te oefenen op bepaalde punten van het lichaam. Deze punten corresponderen met acupressuurpunten en meridianen in het lichaam, vergelijkbaar met acupunctuur, maar zonder naalden. Wanneer je op de mat ligt of zit, kunnen de spikes helpen om de doorbloeding te stimuleren, spierspanning te verminderen en een gevoel van diepe ontspanning te bevorderen.

Hoe gebruik je een spijkermat?

Het gebruik van een spijkermat is eenvoudig en kan op verschillende manieren worden aangepast aan jouw behoeften. Je kunt erop gaan liggen met je blote rug, buik of zelfs gezicht naar beneden, afhankelijk van welke delen van je lichaam je wilt behandelen. Mijn voorkeur is op mijn rug. Begin met korte sessies van 10-15 minuten en bouw langzaam op naar langere periodes naarmate je comfortabeler wordt met de sensatie van de spikes.

Tips voor optimaal gebruik van je spijkermat

In het begin kan een spijkermat als je er net op ligt wat onaangenaam zijn. Maar al snel voel je dat je lichaam zich steeds meer gaat ontspannen. Onderstaande tips helpen je hierbij:

  1. Ontspan je spieren: Probeer diep te ademen en bewust te ontspannen terwijl je op de mat ligt. Laat je spieren langzaam los en voel hoe de spanning wegsmelt.
  2. Gebruik voor het slapengaan: Een sessie op de spijkermat voor het slapengaan kan helpen om je lichaam voor te bereiden op een diepe en rustgevende slaap. Het kan ook helpen bij het verlichten van slapeloosheid en het bevorderen van een gevoel van kalmte en ontspanning.
  3. Combineer met meditatie: Probeer meditatie te combineren met je sessies op de spijkermat voor een nog diepere staat van ontspanning en innerlijke rust. Focus op je ademhaling en laat je gedachten tot rust komen terwijl je geniet van de helende sensaties van de mat.
  4. Regelmatig gebruik: Om de maximale voordelen van de spijkermat te ervaren, is regelmatig gebruik essentieel. Probeer dagelijks een korte sessie te doen, of maak er een vast onderdeel van je self-care routine.

Waar koop je een spijkermat?

Ben je geïnteresseerd in het uitproberen van een spijkermat voor jezelf en wil je een spijkermat kopen? Mijn spijkermat is van Flowee en ik gebruik hem minimaal 1x per week. Ik heb daarnaast ook nog een heerlijk spijkermatkussen, wat ideaal is voor extra ontstpanning, een stijve nek of hoofdpijn.

De spijkermat is de nieuwste trend voor volledige ontspanning

De spijkermat is meer dan alleen een trendy accessoire; het is een krachtig hulpmiddel voor ontspanning, stressvermindering en algeheel welzijn. Of je nu worstelt met spierspanning, slapeloosheid of gewoon behoefte hebt aan wat extra zelfzorg, een sessie op de spijkermat kan, naast andere ontspanningsoefeningen, wonderen verrichten.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!