fbpx

LEZEN | Tien dagen stil van Koen de Jong

Tien dagen stil van Koen de Jong zen

Dat mediteren goed voor je is dat weet je misschien al. Het zorgt voor rust zodat je de dingen beter kunt overzien. Maar meditatie heeft niet alleen maar voordelen voor de mind. Er zijn wetenschappelijke onderzoeken dat het ook je lichamelijke conditie kan verbeteren. Als je al eens hebt geprobeerd om te mediteren weet je hoe lastig het kan zijn. Je gedachten dwalen steeds af en voor je het weet heb je in je hoofd je boodschappenlijst voor de hele week klaar. Ik mediteer iedere dag, maar langer dan een paar minuten hou ik het niet vol. Ik was daarom erg blij dat ik het boek ‘Tien dagen stil’ van Koen de Jong opgestuurd kreeg. Een fijn boek voor mensen zoals ik die meer over meditatie willen weten zonder allerlei moeilijke termen waarvan ik niet weet wat ze betekenen. Een boek dat leest als een roman en zo uitgelezen is.

Over de auteur

Koen de Jong is eigenaar van www.sportrusten.nl; een site over ademhaling, sporten en koud douchen. De Jong schreef Koud Kunstje (met Wim Hof), Ik, de wielrenner en Kopwerk (met Aart Vierhouten), De Hardlooprevolutie (met Stans van der Poel) en Verademing (met Bram Bakker). Van zijn boeken zijn meer dan 100.000 exemplaren verkocht en zijn werk is in meer dan acht landen vertaald.

Samenvatting (achterkant boek)

10 dagen niet lezen, niet schrijven, niet praten, geen telefoon, geen internet, geen grapjes, geen koffie, geen vlees, geen alcohol, geen seks, geen chocola en geen sport.

Wat dan wel?

Elke dag om 4:00 uur opstaan en tien uur mediteren.

Koen de Jong begint opgewekt en vol vertrouwen aan een tiendaagse meditatietraining. Maar al snel merkt hij dat zijn gedachten zich moeilijk laten temmen. In plaats van te mediteren denkt hij aan M&M’s, de pijn in zijn knie, biefstuk, bier en Guns N’ Roses.

Hij wil weglopen.

Maar jij blijft.

En op dag 6 realiseert hij zicht wat de stilte met hem doet.

Wat ik van dit boek vind

Zoals ik al aangaf leest dit boek makkelijk weg. ‘Tien dagen stil’ van Koen de Jong is geschreven als een roman. Terwijl je leest hoe Koen de tiendaagse meditatietraining ervaart is het alsof je erbij bent. De mensen die hij daar ontmoet en om wie hij zich zorgen maakt, jij leert ze ook kennen en maakt je ook zorgen om die ene man die maar grauwer en grauwer wordt. Naast zijn verhaal leer je ook over meditatie. Maar dan met woorden die voor iedereen te begrijpen zijn. Tijdens het lezen raak ik steeds meer gefascineerd en wil ik mijn meditatiesessies in de ochtend meer kans geven. Het is namelijk helemaal niet erg als je gedachten afdwalen. Zoals met alles is ook mediteren iets waar je steeds beter in wordt als je het maar blijft doen en het een kans geeft.

Naast het verhaal van Koen en zijn ervaringen tijdens deze training, deelt hij ook wetenschappelijke feiten. Zo zijn er tal van wetenschappelijke onderzoeken die bewijzen dat meditatie heel goed voor je is. Niks geen zweverig gedoe dus. Ik ben echt fan van dit boek en kan het iedereen aanraden die interesse heeft in mediteren, maar nog niet zo goed weet hoe hij moet beginnen. Dit boek zal je helpen om meditatie een kans te geven. En ook jij ervaart dan al het positieve dat mediteren jou kan en zal geven.

Boekinformatie

Auteur: Koen de Jong
Uitgever: Uitgeverij Water
Taal: Nederlands
Categorie: Meditatie & Mindfulness, Body & Mind
Bindwijze: Paperback
Verschijningsdatum: november 2018
Druk: 1e druk
Afmetingen: 20 x 12,5 x 1,8 cm
ISBN13: 9789492798268
EAN: 9789492798268

Verkrijgbaar bij: o.a. Bol.com

Wil je meer boekrecensies lezen? Kijk dan hier.

Als je dit bericht wilt bewaren op Pinterest, wil je dan onderstaande afbeelding gebruiken? Thanks!

Tien dagen Stil van Koen de Jong

Ik heb dit boek van de uitgeverij ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie.

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product koopt, ik hier een percentage commissie voor ontvang.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!