fbpx

We kunnen de tuin zomerklaar maken

tuin zomerklaar maken

Het is eindelijk zover, het begin van de lente! En ik moet zeggen dat ik de kou die we nu hebben helemaal niet erg vind. Goed om even al die bacillen te doden, want iedereen loopt maar te kwakkelen na die rare winter. Want echt koud is het niet geweest. Het leek wel herfst met die al die regen. Toch kijk ik echt uit naar de lente, de warmte van de zon, weer wat minder kleding aan en meer energie doordat we meer vitamine D binnenkrijgen. En ik mis vooral het buiten zijn in de tuin. Maar voordat we lekker in en van het tuintje kunnen genieten moeten we de tuin zomerklaar maken.

Snoeien

Als ik nu naar mijn tuin kijk is het echt een troosteloze bedoeling. Alles is kaal en weinig groen en kleur te zien. In de winter ben ik ook niet gemotiveerd om iets in mijn tuin te doen. Ik zit er dan toch niet. Maar zodra het niet meer vriest en de eerste echte zonnestralen zich laten zien ga ik aan de slag. Als wij onze tuin zomerklaar maken dan begint dat met snoeien; de rozenstruik, de stokrozen, de hortensia, de druiven en ga zo maar door. En ik moet altijd heel erg lachen om mezelf, want ik ben altijd heel fanatiek met snoeien waardoor er een minuscuul plantje overblijft. Sinds vorig jaar is YouTube my best friend als het om snoeien gaat en dan vooral het tuinkanaal van VT wonen en Tuinmanieren. Van deze twee YouTube kanalen haal ik alle informatie voor mijn tuin.

tuin zomerklaar maken

Op naar het tuincentrum

Als alles gesnoeid is gaan we schoffelen en harken en maak ik de aarde los. Zo kunnen al mijn planten weer ademen en groeien. In de tussentijd ben ik dan alweer een paar keer bij het tuincentrum geweest omdat ik dan weer nieuwe plantjes en bloemetjes heb gehaald voor in de borders. Ik kan niet wachten tot alles begint te bloeien, ik moet dan ook meteen kleur in de tuin hebben. Dus vandaar mijn vele ritjes naar het tuincentrum. En als ik dan klaar ben, kan ik zo blij worden van mijn tuintje. Ik kan er dan weer echt van genieten.

Tegels schoonspuiten

Maar als je denkt dat we dan klaar zijn, heb je het mis. Als ik het ‘zware’ tuinierwerk heb gedaan, is manlief aan de beurt. De hogedrukreiniger wordt van zolder gehaald en hij mag alle tegels reinigen. Hij is daar vaak toch wel een hele dag mee bezig, maar daarna ziet onze tuin er als nieuw uit.

En dan gaat het bij mij nog meer kriebelen en want de tuin kan nog gezelliger. Dus komt het hart van schelpen wat ik een paar jaar geleden heb gemaakt tevoorschijn en wordt weer boven onze loungeset gehangen. De picknicktafel kan trouwens dit jaar wel een likje verse verf gebruiken en ook de schuurdeur en raamkozijnen moeten hoognodig weer een nieuwe laag verf hebben. En ik wil nog van die gezellige lampjes ophangen. Je weet wel, die je tuin zo’n romantisch sfeertje geven; echt zo’n vakantiegevoel. Ik heb nog genoeg te doen dus haha.

tuin zomerklaar maken

Met je tenen in het gras

Wat ik eigenlijk mis is gras in de tuin. Toen wij ons huis kochten was de tuin net twee jaar oud en zag er prima uit. Maar wel heel veel tegels. Het liefst had ik toch een grasmat gehad. Maar de ellende met gras is dat je er echt heel goed voor moet zorgen. Doe je dat niet dan heb je een dorre, gele en uitgedroogde mat in je tuin. En dat wil ik dus niet. Want ik weet dat dit bij ons zal gebeuren, omdat wij dan vergeten om het gras water te geven en te mesten.

Ik weet nog dat ik vroeger als klein meisje altijd op het gras in de tuin aan het spelen was. Ik bouwde er tenten, had er picknicks met de buurkinderen en kon daar goed de handstand en radslag oefenen voor turnen. En nu ik zelf kinderen heb, hou ik af en toe mijn hart vast als ze op de trampoline aan het springen zijn en vergeten de rits dicht te doen. Op die tegels vallen kan zomaar voor wat minder tanden zorgen of een hersenschudding. Dus gras zou ideaal zijn. Maar niet het echte gras, nee speelgras van kunstgras. Ideaal want het slijt niet en zorgt voor minder verwondingen. En het heeft ook niet zoveel zorg nodig als echt gras, dus geen dorre, droge en gele grasmat in de tuin 😉

Ik denk dat ik manlief even lief aan moet kijken en toch maar voor kunstgras ga zodat ik ook relaxed in de tuin kan zitten straks. En gras vind ik toch ook gezelliger staan dan alleen maar tegels en het brengt meteen weer wat kleur in je tuin.

tuin zomerklaar maken

De tuin zomerklaar maken

Oh man, ik heb echt nog genoeg te doen volgende maand. Maar ik heb er zo’n zin in! En je tuin zomerklaar maken zorgt ervoor dat je de hele zomer kunt genieten van een prachtige tuin. Weer lekker van de tuin genieten in het zonnetje met een boek en een koud drankje. Samen met de kinderen vlinders spotten in de tuin en wie weet hebben we dit jaar weer een vogelnestje in onze Portugese Laurier. En hopelijk geeft onze druivenplant dit jaar de eerste druiven. Ik ben benieuwd hoe ze zullen smaken. Kom maar op met de lente!

Heb jij een tuin? Wanneer begin jij met je tuin zomerklaar maken?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!