fbpx

Waarom voldoende slaap belangrijk voor je huid is

Waarom voldoende slaap belangrijk voor je huid is

Goede huidverzorging is belangrijk. Hier doen we dan ook van alles aan. We gaan naar de schoonheidsspecialiste, reinigen ons gezicht goed en smeren ons gezicht in met een goede dagcrème of nachtcrème. We weten dat goede voeding en voldoende water drinken ook goed voor onze huid is, maar we vergeten iets. Slaap. Wist jij dat voldoende slaap belangrijk voor je huid is? Uit een Zweeds onderzoek komt heel goed naar voren dat slaaptekort niet goed voor je huid is. Ze noemen het dus niet voor niks een schoonheidsslaapje…

Wallen en donkere kringen

We weten allemaal dat als we slecht slapen of weinig slapen we last krijgen van wallen. Vaak in combinatie met donkere kringen. En als je dan de volgende dagen weer goed slaapt trekt het allemaal een beetje weg en zie je er weer fris en fruitig uit. Maar als het slaaptekort langer duurt trekt het niet zo snel meer weg. We gaan aan de slag met concealer en hopen het zo een beetje te verbloemen

Hangende oogleden

Of jij hangende oogleden hebt is voor een groot deel genetisch bepaald. Maar te weinig of slecht slapen zorgen er ook voor dat je eerder last krijgt van hangende oogleden. Met alle nadelen van dien. Ik heb natuurlijk een ooglidcorrectie gehad en weet dat dit komt omdat dat zowel mijn vader als moeder dit hadden. Mijn moeder heeft rond haar vijftigste een ooglidcorrectie gehad en ik was (pas) 38 jaar. Genetische bepaald ja, maar ik weet zeker dat de jaren slecht slapen ook van invloed zijn geweest.

Meer rimpels en fijne lijntjes

Uit het onderzoek kwam ook de conclusie dat mensen die niet goed of te weinig slapen vaker meer rimpels en fijne lijntjes hebben. Dus je kan dan wel smeren met een goede crème, maar als je niet voldoende slaapt heeft het minder effect.

Voldoende slaap belangrijk voor je huid

Tijdens je slaap gebeurt er van alles in je lichaam. Je lichaam herstelt. En dit gebeurt dus ook met je huid. Je huid herstelt en probeert alle schade van buitenaf te herstellen. Denk bijvoorbeeld aan een verbrand huidje door de zon. Maar tijdens het slapen maakt je huid ook collageen aan. Collageen is verantwoordelijk voor stevigheid en elasticiteit van de huid. Na het 25e levensjaar neemt de productie van collageen gestaag af. Hierdoor veroudert de huid en ontstaan er rimpels, de huid wordt slapper en hebben effecten van buitenaf een grotere invloed op de huid. Collageen is dus heel belangrijk voor je huid!

Dus reinig vanavond je huid goed, smeer een fijne nachtcrème op je gezicht en ga lekker je bed in. Geen schermen meer dus laat Netflix even voor wat het is. Maar ga lekker slapen en geniet de volgende dag van een frisse en stralende huid.

Slaap jij voldoende of zou je wel wat meer mogen slapen?

Uitgelichte foto: Adobe Stock

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!