Internationale Vrouwendag | Wij kunnen allemaal heldinnen zijn

Vandaag is het Internationale Vrouwendag. Een dag die draait om gelijkheid tussen mannen en vrouwen en waardering en respect voor vrouwen. Dit jaar is het thema ‘Heldinnen’. En dan gaat het vooral om vrouwen die zich op uitzonderlijke wijze hebben ingezet voor de rechten van de vrouw, voor gelijkheid en voor hun medemens. Maar wat mij betreft kunnen we allemaal heldinnen zijn!

Gelijkheid tussen mannen vrouwen

Er valt inderdaad nog veel te winnen als het gaat om gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Mannen verdienen nog steeds meer dan vrouwen in dezelfde functie en mannen krijgen eerder een bepaalde functie dan vrouwen. Omdat een man beter in die functie zou passen. Onzin natuurlijk! Er valt voor ons vrouwen nog genoeg winst te halen.

Vrouwen onderling mogen ook wat liever zijn

Maar ik denk dat we op andere vlakken ook veel kunnen winnen. Want over het algemeen is het toch vaak zo dat vrouwen elkaar afvallen. Kijk bijvoorbeeld eens op social media. Bijvoorbeeld een post over wel of geen borstvoeding geven. Man, wat zijn al die vrouwen dan aardig voor elkaar. Of als je niet binnen de normen van ‘slank’ valt en een mooie foto in bijvoorbeeld bikini of badpak plaatst. Nou, dan weten ze ook niet hoe snel ze je kunnen afkraken.

Meer waardering en respect voor elkaar

De wereld zou een stuk mooier zijn als wij vrouwen wat meer waardering en respect voor elkaar zouden hebben. Gewoon wat liever zijn. Leef en laat leven. Complimenteer die vrouw die misschien niet in maatje 36 past, maar er wel geweldig uitziet en ondanks alles toch die foto durft te plaatsen. En wat maakt het uit dat een vrouw wel of juist niet borstvoeding geeft. Weet jij veel, misschien wil ze het heel graag en lukt het niet. Of is het een heel bewuste keuze waar ze volledig achter staat. Maar door de scheve gezichten en vervelende opmerkingen gat ze aan zichzelf twijfelen en twijfelt ze of ze nou nog wel wel een goede moeder is.

Laten wij het goede voorbeeld geven

Waar het om gaat is dat als wij vrouwen de waardering en respect niet voor elkaar kunnen opbrengen, hoe kunnen we dan verwachten dat mannen dit wel doen? Laten wij het goede voorbeeld geven en begin vandaag op Internationale Vrouwendag. Complimenteer elkaar wat vaker en werk samen. Want ook daar gaat het regelmatig mis. Zie die andere vrouw niet als een concurrent, maar als een bondgenoot. Help en versterk elkaar. En wees blij voor elkaars successen. En laat dan die mannen maar eens een poepie ruiken.

Jij bent een heldin!

Onthou met alles wat je doet en gaat doen; jij bent een heldin! Wees trots op jezelf en wees trots op al die andere vrouwen. Want je doet het toch maar even allemaal; werk, gezin, huishouden, sociale contacten, sporten en ga zo maar door. Laat je door een ander niet klein maken. Of dit nu een man of vrouw is. Kin omhoog en borst vooruit en wees trots. Ik ben trots op jou en jij bent mijn heldin!

Wie is jouw heldin?

Uitgelichte foto: Adobe Stock

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product koopt, ik hier een percentage commissie voor ontvang.

2 REACTIES

  1. Zo waar! Die eeuwige strijd tussen vrouwen onderling… Zo vervelend. En ook zo onnodig.
    Het lijkt soms ook wel een heel Nederlands trekje. Als je ziet hoe Amerikaanse blogsters, youtubers en schrijfsters elkaar voortdurend opzoeken, vriendschap sluiten, positief bij elkaar reageren en elkaar promoten… Zal niet altijd even oprecht zijn, maar het komt wel prettiger over.
    Heldinnen heb ik niet echt, wel voorbeelden. En mensen die ik leuk vind en waar ik graag – via internet of via het echte leven – contact mee houdt. Jij behoort aboluut tot die laatste categorie 😉

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.