Waarom Halloween zo leuk is en een paar leuke Halloweentips

Als ik aan oktober ben denk ik aan mijn verjaardag op 30 oktober én aan Halloween op 31 oktober. Lekker Amerikaans, maar oh zo leuk. En vooral mijn kinderen vinden Halloween heel erg leuk. Ze vinden het zo jammer dat ze in onze eigen straat niet aan ‘Trick or Treat’ (in het Nederlands: ‘je snoep of je leven’). Ze vinden het geweldig om zich te verkleden als heks of zombie en zo de mensen de stuipen op het lijf te jagen. Maar ook de aanloop er naartoe vinden ze leuk. Waarom Halloween zo leuk is? En hoe kun je het nog leuker maken? Lees gauw verder voor mijn tips!

Je huis versieren

Ons huis is Halloweenproof. Al vindt Marley dat het nog wel wat enger kan. Ik heb twee aardewerk pompoenen waar een waxinelichtje in kan. Superleuk! Gekocht bij Elsje-Fiederelsje die ook ieder jaar een pompoenendag organiseert. En ze organiseert ieder seizoen leuke workshops. Zo kan je in deze periode ook een heksenhoed van mos maken en dan versieren met mini pompoentjes en kalebassen. Echt een aanrader!

Maar goed, even verder met mijn versiering. Ik heb van lichtslingers om de plantenbak hangen. Eén met pompoentjes. En ik heb er één om mijn lamp gewikkeld. Dit zijn doodshoofden. Verder heb ik een slinger hangen met afbeeldingen van spinnen. En ik heb van dat nepspinnenweb met plastic spinnen in mijn plant hangen. Wij komen dus echt al in de Halloweenstemming 😉

Waarom Halloween zo leuk is
Mijn eerste pompoen uitgesneden

Pompoenen uitsnijden

Je kan voor weinig een kleine pompoen kopen en deze uitsnijden. Ik heb de meiden hierbij geholpen en het is echt heel eenvoudig. Je kan bij bijvoorbeeld Intratuin voor een paar euro een uitsnijsetje kopen. En ik heb ze ook bij de Action zien liggen. Dan snij je een gat aan boven of onderkant en hol je de pompoen uit. Dus al het vruchtvlees en alle pitten eruit. Als je dat gedaan hebt kan je de ogen en neus uitsnijden. ik heb het heel eenvoudig gehouden; driehoekjes en klaar. Dan snij je een mond uit. Dat was ook eenvoudig.

Nog wel een tip. Als je klaar bent, smeer dan de pompoen in met vaseline. Doe je dit niet dan gaat de pompoen al heel snel schimmelen. Echt binnen een paar dagen al. En dat is natuurlijk zonder. Smeer daarom de binnenkant in, maar ook waar je de pompoen hebt uitgesneden.

Pompoenen schilderen

Heb je geen zin in het gedoe wat uitsnijden meebrengt (valt best mee hoor) of heb je wat kleinere kinderen dan is het beschilderen van een pompoen ook heel leuk. Wij zijn gister met de meiden naar een workshop van Intratuin geweest. Maar je kan dit ook makkelijk thuis doen. Je hebt een pompoen nodig, kwastje en penseeltje en plakkaatverf. Misschien is wat water en een stuk keukenrol ook handig. En dan kan je kind los (of jijzelf). Marley maakte mooie hartjes ogen en het was volgens haar een emoji pompoen en Jenna haar pompoen had lippenstift op. Geweldig toch! Echt heel leuk om met je kinderen te doen!

Waarom Halloween zo leuk is
Workshop pompoen schilderen bij Intratuin

Halloweenknutsels

Als je op Pinterest zoekt op Halloween en knutselen dan kom je genoeg leuke ideeën tegen om leuke knutsels met je kinderen te maken. Denk aan vleermuizen van wc rollen. Of mummies van lege glazen potjes. Echt genoeg keuze als je zelf niks kan bedenken. Of je koopt een canvas voor weinig bij de Action en maakt een mooi Halloweenschilderij samen met je kinderen.

Halloweenfilms

Nu met het mooie weer is het niet van toepassing, want dan gaan we lekker naar buiten. Maar als het straks weer regent is het heerlijk om na al het geknutsel op de bank te ploffen met een kop thee of warme chocolademelk en wat kruidnootjes (horen niet bij Halloween, maar zijn wel lekker) en een leuke Halloweenfilm met je kinderen te kijken. De ultieme favoriete Halloween film van Marley is ‘A Nightmare Before Christmas’. Maar er zijn nog genoeg andere leuke ‘enge’ films. Zo is ‘Coraline‘ ook één van de favorieten, of ‘A Corpse Bride‘. En dacht je van ‘Hotel Transylvanië‘. Genoeg keuze voor een ochtendje of middagje Halloweenfilms kijken.

Enge verhalen vertellen of voorlezen

Nu we in de Kinderboekenweek het thema gruwelijk eng hadden. Kan je daar nog even mee doorgaan en enge verhalen aan je kinderen vertellen of voorlezen. Niet te eng hè, want anders slapen ze niet! Of laat je kinderen een eng verhaal verzinnen en aan het gezin vertellen. Vinden ze vast superleuk om te doen!

Het Kinderenboekenmuseum in Den Haag heeft de hele maand het thema ‘Heerlijk Huiveren‘. Dus daar kan je deze herfstvakantie nog naartoe maar ook op een woensdag middag of zaterdag na de herfstvakantie.

Marley verkleed als..tja wat is het…voor de Halloween kinderoptocht in 2016

Halloween optocht

In veel dorpen en steden kan je tegenwoordig naar een Halloween optocht. Hier in Zoetermeer is er op 27 oktober een kinderoptocht in de Dorpsstraat. De kinderen maken dan eerst een wandeling door de Dorpsstraat en kunnen dan langs de winkels voor wat lekkers. En er is ook een optocht in het Stadshart (centrum van Zoetermeer). Deze optocht vind ik voor mijn meiden nog te eng. Dat komt over een paar jaar wel. Want ik denk dat ze het dan wel echt geweldig zullen vinden.

Waarom Halloween zo leuk is?

Ik vind Halloween vooral leuk omdat mijn meiden het leuk vinden. En zo heb je heel de maand oktober een leuk thema om mee bezig te zijn. Zijn ze ook minder bezig met Sinterklaas die al in alle supermarkten en winkels terug te vinden is. In november en december krijgt die man al genoeg aandacht, dus graag nog niet in oktober. Wij hebben dus in oktober Halloweenmaand. En maken er een enge maand van om dan af te sluiten met ‘Trick or Treat’. En even rust voordat het Sinterklaas circus weer begint..help…

Vind jij Halloween ook zo leuk? Of heb je er helemaal niks mee?

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.