fbpx

Budgettip: Zegels sparen levert meer op dan een spaarrekening

Zegels sparen levert meer op dan een spaarrekening

Hoeveel rente krijg jij nog op je spaarrekening? De spaarrente is de afgelopen jaren enorm gezakt. De spaarrente is schrikbarend laag. Wist jij dat de banken allemaal onder de 0,5% rente zitten? Er zijn zelfs al banken die helemaal geen rente geven; 0% rente dus. Eigenlijk loont het helemaal niet meer om te sparen. Niet bij een bank in ieder geval. Maar weet je wat wel echt nog iets oplevert? Zegels sparen bij de supermarkt! Want zegels sparen levert meer op dan een spaarrekening. Veel meer zelfs.

Klantenpassen, spaarpassen en zegeltjes

Ik heb heel veel klantenpassen en spaar van alles. Ik spaar airmiles, ik spaar voor korting bij mijn vaste bloemist en heb nog tig andere spaarpassen. Maar zegels sparen deed ik eigenlijk niet. Waarom zou ik meer voor mijn boodschappen gaan betalen? Het is al duur genoeg allemaal en om dan 10% extra te betalen bij de kassa is ook weer zoiets. Gedoe om die zegels in te plakken. Ik ken mezelf en dat blijft dan weer liggen. Gevolg: weggegooid geld! Want zegels sparen levert enorm veel op.

Zegels sparen levert meer dan 4% rente op

Ik ben me er in gaan verdiepen en het is eigenlijk heel slim om zegels te sparen. Wist je dat je met zegels sparen bij de supermarkt een rendement tussen de 3,5% en 6% behaalt! Dat is toch eigenlijk bizar. Zo spaar ik zegels van de Jumbo. Bij elke euro die ik besteed aan boodschappen koop ik een zegel. Ik betaal per zegel €0,10. Een volle kaart telt 25 zegels en levert €2,60 op. Ik krijg dus bij iedere volle kaart €0,10 van Jumbo. Ik kan die volle kaart inleveren of doorsparen voor een vol boekje. Dit boekje levert mij €26 op. Bij een vol boekje krijg ik dus 1 euro van Jumbo. Dit is dus een rendement van 4%!

Snel en makkelijk geld sparen

Vorig jaar ben ik begonnen met het sparen van koopzegels bij de Jumbo. En als je wekelijks voor vier personen boodschappen doet, is een spaarboekje zo vol. Ik spaar de boekjes op tot ik vier boekjes heb. Dan heb ik €104 euro gespaard en kan ik met dat geld mijn wekelijkse boodschappen halen maar meestal leg ik het opzij voor een leuk uitje. En eerlijk is eerlijk, ik merk het niet eens als ik koopzegels koop. Het is zo’n klein bedrag dat erbij komt. En zit je nou een keer krap bij kas, dan koop je geen zegels. Net zo makkelijk dus! Voor je het weet heb je een vol zegelboekje en weer een leuk bedrag gespaard. Geloof me, met een gezin heb jij zo heel veel boekjes vol gespaard.

Zegels sparen levert meer op dan een spaarrekening

Ik kan het echt iedereen aanraden om zegels bij de supermarkt te gaan sparen. Geen enkele bank geeft jou 4% rente op je spaarrekening. Je kunt bij heel veel winkels zegels sparen. Bijvoorbeeld bij Albert Heijn. Daar levert het sparen van zegels zelfs 6% rente op! Bij de Hoogvliet werken ze niet met zegelboekjes maar met een spaarkaart waar punten op worden gezet. Ook bij Hoogvliet krijg je 6% rente. En zo zijn er meerdere supermarkten waar jij kunt sparen tegen hele hoge rente. Veel hoger dan welke bank ook.

Bij online boodschappen doen krijg je geen zegels

Een nadeel is dat als je online je boodschappen koopt, je geen zegels kan kopen. Logisch want dat heeft met de veiligheid van de bezorgers te maken. Bij AH kan je met je kassabon later in de winkel alsnog zegels kopen. Bij Jumbo kan dit niet. Misschien toch een idee als Albert Heijn en Jumbo ook een spaarkaart ontwikkelen die gescand kan worden als jij je boodschappen aan de deur afrekent. Ideetje?

Klein nadeel van zegels plakken

Je moet wel echt meteen de zegels inplakken, is mijn ervaring. Anders ligt er een hele berg zegels op je te wachten. En geloof me, hoe hoger die berg hoe minder zin jij krijgt om die zegels in te plakken. Nadeel dus. Kleintje, maar toch. Het kost je hooguit een paar minuutjes als je het meteen doet. Dus dat doe ik tegenwoordig ook maar. Lijmstift in de aanslag, zegels per vijf stuks afscheuren en plakken maar. En hoppa, weer een volle spaarkaart!

Zegels sparen levert meer op dan een spaarrekening

Zeg de volgende keer als de heer of dame achter de kassa vraagt of jij koopzegels wilt, niet meteen nee. Maar probeer het eens. Je kunt beginnen met een volle spaarkaart of een vol boekje. Als je het niks vindt dan lever je het boekje in en klaar. Maar ik denk dat jij net als ik heel blij wordt van zegels sparen. En het is een feit dat het meer oplevert dan sparen bij een bank!

Spaar jij zegels bij jouw supermarkt? 

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!