De zoektocht naar balans in je leven. Is jouw leven volledig in balans?

Wanneer is je leven in balans en hoe hou je die balans? De zoektocht naar balans in je leven is niet altijd makkelijk. Je moet vaker ‘nee’ zeggen en dat zal niet iedereen leuk vinden. En je moet luisteren naar je lichaam en daarop reageren, wat ook niet altijd makkelijk is. Is jouw leven volledig in balans? Ik begin de balans na mijn burn out aardig terug te krijgen, maar ik merk dat het nog beter kan.

Energie in balans

Ik heb eerder geschreven over hoe je je energie in balans houdt. Dit waren zoveel tips dat ik het in twee delen heb gesplitst. In deel 1 gaat het vooral over de balans werk en privé en in deel 2 gaat het over de balans binnen je privéleven. En voor mij gevoel gaat dit allemaal al aardig goed. Het enige wat beter kan is weer naar buiten gaan. Ik ben het afgelopen jaar vooral bezig geweest met de interne ik; beter worden en mijn energie weer terug krijgen. Ik ging weleens met Alex en de kinderen weg, of een hapje eten met een vriendin, maar ik merk dat ik nu weer behoefte krijg om meer naar buiten te gaan. Niet meer alleen in huis bezig zijn met energie opsparen.

Uitgaan was een energievreter

Het was het afgelopen jaar zo dubbel. Want aan de ene kant was een avondje uit zo’n energievreter. Maar aan de andere kant gaf het met ook altijd weer energie. En hoe beter het met mij ging hoe minder energie deze avondjes mijn kostten. Maar nog kosten sommige uitjes mij veel energie. En ik ben erachter gekomen dat ik mezelf weer opnieuw moet ontdekken. Wat vind ik leuk om te doen? Waar krijg ik energie van? Dus echt de zoektocht naar balans in je leven. Want vind ik de dingen die ik voorheen leuk vond, nog steeds leuk? En misschien wordt het tijd dat ik nieuwe dingen ga ontdekken.

De zoektocht naar balans in je leven

Maar bestaat het eigenlijk? Een leven dat volledig in balans is? Ik weet niet of dit kan. Ik denk het eigenlijk niet. Want er zijn altijd wel externe factoren die ervoor kunnen zorgen dat je leven even uit balans raakt. Maar aan de andere kant, gaat het dan om loslaten en hoe ga jij met de situatie om. Dus misschien is het toch mogelijk om een leven te hebben dat volledig in balans is. Ik ga er in ieder geval mee aan de slag tijdens mijn zoektocht naar balans in mijn leven.

Werk en privé gescheiden houden

De balans privé en werk is goed. Veel zelfstandig ondernemers die thuis werken vinden het lastig om hun werk en privé gescheiden te houden. Voor een blogger is dit misschien nog wel lastiger omdat je eigenlijk altijd wel iets meemaakt en iets ziet of hoort wat je voor je blog kunt gebruiken. Ik heb dan ook voor een groot deel een persoonlijke blog en deel dan ook persoonlijke dingen met jullie. En toch heb ik niet het gevoel dat mijn werk mijn leven beheerst. Ik heb eerder het gevoel dat ik juist nog meer tijd en energie in mijn werk kan stoppen. Maar ik heb inmiddels geleerd dat teveel werken ten koste gaat van mij en mijn gezin dat ik precies weet wanneer ik op de rem moet trappen.

De boel de boel laten

En omdat de balans privé en werk goed is, wordt het tijd om thuis of privé beter in balans te komen. Helemaal nu het weer steeds beter wordt en ik steeds meer zin krijg om dingen te ondernemen. Thuis wat vaker de boel de boel laten en er op uit te trekken en weer nieuwe dingen te ontdekken. Leuke uitjes met mijn lief, mijn kinderen of vrienden. Welke nieuwe ontdekkingen zal ik doen. Misschien gaat er wel een wereld voor me open? Ontdek ik nieuwe dingen die ik leuk vind. Dat weet ik eigenlijk wel zeker. Ik heb er zin in en ik kan niet wachten!

Is jouw leven volledig in balans? Wat doe jij om je leven in balans te houden?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.