fbpx

De zoektocht naar balans in je leven. Is jouw leven volledig in balans?

De zoektocht naar balans in je leven

Wanneer is je leven in balans en hoe hou je die balans? De zoektocht naar balans in je leven is niet altijd makkelijk. Zo zal je vaker ‘nee’ moeten zeggen en dat is niet altijd makkelijk. Je moet luisteren naar je lichaam en daarop reageren, wat ook niet altijd makkelijk is. Is jouw leven volledig in balans?

Energie in balans

Ik heb eerder geschreven over hoe je je energie in balans houdt. Dit waren zoveel tips dat ik het in twee delen heb gesplitst. In deel 1 gaat het vooral over de balans werk en privé en in deel 2 gaat het over de balans binnen je privéleven. Tijdens mijn burn out ben ik vooral bezig geweest met mijn interne ik; beter worden en mijn energie weer terug krijgen. Toen ik weer steeds meer behoefte kreeg om eropuit te gaan, moest ik leren om niet weer teveel van mezelf te vragen.

Uitgaan was een energievreter

Aan de ene kant was een avondje uit zo’n energievreter. Maar aan de andere kant geeft het met ook altijd weer energie. Hoe beter het met mij ging hoe minder energie deze avondjes mijn kostten. Maar nog kostten sommige uitjes veel energie. Ik kwam erachter dat ik mezelf weer opnieuw moest leren kennen. Wat vind ik leuk om te doen? Waar krijg ik energie van? Een zoektocht naar mezelf om zo meer balans in mijn leven te creëren. Want vind ik de dingen die ik voorheen leuk vond, nog steeds leuk? Krijg ik er energie van of juist helemaal niet? En misschien wordt het tijd dat ik nieuwe dingen ga ontdekken.

De zoektocht naar balans in je leven

Maar bestaat het eigenlijk? Een leven dat volledig in balans is? Er zijn altijd wel externe factoren die ervoor kunnen zorgen dat je leven even uit balans raakt. Maar aan de andere kant, gaat het dan om loslaten en hoe jij met de situatie omgaat. Dus ja, het is mogelijk om een leven te hebben dat volledig in balans is. Maar dit gebeurt niet vanzelf. Het gaat om keuzes maken en voldoende oplaadmomenten creëren.

Werk en privé gescheiden houden

De balans privé en werk is goed. Veel zelfstandig ondernemers die thuis werken vinden het lastig om hun werk en privé gescheiden te houden. Voor een blogger is dit misschien nog wel lastiger omdat je eigenlijk altijd wel iets meemaakt en iets ziet of hoort wat je voor je blog kunt gebruiken. Ik heb dan ook voor een groot deel een persoonlijke blog en deel dan ook persoonlijke dingen met jullie. En toch heb ik niet het gevoel dat mijn werk mijn leven beheerst. Ik heb eerder het gevoel dat ik juist nog meer tijd en energie in mijn werk kan stoppen. Maar ik heb inmiddels geleerd dat teveel werken ten koste gaat van mij en mijn gezin dat ik precies weet wanneer ik op de rem moet trappen.

De boel de boel laten

En omdat de balans privé en werk goed is, wordt het tijd om thuis of privé beter in balans te komen. Helemaal nu het weer steeds beter wordt en ik steeds meer zin krijg om dingen te ondernemen. Thuis wat vaker de boel de boel laten en er op uit te trekken en weer nieuwe dingen te ontdekken. Leuke uitjes met mijn lief, mijn kinderen of vrienden. Welke nieuwe ontdekkingen zal ik doen. Misschien gaat er wel een wereld voor me open? Ontdek ik nieuwe dingen die ik leuk vind. Dat weet ik eigenlijk wel zeker. Ik heb er zin in en ik kan niet wachten!

Update juni 2021: Ja, mijn leven is in balans. Dit heeft echt wel even geduurd. Ik heb keuzes moeten maken die ik niet altijd makkelijk vond, maar die er uiteindelijk voor gezorgd hebben dat ik me goed voel. Heel goed. Eén van die belangrijkste keuzes was voor mezelf kiezen en mezelf op nummer 1 zetten. Dit heeft heel mijn wereld in positieve zin veranderd, waardoor ik in 2019 het besluit heb genomen om andere vrouwen hiermee te helpen.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!