fbpx
Search
Close this search box.

LEZEN| Zomer in het Kunstcafé

Zomer in het Kunstcafé

Ik kreeg weer een leuk boek thuisgestuurd; ‘Zomer in het Kunstcafé. Een heerlijke roman die lekker wegleest. En als je eenmaal begint met lezen kan je niet meer stoppen…

Over de auteur Sue McDonagh

De carriere van Sue McDonagh als politieagent werd abrupt beëindigd toen er bij haar op vierentwintigjarige leeftijd eierstokkanker werd geconstateerd. Nadat ze goed hersteld was en een tijdje als persagent gewerkt had, verhuisde ze naar Wales. In Wales werd haar liefde voor kunst haar voltijdbaan en verdiende ze haar brood als tekenleraar en tekenaar bij kunstshows.

In 2009 leerde ze motorrijden en werkt nu mee aan Curly Riders, een Britse motorrijclub alleen voor vrouwen. Haar liefde voor motorrijden en schrijven inspireerde haar om de serie over het Kunstcafé te schrijven. ‘Zomer in het Kunstcafé’ is het debuut van Sue en het eerste deel in de serie over het Kunstcafé.

Samenvatting (achterkant boek)

Van keurige waterverfschilderijtjes en cupcakes naar een leren jack en een gevoel van vrijheid…


Als je een prachtige, paarse motor zou winnen en je man zou zeggen dat je hem beter kon verkopen omdat je te dik was om in een motorpak te passen, wat zou jij dan doen? Zijn raad opvolgen of stiekem motorrijles nemen?


Kunstenares en café-eigenaar Lucy Daumier kiest voor het laatste, maar de lessen zijn verre van eenvoudig. En onder de kritische blik van rijinstructeur Ash Connor gaat het al helemaal niet van een leien dakje. Maar gaandeweg krijgt ze het motorrijden onder de knie en wordt ze weer de uitbundige jonge vrouw die ze ooit was.

Een spannende zomer met nieuwe vriendschappen volgt. Ook beseft Lucy dat Ash niet de man is die hij op het eerste gezicht lijkt. Ze ontmoet zijn zevenjarige dochter Daisy en moet haar mening over Ash bijstellen. Maar kan Lucy echt nieuw geluk vinden als een wraakzuchtig familielid haar het liefste zou zien falen?

Wat ik van ‘Zomer in het Kunstcafé’ vind

Wat een heerlijke roman is dit. Ik kon niet stoppen met lezen. Je wordt meegezogen in het leven van Lucy en je wil dat alles goed komt met haar. Er gebeurt zoveel en het is niet allemaal leuk. Maar ja, zo is het echte leven natuurlijk ook. Je krijgt een goed beeld van alle personages en van sommige hou je meteen, van anderen ga je houden en er zijn een aantal personages die je wel iets aan zou willen doen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik blij ben dat er een hele serie van het Kunstcafé komt, want ik hou van de schrijfstijl van Sue McDonagh en ik wil de volgende boeken ook heel graag lezen.

Het enige minpunt is dat er best wel wat taal- en schrijffouten in het boek staan. Misschien iets waar de uitgever bij de eventuele tweede druk naar kan kijken. Want een foutje is niet erg en kan gebeuren, maar ik kwam op een gegeven moment op een punt dat ik bijna bij wilde gaan houden hoeveel fouten ik wel niet tegenkwam. Gelukkig kon ik me er overheen zetten en ging het niet ten koste van het verhaal en leven van Lucy. Wat mij betreft is dit echt een aanrader als je houdt van romans met een happy end!

Boekinformatie

Originele titel: Summer at the art cafe
Auteur: Sue Mcdonagh
Uitgever: Chock Lit NL
Taal: Nederlands
Categorie: Roman
Bindwijze: Paperback
Verschijningsdatum: juni 2019
Aantal pagina’s: 300
Druk: 1
EAN: 9789492585349

Verkrijgbaar bij: o.a. Bol.com

Wil je meer boekrecensies lezen? Kijk dan even hier.

Ik heb dit boek van de uitgeverij ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. 

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product koopt, ik hier een percentage commissie voor ontvang. Dit kost jou niks.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!