fbpx
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Mijn bullet journal setup voor juni

bullet journal setup voor juni

Het begin van de nieuwe maand is alweer in zicht en dus is het de hoogste tijd om je bullet journal weer klaar te maken. Mei is wederom weer voorbij gevlogen. Voor mij is mei een mooie maand geweest; mijn jongste dochter is jarig, manlief is vandaag jarig en ik heb in mei zoveel leuke dingen mogen doen. Ik kijk dus terug op een gezellige, productieve en zonnige maand. En nu is het tijd om alvast een beetje vooruit te kijken. Weer nieuwe en leuke dingen in te plannen. Maar daarvoor moet wel mijn bullet journal weer in orde zijn. Vandaag laat ik je zien hoe mijn bullet journal setup voor juni eruit ziet.

Een rustig thema

In mijn bullet journal setup voor juni ga ik voor een rustig thema. Ik werk deze maand met maar twee kleuren. Ik had in mei een best bont thema met verschillende kleurtjes, maar ik merk dat dit afleidt van wat echt belangrijk is voor mij; het plannen. Daarom hou ik het in juni rustig maar wel met vrolijke kleuren.

De kleuren deze maand zijn roze en paars. De eerste pagina heb ik dan ook in die twee kleuren ingekleurd. Nou ja eigenlijk ben ik aan de slag gegaan met mijn Ecoline brushpennen van Talens. Je weet wel, wat we vroeger op school allemaal hebben gebruikt; de ecoline inkt. Maar nu als vloeibare waterverf in een pen/stift. Ik had ze al zo lang niet gebruikt dat het weer eens tijd werd. Deze pennen zijn ideaal om mooie letters te maken, maar je kunt ze ook als waterverf gebruiken. Ik heb twee bloemetjes gemaakt met een vlinder. Ik zie de laatste dagen zoveel vlinders dat ik dit wel een mooi thema vind. En in de rest van deze maand komen ook alleen roze en paars terug.

bullet journal setup voor juni

Maandoverzicht

Het maandoverzicht heb ik rustig gehouden. Gewoon een kalender waar ik al mijn afspraken, blog artikelen, verjaardagen en meer in kwijt kan. Een handig overzicht zodat je weet wat er allemaal gaat komen deze maand en je dus een goede planning kunt maken.

maandoverzicht bujo

Doelen, to do en dankbaar

Ook hier heb ik niet veel veranderd. Omdat ik weinig kleuren gebruik heb ik ervoor gekozen om wel voor vrolijke en dansende letters te gaan. Het maakt het wat speelser en toch blijft de pagina verder rustig. De scheiding zakelijk en privé hou ik er ook in. Dit maakt het voor mij overzichtelijk en dat geeft mij rust. In één oogopslag zie ik wat mijn zakelijke doelen zijn en als ik naar de andere kolom kijk zie ik mijn privé doelen staan.

doelen bujo

Blogideeën, uploadschema en inkomsten & uitgaven

Deze pagina’s veranderen ook niet. Het werkt op deze manier voor mij. Drie pagina’s achter elkaar die allemaal voor mijn werk zijn. Als ik aan het werk ben hoef ik zo niet te bladeren en zoeken waar een pagina is. Ik open blogideeën en sla de bladzijde om als ik mijn inkomsten en uitgaven wil bekijken.

bullet journal setup voor juni

E-book

Eigenlijk hoort dit stukje bij de drie zakelijke pagina’s. Maar omdat dit een nieuwe pagina in mijn bulletjournal is wil ik hem even apart benoemen. Je hebt eerder deze week kunnen lezen dat mijn e-book is gelanceerd en omdat dit voor mij helemaal nieuw is heb ik een aparte pagina gemaakt. Hier kan ik dingen opschrijven die met mijn e-book te maken hebben. Bijvoorbeeld feedback die ik krijg, dingen die ik in een volgend e-book anders ga doen en natuurlijk ideeën voor volgende e-books. Het schrijven van een e-book is me zo goed bevallen en de reacties tot nu toe zijn zo overweldigend dat ik er zeker meer ga schrijven!

bullet journal setup voor juni

Habit tracker

Dit is voor mij een hele belangrijke pagina omdat ook ík mezelf weleens vergeet. Dan ga ik zo op in mijn werk of ben druk bezig met de kinderen dat ik vergeet voldoende water te drinken of op tijd naar mijn bed te gaan. En over bewegen maar niet te spreken. Dus is dit voor mij een steuntje in de rug. Ik gebruik dit nu al bijna een jaar en ik moet zeggen dat het goed werkt. Ik zorg al veel beter voor mezelf dan toen ik hiermee begon. Maar soms heb je zo’n dag en dan is het fijn om deze habittracker te hebben die je eraan helpt herinneren dat je goed moet zijn voor jezelf!

bullet journal setup voor juni

Weekoverzicht

In het weekoverzicht heb ik een aantal dingen veranderd. Ik had voorheen één pagina en daarop schreef ik mijn doelen, to do lijst en dingen die ik niet mocht vergeten, zowel zakelijk als privé. Ik heb nu twee pagina’s gemaakt. De ene pagina is voor de zakelijke doelen, to do lijst en dingen die ik niet mag vergeten en de andere pagina is voor de persoonlijke doelen, to do lijst en dingen die ik niet mag vergeten. Ik ben daar in mei al stiekem mee begonnen en ik merk dat dit veel meer overzicht geeft. En daarmee weer rust in mijn koppie 😉

Mijn bullet journal setup voor juni

Weekplanning

De weekplanning op twee pagina’s werkt voor mij perfect. Deze pagina’s laat ik dan ook zoals ze zijn. Ik kan hier mooi blokken maken en mijn tijd goed indelen. Ook heb ik zo in één oogopslag een overzicht van de hele week; afspraken die ik heb en dingen die ik moet doen. Ik ben veel productiever doordat ik mijn dag opdeel in blokken waarin ik één activiteit doe. En die ene activiteit deel ik ook weer op in blokjes van een halfuur. Door dit te doen ben ik veel geconcentreerder en veel minder afgeleid door bijvoorbeeld mailtjes die binnenkomen of het pakken van mijn mobiel om even op Instagram te kijken.

quote

Quotes

Ik heb natuurlijk ook weer quotes toegevoegd. Eén van de quotes is: ‘Geloof niet alles wat je denkt’. Ik vind dit wel een mooie quote aangezien we onszelf in gedachten gek kunnen maken. Wil je iets nieuws proberen dan komt dat stemmetje in je hoofd wel even vertellen dat je het niet moet doen, dat het vast niet goed gaat of dat je zelfs zult falen. Onzin! Je kan meer dan je denkt (ook een mooie quote haha). Gedurende de maand voeg ik altijd quotes toe. Quotes die ik ergens tegenkom of als ik zelf een bepaalde gedachte heb. Ik deel ook regelmatig quotes op Instagram en Facebook en merk door de reactie dat mensen zichzelf erin herkennen. De meeste simpele quotes kunnen je inspireren om anders te denken of te doen.

Mijn bullet journal setup voor juni

En zo is mijn bulletjournal weer helemaal klaar voor juni. Een nieuwe maand met weer nieuwe ontmoetingen, nieuwe kansen en leuke activiteiten. Hopelijk blijft het een beetje warm en mooi weer want ik merk dat ik met het zonnetje nog productiever en vooral een stuk vrolijker ben haha.

Heb jij leuke plannen in juni? En staan ze al in je bulletjournal?

Deel op:

2 gedachten over “Mijn bullet journal setup voor juni”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!