fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Een uitvaartverzekering voor je kind. Heb jij dat goed geregeld?

uitvaartverzekering voor je kind

Je bent zwanger en na heel lang wachten wordt je kindje eindelijk geboren. Je zit op een roze wolk en kan niets anders dan genieten. Oké, wat kraamtranen daar gelaten, maar het is geweldig. Het liefst blijf je lekker in je cocon, samen met je kleine hummeltje. Maar helaas moet er ook een hoop geregeld worden. Dit begint natuurlijk al tijdens de zwangerschap, maar ook als je kindje geboren is zijn er nog een paar belangrijke dingen die geregeld moeten worden. Bijvoorbeeld een uitvaartverzekering voor je kind. Heb jij dat goed geregeld?

Dag roze wolk

Nou zo heftig is het nou ook weer niet, maar je moet aan best veel dingen denken als je een kleintje verwacht. Ben je niet getrouwd met je partner dan moet je partner tijdens of na de zwangerschap het kindje erkennen en het ouderlijk gezag aanvragen. En als jullie kindje geboren is moet je binnen drie dagen aangifte van de geboorte doen. Zaken die toch wel belangrijk zijn. Maar wat dacht je van je verzekeringen aanpassen? En het aanvragen van een uitvaartverzekering wordt ook nog weleens vergeten.

Het laatste waar je aan denkt

Ik kan me heel goed voorstellen dat je als je kindje net geboren is, niet denkt aan het regelen van een uitvaartverzekering voor je kind. Maar toen ik bij een verzekeraar werkte gebeurde het regelmatig dat ouders dit niet geregeld hadden. Veel mensen gaan er vanuit dat de kinderen tot hun 18e of 21e automatisch én gratis mee te verzekeren zijn. Vaak is dat ook het geval, maar je moet dat wel melden bij je verzekeraar. Ik heb tijdens mijn werk bij die verzekeraar veel schrijnende verhalen gehoord.

Verzekerd tijdens zwangerschap en geboorte

Check dus of jouw kind is meeverzekerd op jouw uitvaartverzekering. Hier kan namelijk echt veel verschil per verzekeraar in zitten. Nogmaals, je wilt er niet bij stil staan en over nadenken dat je een uitvaart voor je kind moet regelen, maar helaas zijn dit van die dingen die helaas wel kunnen gebeuren.

Kinderen meeverzekeren of een eigen uitvaartverzekering

Wij hebben ervoor gekozen om voor allebei de kinderen een eigen uitvaartverzekering af te sluiten. De premie van een uitvaartverzekering wordt namelijk met ieder jaar dat je ouder wordt duurder. Dus als onze kinderen op hun 21e een uitvaartverzekering af zouden moeten sluiten, betalen ze veel meer dan wat wij nu betalen. En nu hebben we er geen omkijken naar. Zodra ze straks hun eigen huisje hebben, krijgen ze de polissen mee (en mogen ze het zelf voor de rest van de looptijd betalen ;-)).

Een uitvaartverzekering voor je kind

Het is niet het eerste waar je aan denkt als je kindje is geboren en toch belangrijk om te regelen. Als je het eenmaal geregeld hebt, klim je weer lekker op je roze wolk en doe je niks anders dan genieten. Want zo hoort ook!

Heb jij een uitvaartverzekering voor je kind(eren) of zijn jouw kinderen meeverzekerd op jouw uitvaartverzekering? 

Een uitvaartverzekering voor je kind. Heb jij dat goed geregeld?

Foto: Pixabay

Dit artikel is een editorial. Dit betekent dat ik betaald heb gekregen om over dit onderwerp te schrijven. Dit verandert mijn mening niet. Als ik positief ben over dit onderwerp zeg ik dit, maar ook als dit negatief is.

Deel op:

2 gedachten over “Een uitvaartverzekering voor je kind. Heb jij dat goed geregeld?”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!