De setup van mijn bullet journal in september

bullet journal in september

In deze blog lees je hoe de setup van mijn bullet journal in september eruitziet. Maar deze keer heb ik iets nieuws. Ik heb namelijk naast deze blog ook een filmpje gemaakt waarin ik laat zien hoe ik twee pagina’s in mijn bullet journal maak; de voorpagina en het maandoverzicht. Onderaan deze blog kan je het filmpje bekijken. Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt. En vergeet niet om je te abonneren op mijn Youtube-kanaal 😉

Terugblik zomervakantie

We beginnen deze nieuwe maand weer met een terugblik. Normaal gesproken is dit een terugblik naar de vorige maand. Maar ik blik terug op de volledige zomervakantie. Veel leuke en mooie momenten die we tijdens de zomervakantie hebben beleefd komen hier terug. En aangezien mijn bullet journal in augustus een vakantie journal was, loopt dit mooi in elkaar over.

maandoverzicht

Thema van september

Het thema van september is groen in de vorm van planten en bladeren. Op iedere pagina zal je dit terug zien komen. De reden dat ik hiervoor koos is omdat ik iets met groen wilde doen. Ik ben een beetje op Pinterest gaan kijken en toen zag ik meerdere thema’s met bladeren en ik vond dit zo leuk dat ik zelf aan de slag ging.

bullet journal in september voorpagina
Voorpagina september

Voorpagina september

De september voorpagina is anders dan wat jullie van me gewend zijn. Ik heb namelijk de kalender die ik normaal gesproken in mijn maandoverzicht verwerk in de voorpagina verwerkt. Het geeft een leuk affect. En helemaal met die verschillende kleuren groen eromheen. Als je wil weten hoe ik deze pagina heb opgezet kan je het youtube filmpje onderaan deze blog bekijken.

bullet journal in september maandoverzicht
Maandoverzicht september

Maandoverzicht

Het maandoverzicht is ook heel vrolijk (en groen) geworden. Ik krijg weleens de vraag hoe ik zo’n pagina maak. En dan weet ik dat niet zo goed uit te leggen, omdat ik er niet over nadenk als ik bezig ben. Het fröbelen in mijn journal is ook altijd een manier van ontspanning en mijn hoofd leegmaken. Daarom leek het me handig om het te filmen zodat je van begin tot eind kunt meekijken in hoe ik een pagina opbouw en tot een eindresultaat kom. In het filmpje onderaan de pagina zie je hoe ik dit doe.

doelen en taken
Doelen en taken in september

Doelen en taken

Als je vaker de blogs over mijn bujo setup hebt gelezen dan weet je dat ik de doelen en taken voor de maand het liefst op twee pagina’s heb. Zo kan ik heel makkelijk op de linkerpagina de doelen voor de maand kwijt en op de pagina ernaast de taken noteren die ik aan mijn doelen koppel. Taken die mij zullen helpen om de doelen te bereiken. En natuurlijk komt hier ook weer het thema van september terug.

bullet journal in september blogonderwerpen
Blogonderwerpen en -ideeën in september

Blogonderwerpen

De pagina met blogonderwerpen is weer heel anders. Ik wilde in deze setup een combinatie van tekenen en plakken. En daarom heb ik deze pagina in dezelfde sfeer als de voorpagina gemaakt. Dus vakjes getekend met de categorieën waarover ik schrijf en daaromheen en tussendoor verschillende bladeren.

Betalingen en weekschema

Ook deze twee pagina’s kunnen prima naast elkaar. Ze hebben niet echt veel met elkaar te maken, maar ik heb ze al een paar maanden naast elkaar en dit werkt heel goed voor mij. Op de linkerpagina noteer ik alle betalingen die ik de komende maand kan verwachten. En op de rechterpagina schrijf ik per dag welke werkzaamheden ik heb. Ik werk het liefst in blokken. Zo schrijf ik het liefst op maandag. Ik ben dan altijd weer fris en fruitig na het weekend en vol inspiratie. Daarom schrijf ik iedere maandag nieuwe artikelen voor mijn blog. En zo heb ik voor iedere dag bepaalde taken die wekelijks terugkomen. Dit wil niet zeggen dat ik niet schuif, maar het geeft overzicht en rust. En ik ben een stuk productiever!

betalingen en weekschema

Notities

Ik heb ook pagina’s voor losse notities. De eerste pagina die ik gereserveerd heb voor notities komt na alle ‘vaste’ pagina’s van de maand. En tussen de weken door heb ik ook altijd nog ruimte voor notities.

notities en doelen
Doelen week 36 en notities

Doelen komende week

De volgende pagina’s zijn de weekpagina’s. De week begint met de doelen voor die week. Dit zul ik altijd op zondagavond of maandagochtend in. Aan deze doelen koppel ik taken en die noteer ik in mijn weekplanning.

Weekplanning en taken

De weekplanning bestaat uit een dagindeling aan de bovenkant en taken aan de onderkant. De taken verdeel ik over de week. Dit kunnen artikelen zijn die ik wil schrijven, op betaalde opdrachten voor mijn blog. Daarnaast zijn er taken die dagelijks terugkomen zoals bijvoorbeeld social media en aan het einde van de werkdag mijn mail wegwerken. Dit zijn dingen die ik inplan, omdat ik dit anders tussendoor ga doen en dan weer helemaal afgeleid ben en totaal niet productief.

bullet journal in september weekplanning
Weekplanning in september

Wat heb ik voor mijn bullet journal in september gebruikt

Mijn bullet journal in september

Ik moet eerlijk bekennen dat ik de setup van mijn bullet journal in september heel erg leuk vind geworden. Het is weer anders dan anders en toch ook weer niet. Snap je wat ik bedoel? Ik heb in ieder geval zin in deze nieuwe maand en kan stiekem niet wachten tot het maandag is en ik weer lekker (en vooral ongestoord) aan het werk kan 😉

Vergeet je niet onderstaand filmpje te kijken? Laat je me weten wat je ervan vindt?

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product koopt, ik hier een percentage commissie voor ontvang. Dit kost jou niks.

Deel op:

6 reacties

 1. Heel erg leuk gedaan zeg. Ik ben totaal een paar jaar ook met een bullet journal bezig maar het lukt mij vaak niet om wat op papier te zetten. Maar vind het wel erg leuk. Probeer zo veel ideeën op te doen via Pinterest, insta, fb. Maar wil ook niet steeds ‘stelen’ van een ander.

  1. Dank je! Ik zie het niet als ‘stelen’ je haalt inspiratie bij anderen en maakt daar dan je eigen creatie van. Ik denk dat je niet teveel moet nadenken. Gewoon beginnen en dan zal je merken dat je vanzelf iets moois creëert. En je kan in het begin gewoon dingen 1-op-1 overnemen van anderen. Zo ontdek je wat jouw stijl is. Dus…gewoon aan de slag gaan en dan komt het echt goed 👍🏼

     1. Nee daar heb je gelijk in. 🙂
      Ik zal eens kijken of ik wat leuke ideeën kan vinden om uit te proberen. Hoop dat ik dan uiteindelijk iets eigen kan maken.
      Bedankt voor je tips. 👍🏼

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!