fbpx

De setup van mijn bullet journal voor het derde kwartaal

Bullet journal voor het derde kwartaal

Het eerste halfjaar van 2019 zit er alweer bijna op. En dit betekent dat er ook weer een nieuw kwartaal start. Ik begin weer in een nieuw en leeg notitieboek en ga er de komende drie maanden weer iets moois van maken. Lees gauw verder om te zien hoe mijn bullet journal voor het derde kwartaal eruit ziet.

Een nieuw notitieboek

Ik begin het nieuwe kwartaal weer met een nieuw en leeg notitieboek. Vorig kwartaal werkte ik in een donkerblauwe ‘Hieroglyphs Bullet Journal’ die ik erg fijn vond. Ik had nog een ‘Leuchtturm1917 Bullet Journal’ in de kleur groen liggen en ga voor dit kwartaal hierin aan de slag. Het grootste verschil tussen de twee is dat de puntjes in de Hieroglyphs lichter zijn. Ik vind dit persoonlijk mooier. En ander groot verschil is de prijs. De Hieroglyphs is zo’n 8 euro goedkoper. En dat voor dezelfde kwaliteit.

bullet journal voor het derde kwartaal leuchtturm1917

Jaarkalender

Ik begin dit nieuwe bullet journal met een jaarkalender 2019. Maar de maanden die al geweest zijn noteer ik hier natuurlijk niet meer. Ik noteer alleen de zes resterende maanden van 2019. Daardoor had ik ruimte over op de pagina en heb ik daar een quote opgeschreven.

Privé taken voor het derde kwartaal

Naast de jaarkalender heb ik een to-do-lijstje gemaakt met dingen die ik in het derde kwartaal gedaan wil hebben. Dit gaat om klusjes in het huis, maar ook andere privézaken. Dit voorkomt dat ik dingen vergeet of voor me uit schuif.

jaarkalender Q3

Zakelijke doelen en taken voor het derde kwartaal

Op de volgende twee pagina’s noteer ik de doelen die ik voor het derde kwartaal heb. De pagina ernaast is voor de taken die ik aan die doelen koppel. Wat moet ik doen om die doelen te bereiken? Iedere maand check ik de voortgang en zorg dat ik dan zo mijn doelen haal. Ik kan je zeggen, dat dit echt goed werkt!

Terugblik tweede kwartaal

Op deze twee pagina’s blik ik terug op het afgelopen kwartaal. Het is zo goed om stil te staan bij de mooie dingen in het leven en dankbaar te zijn. Het zorgt ervoor dat je niet alleen maar kijkt naar wat er niet goed gaat. Daar zijn wij mensen immers goed in. Maar leer waarderen wat er wel goed gaat en je zal steeds blijer worden van de kleinere dingen. Want hoe slecht het ook gaat, er is altijd wel iets om dankbaar voor te zijn. En als je dan over een tijdje je oude bullet journals inkijkt merk je dat je dit met een lach op je gezicht doet…

doelen en taken Q3

Wat heb ik voor mijn bullet journal voor het derde kwartaal gebruikt

bullet journal voor het derde kwartaal terugblik Q2

De setup van mijn bullet journal voor het derde kwartaal van 2019

Voor mij zijn dit de belangrijkste pagina’s voor mijn bullet journal voor het derde kwartaal. Ik kan nog meer pagina’s toevoegen maar ik weet dat ik ze niet zal gebruiken. Een bullet journal is heel persoonlijk en je kan zelf bepalen welke pagina’s je hieraan toevoegt. Natuurlijk komt mijn setup voor juli er ook aan. Het wordt een zomers thema en weer heel anders dan juni.

Gebruik jij ook ieder kwartaal een nieuw notitieboek voor je bullet journal of planner?

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product koopt, ik hier een percentage commissie voor ontvang.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!