fbpx

LEZEN | Damn Honey van Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen

Damn Honey van Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen

Zo lees je nooit en zo lees je het ene na het andere boek. Ik kreeg het boek ‘Damn, Honey’ van Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen toegestuurd. Eigenlijk is het een feministisch pamflet; een positief pleidooi om te doen waar je zelf zin in hebt. Hier kan ik me heel goed in vinden! En als moeder van twee dochters ben ik heel nieuwsgierig naar dit boekje.

Samenvatting boek (achterkant boek)

“Mannen en vrouwen zijn hier gelijkwaardig, dat staat in de wet. In Saudi-Arabië, dáár is het pas erg. Wees blij dat je nageroepen wordt. Vrouwen doen het zichzelf ook wel een beetje aan, hè? Zo zit de maatschappij nu eenmaal in elkaar. Het was maar een grapje, daar hoef je niet zo serieus op te reageren, hoor. Mannen hebben het ook zwaar.”

Damn, honey.

Je flappen moeten verbergen. Alle ballen in de lucht kunnen houden. Zonder relatie niet compleet zijn. Dat seks om de man draait. Dat het je eigen schuld is als je nageroepen wordt.

Marie Lotte en Nydia zijn er klaar mee. In dit pamflet schoppen ze deze misvattingen dan ook graag voor je onderuit. Ondersteund door hun eigen ervaringen roepen zij iedereen op om eens na te denken over de wereld om je heen en om vooral te doen waar je zelf zin in hebt.

Voor alle moeders, oma’s, vriendinnen, collega’s, jonge meisjes en alle andere vrouwen. En ook voor henzelf.

Mijn recensie

Ik kan iedere vrouw dit boekje aanraden. Zoveel herkenning! En ondanks dat het met veel humor is geschreven, staan er heel veel wijze lessen in. Bizar hoeveel dingen wij nog als ‘gewoon’ of ‘de standaard’ zien, terwijl als je erover na gaat denken het helemaal niet NORMAAL of DE STANDAARD is. Waarom denken mannen dat ze het recht hebben om tegen ons te psssstt’en. Je kan ook gewoon een compliment geven.

Waarom is het heel normaal dat er tijdens de seksuele voorlichting wordt gesproken over de gevolgen van seks (denk aan soa’s en zwangerschap), maar waarom leren wij onze dochters niet dat seks iets moois hoort te zijn en dat je ervan mag genieten. En waarom leren wij onze zoons niet dat dit ook voor hem geldt en dat als het meisje of de vrouw “nee” zegt, dit niet betekent dat ze het eigenlijk wel wilt. En nee, het gaat niet alleen over seks. Het gaat verder dan dat.

Iedereen zou dit boekje moeten lezen

Dit boek zouden ze op middelbare scholen uit moeten delen aan alle meiden én jongens. En hun ouders zouden dit ook moeten lezen. Want we zeggen allemaal zo open minded te zijn en toch oordelen we continu. Als jij tegen je dochter zegt dat ze met haar luie reet van de bank moet komen, hoort zij waarschijnlijk alleen dat ze dik is. En ik weet het, je bedoelt er niks mee want ze is helemaal niet dik. Maar toch kan dit heel veel impact op haar hebben.

Dit boek gaat niet alleen over gelijke rechten tussen mannen en vrouwen, maar ook wat voor effect de dingen die wij ouders zeggen en doen op onze dochters hebben. Het gaat over bodypositivity en bodyshaming, dat onze wereld heel erg gericht is op heterorelaties waardoor kinderen en jongvolwassenen er vaak lang over doen om erachter te komen dat ze niet hetero zijn. En nog veel meer actuele onderwerpen. Een dun boekje wat je binnen een uurtje uitgelezen hebt (ik wel), maar wat vol waarheden en herkenning zit. De persoonlijke verhalen die je er ook in leest zullen ook voor veel van jullie voor herkenning zorgen.

Koop dit boek, leest het en geef het door aan je dochter en vriendinnen. Ze zullen je dankbaar zijn! Bij bol.com heb je het boekje Damn, Honey al voor €5,99.

Auteur: Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen
Taal: Nederlands
Categorie: Lifestyle
Verschijningsdatum: september 2018
Druk: 1
Bindwijze: Paperback
Aantal pagina’s: 92 pagina’s
Afmetingen:20 x 13 x 0,8 cm
EAN: 9789463498029

Dit artikel is gesponsord. Dit betekent dat ik een product of dienst heb gekregen om hierover te schrijven. Dit verandert mijn mening niet over het product of de dienst. Als iets goed is zeg ik dit, maar ook als het tegenvalt.

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product aanschaft, ik hier een percentage commissie voor ontvang.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!