fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lieve Unicorn traktatie voor de basisschool

Unicorn traktatie

Als je jarig bent, betekent dit trakteren op school. Ik ben er de laatste twee jaar makkelijk vanaf gekomen met een paar dozen waterijsjes. Maar deze keer was dochterlief erg duidelijk; ze wilde een unicorn traktatie. Nou, dan maken we toch een unicorn traktatie! Maar waar begin je dan hè. Gelukkig is er Pinterest en daar ben ik gaan zoeken naar unicorn traktaties en heb ik inspiratie opgedaan. Toen ik wist hoe ik ze wilde hebben ging in aan de slag. Lees gauw verder als jij deze leuke unicorn traktatie ook wilt maken.

Wat heb je nodig

  • Witte papieren bekers (HEMA)
  • Een vel stevig wit papier
  • Roze papier (bijvoorbeeld vouwblaadjes)
  • Wiebeloogjes in roze en blauw (HEMA)
  • Plakkristallen (HEMA)
  • Glitterkarton, liefst goud (Action)
  • Lijmstift (Pritt stift)
  • Plakband
  • Een potlood
  • Iets lekkers voor in de bekers, je kunt cupcakes bakken, ze vullen met popcorn, maar ook bijvoorbeeld met tomaatjes. Je kunt het zo gezond of ongezond maken als je zelf wilt.
oortjes tekenen
Oortjes tekenen

De oren

Begin met het maken van een mal van de oren. Het witte gedeelte van de oren en de roze binnenkant. Dan teken je met een potlood je mal van de buitenkant van de oren over totdat je het gewenste aantal hebt (het aantal bekers keer twee). Dit doe je dan ook met de binnenkant van de oren. Dan plak je met de lijmstift alle roze oortjes op de witte oortjes.

oortjes knippen en plakken
Alle oortjes uitknippen en het roze deel op het witte deel plakken

De hoorntjes

Nu maak je een mal van de hoorntjes. Ik kocht bij de Action een blok met glitterkarton in de kleur goud. Hierin zitten vellen karton met verschillende glitters. Ik koos voor de ene helft gouden glitters en de andere helft holografisch gouden glittering. Nadat je de mal heb gemaakt en uitgeknipt teken je ook hier weer de mal over en knip je alle hoorntjes uit.

Unicorn traktatie hoorntjes
Hoorntjes tekenen en uitknippen

Oren en hoorns op de beker plakken

Dan begin je met de hoorntjes op de bekers plakken. Ik wilde het effect dat de hoor voor de oren zit en daarom begin ik met het plakken van de hoorntjes. Plak ze vast aan de binnenkant van de beker met plakband omdat het dan steviger zit dan met lijm. En het is ook geen geklieder. Als alle hoorntjes opgeplakt zijn, plak je de oren aan weerszijden van de hoorn. Ik liet ze iets overlappen om nog meer het effect van een uitstekende hoorn te krijgen.

Unicorn traktatie bekers zijn klaar
Alle bekers hebben oren, hoorntjes en ogen en zijn versierd met mooie steentjes

Unicorn versieren

Dan is het tijd om de unicorn te versieren. Ik deed dit met plakkristalletjes van de HEMA. Ideaal dat het plakkertjes zijn en je niet hoeft te klooien met lijm. Ik plakte een groot kristal onder de hoorn en aan allebei de kanten een wat kleiner kristalletje. Ik ging voor bloemen en hartjes.

Als alle unicorns versierd zijn plak je de oogjes op de bekers. Ik ging voor de roze en blauwe oogjes, omdat die ook wimpers hebben. In de verpakking zitten ook witte oogjes zonder wimpers. En dan is je unicornbeker klaar!

Het eindresultaat
Gevuld met zakjes popcorn en klaar is Truus!

Vul de bekers met iets lekkers

We hadden in eerste instantie cupcakes gebakken, maar omdat Marley ziek was op de dag dat ze zou uitdelen en de cupcakes toen een beetje hard waren, heb ik ze met popcorn gevuld. Ik vulde de ene helft met boterhamzakjes met zoete popcorn en de overgebleven bekers vulde ik met boterhamzakjes met zoute popcorn. Toen een roze lintje om de zakjes met zoete popcorn en een wit lintje om de zakjes met zoute popcorn. Ik had ook naar de kleur ogen kunnen kijken, bedacht ik me later.

Unicorn traktatie leuk voor jong en oud

Je kunt de bekers natuurlijk vullen met van alles. Ga je voor een gezonde traktatie dan kan je de beker vullen met fruit of tomaatjes of komkommer, maar je kunt ook voor de ongezonde dingen gaan. Het is maar net wat je zelf wilt en wat het beleid op school is 😉

Ben je benieuwd naar alle andere traktaties voor de basisschool? Kijk dan hier voor een griezelige traktatie of hier als je een gezonde traktatie wilt maken. En neemt je kind binnenkort afscheid van het kinderdagverblijf of de peuterspeelzaal? Dan moet je zeker even hier kijken.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!