fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

LEZEN | De Fontein, vind je plek

De Fontein

Ik geloof niet in toeval. Dus toen De Fontein, vind je plek op mijn e-reader voorbij kwam als aanbeveling wist ik dat ik het moest lezen. En wat ben ik blij dat ik dit gedaan heb. Ik realiseer me dat dit boek niet voor iedereen is. Maar als jij wilt weten waarom bepaalde relaties binnen je familie moeizaam verlopen of waarom bepaalde gebeurtenissen binnen jouw familie steeds weer terugkomen, is dit boek een echte aanrader. In deze boekrecensie vertel ik je er meer over.

Over de auteur Els van Steijn

Els van Steijn is teamtrainer en coach en is gespecialiseerd in het systemische perspectief. Ze past systemische werken toe in haar coachingspraktijk en begeleidt daarnaast familie- en organisatieopstellingen. Voor haar cliënten is de fontein geen eye-opener en het ontbrekende stukje van de puzzel dat nodig is om een volgende stap effectief te kunnen zetten.

Samenvatting (achterkant boek)

Loop je in je dagelijks leven keer op keer tegen dezelfde problemen aan en wil je af van een onbestemd gevoel? Voel je je vaak schuldig en houd je iedereen graag te vriend? Zit je vast in een verkeerde relatie of is de band met je ouders moeizaam? Hoe leer je hiermee omgaan zodat je meer rust in je leven ervaart?

Hardnekkige patronen in je leven zijn vaak terug te voeren op je familiesysteem: de onlosmakelijke verbinding met al je familieleden. Net als de natuur kent dat systeem onzichtbare wetmatigheden waarvan je je vaak niet bewust bent, maar die grote invloed op je leven uitoefenen. Mijn handboek vol praktische tips en heldere theorieën legt uit hoe je deze systemische wetmatigheden voor je kunt laten werken, om daarmee op volle kracht in het leven te komen staan.

Aan de hand van de fontein als metafoor voor het familiesysteem leer je wat jouw eigen, unieke plek is. Op die plek ontvang je de stroming die essentieel is voor hoe je leven verloopt. Veel mensen staan onbewust niet op de juiste plek, waardoor ze op allerlei vlakken problemen kunnen ervaren. Mijn boek geeft je inzicht in de werking van de fontein en zorgt voor meer grip op je leven.

Vind je eigen plek met behulp van de fontein en laat het jezelf beter gaan dan ooit.

Wat ik van ‘De Fontein, vind je plek’ vind

Ik had wel eerder over familieopstellingen gehoord, maar me er nooit echt in verdiept. Ik had dan ook geen idee wat het precies was en welke doelen je ermee kon behalen. Na het lezen van dit boek is dit me duidelijk geworden. Maar dat is niet alles. Door dit boek heb ik bepaalde inzichten gekregen. Inzichten over mezelf, maar ook over mijn familie. Waarom herhalen bepaalde gebeurtenissen zich? En hoe zorg ik dat het bij mij stopt zodat mijn kinderen dit niet hoeven doormaken.

Ik ben heel blij dat ik dit boek heb gelezen. Ik heb hierdoor meer begrip voor mijn ouders gekregen en begrijp mijn eigen handelen beter. Maar ik begrijp ook andere familieleden en kan loslaten wat pijn doet. Dit boek is zeker het lezen waard als je je afvraagt waarom je sommige dingen in je leven op een bepaalde manier doet of waarom je op een bepaalde manier reageert. Het is de eerste stap naar verandering van die patronen binnen je familie. Ik vind dit een heel mooi en waardevol boek dat ik iedereen aanraad!

Boekinformatie

Titel: De Fontein, vind je plek
Subtitel: Grip op je leven door inzicht in je familiesysteem
Auteur: Els van Steijn
Uitgever: Het Noorderlicht
Taal: Nederlands 
Categorie: gezinspsychologie
Bindwijze: Hardcover en e-book
Verschijningsdatum: november 2016
Druk: 1
EAN: 9789492331328

Verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen bij: o.a. Bol.com en met een Kobo Plus abonnement is het e-boek gratis. Wil je meer boekrecensies lezen? Kijk dan even op de pagina met alle boekrecensies.

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product koopt, ik hier een percentage commissie voor ontvang. Dit kost jou niks.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!