fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

De setup van mijn bullet journal in december

bullet journal in december

En toen was het alweer bijna december en tijd om de setup van mijn bullet journal in december aan je te laten zien. De laatste setup van het jaar alweer! Man, wat is het jaar voorbij gevlogen. En wat was het heerlijk om lekker in mijn bullet journal bezig te zijn. Deze setup zal niet veel anders zijn als alle andere setups. Het thema is natuurlijk wel anders en ik heb bij een paar pagina’s de indeling iets aangepast. Ik ben bezig met een hele andere en nieuwe layout/indeling voor mijn bullet journal in 2020. Maar daar lees je in de volgende bujo blog meer over. Nu laat ik je eerst mijn bullet journal in december zien.

Terugblik november

We beginnen deze nieuwe maand natuurlijk met een terugblik op de vorige maand. November was wederom een drukke maand met veel leuke uitjes en er werd natuurlijk ook hard gewerkt. Maar ook Sinterklaas was en is weer in het land en werd ik gek van het bedenken wat we nou weer moesten eten. Dit zie je allemaal terugkomen in mijn terugblik…

terugblik november bullet journal
Terugblik november

Wil je weten hoe ik deze pagina heb gemaakt? Check dan onderstaand filmpje. En vergeet niet om je natuurlijk te abonneren op mijn Youtube kanaal 😉

Thema van december

Het thema van december is, hoe kan het ook anders, een winters thema en dan vooral met een kerstgevoel. Kerst is toch wel het hoogtepunt van december. Tenminste voor mij wel. Ik hou van Kerst. Ik heb dit keer met de kleuren zwart, wit en goud gewerkt. En ik moet zeggen dat ik het erg leuk en mooi vind geworden. Je krijgt er echt een kerstgevoel van. Het is een winters thema met een gevoel van Kerst. Ik denk dat je het zo het beste kunt omschrijven.

thema bullet journal in december
In december heeft mijn bujo een kerstthema

Voorpagina

De voorpagina van mijn bujo is natuurlijk ook in kerstsfeer. Als je mij op Instagram volgt heb je in mijn stories vast voorbij zien komen dat ik met waterverf wat kerst illustraties aan het maken was. Eigenlijk wilde ik één van deze illustraties als voorpagina gebruiken, maar ik vond het niet bij de rest van mijn bulletjournal in december passen. Het is nu een kalender geworden met, hoe kan het ook anders, een kerstgevoel!

maandoverzicht bullet journal in december
Mijn maandoverzicht voor december

Maandoverzicht

In het maandoverzicht heb ik foto’s van Pinterest gebruikt. Ik heb een bord op Pinterest waarop ik de mooiste en leukste foto’s bewaar die je voor je bullet journal kunt gebruiken. Neem zeker eens een kijkje en abonneer je op het bord voor de nieuwste foto’s. Op de foto zie je dat ik de vakjes nog niet heb ingevuld. Ik denk dat ik bij de kerstman een kerstlijstje ga maken. Een lijstje met: ‘wat moet ik allemaal nog doen en kopen voor Kerst’. In december zal er niet veel tijd voor series zijn, maar er zijn wel kerstfilms die ik wil zien. Die kan ik hier ook kwijt. En dat is het mooie van een bujo; je kan het helemaal invullen zoals jij wilt!

doelen en taken december
Doelen en taken

Doelen en taken

Op deze twee pagina’s komt ook het thema weer mooi naar voren. Ik vind het goud in combi met wit en zwart zo mooi! En het is zo simpel opgebouwd. Wat foto’s en washitape erbij en het maakt het plaatje compleet. Ik heb voor december niet heel veel doelen. Maar er is altijd wel iets wat ik nog wil bereiken zo aan het einde van het jaar…

blogonderwerpen in mijn bujo
Hier noteer ik alle blogideeen en -onderwerpen waarover ik wil gaan schrijven

Blogonderwerpen, betalingen en weekschema

De pagina met boogonderwerpen is altijd mijn minst favoriete pagina. Ik kan er nooit zoveel mee. Volgend jaar ga ik daar toch een andere indeling voor maken. Hierdoor hoop ik dat het beter bij de rest van de pagina’s past. In feite is het een lijstje met dingen waarover ik wil schrijven. Dus de opbouw van de pagina kan best anders. Anders, zodat jij het ook kunt gebruiken voor een lijstje wat jij gebruikt.

De pagina met het weekschema is ook zo’n pagina en die heb ik nu wel al aangepast. Ik heb er namelijk twee pagina’s van gemaakt en dat past toch beter dan op één pagina. Het past nu ook heel mooi bij de rest van de pagina’s zodat het één geheel wordt.

weekschema bullet journal in december
Mijn weekschema waarin ik alle taken per dag in noteer

Terugblik voorgaande week

De terugblik naar de voorgaande week gaat veranderen. Ik ga hier niet meer aan het einde van de week voor zitten. Vaak weet ik dan al niet meer wat ik maandag heb gedaan. Ik wil dan ook proberen (proberen ja, want het zal niet iedere dag lukken) om iedere dag wat te schrijven. Zodat mijn journal meer een dagboek/dankbaarheidsboekje wordt. Er is namelijk zoveel om dankbaar voor te zijn. En van je af schrijven is een goede manier om dit nog meer te beseffen. En in combinatie met foto’s van de dingen die je hebt gedaan komt het allemaal samen.

weekplanning bujo december
Weekdoelen noteer ik hier

Doelen, taken en weekplanning

Deze pagina’s veranderen ook niet echt. Op de ene pagina noteer ik mijn doelen voor die week en de pagina’s erna reserveer ik voor mij taken en weekplanning. Maar ook hier wil ik verandering in gaan brengen. Wat, weet ik nog niet. Maar dat zie je vast in mijn bullet journal van januari…

Wat heb ik voor mijn bullet journal in december gebruikt

blogonderwerpen bullet journal in december

Mijn bullet journal in december

Ik vind dat de setup van bullet journal in december een gezellig geheel is geworden. En je kan er niet omheen dat Kerst eraan komt. Het wordt een drukke maand dus ik zal mijn bullet journal zeker nodig hebben de komende tijd. Want als het zo druk is, wil ik nog weleens wat vergeten. En door mijn bullet journal voorkom ik dit. Mijn laatste bullet journal setup voor 2019. De volgende is voor 2020. Dan begin ik met een heel nieuw boekje. Ik kan dan eindelijk de CreaChick Journal gebruiken. Maar eerst nog even genieten van december!

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product koopt, ik hier een percentage commissie voor ontvang. Dit kost jou niks.

Deel op:

2 gedachten over “De setup van mijn bullet journal in december”

  1. Mooie opzet! Ik weet niet of ik zelf zou kiezen om zo’n grote strik erin te plakken, maar het ziet er mooi uit! Ik denk dat ik te bang zou zijn om het boekje niet meer goed dicht te kunnend doen…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!