fbpx

Met een behandeling speciaal voor krullen wek je jouw krullen weer tot leven

een behandeling speciaal voor krullen

Vorige week had ik een behandeling speciaal voor krullene bij Curly Hair Treatments by Zoary. Een prachtige dame met prachtige krullen en er alles vanaf weet. Zij volgt ook de Curly Girl Methode en dat was voor mij een reden om haar te gaan volgen op Facebook en Instagram. Ik zag op Facebook en Instagram al hele mooie resultaten voorbij komen en ik wilde ook van die mooi en gezonde krullen dus plande ik een afspraak bij haar in. En daar heb ik zeker geen spijt van!

Verwachtingen peilen

Wat ik heel goed vind is dat Zoary begint bij het vragen naar wat je verwachtingen zijn. Wat ik graag wilde weten is of ik al op de goede weg ben en of mijn haar nu wel of geen proteïne nodig heeft. Ik gebruik nu producten zonder proteïne, maar is dat wel goed voor mijn haar. Ze gaf aan dat mijn haar er echt al heel goed uitziet, maar dat ik zeker wel producten met proteïnen moet gaan toevoegen. Je haar heeft namelijk altijd proteïnen nodig. Ongeacht wat de staat van je haar is. Maar teveel proteïnen kan je haar verzwaren waardoor je krul gaat uitzakken.

De tip die ik van haar kreeg is om af te wisselen met producten. Dus de ene week een haarmasker met proteïnen en de andere week zonder. Of de twee mengen. Dat kan ook. En met leave-in conditioner geldt hetzelfde, de ene week met en de andere week zonder proteïnen gebruiken. Hier kan ik zeker wat mee!

Haar reinigen met shampoo en conditioner

Nadat ze je har goed bekeken heeft wast ze je haar met een shampoo met sulfaten. Een final wash dus. Wat belangrijk is bij de aanschaf van een shampoo voor de final wash is dat er sulfaten in moeten zitten. Er mogen absoluut geen siliconen inzitten! Daarna doet ze er een conditioner in zodat ze mijn haar uit kan kammen/borstelen.

Detoxmasker

Dan brengt ze een detoxmasker aan. Dit masker zorgt ervoor dat de ph waarde van je haar weer daalt. Eigenlijk zorgt het er kort gezegd voor dat je haar weer terug gaat naar de basis en zoals het zou moeten zijn. Daarnaast kalmeert het de hoofdhuid en voorkomt een droge hoofdhuid. Zij maakt dit masker zelf en heel begrijpelijk houdt ze de ingrediënten voor haarzelf. Dit masker moet onder de warmtekap zo’n 10 tot 15 minuten intrekken voordat het uitgespoeld wordt. Een goed alternatief hiervoor is bijvoorbeeld Shea Moisture African Black Soap Purification Masque. Thuis heb je geen warmtekap, maar als je een plastic kapje of een plastic tasje om je hoofd bindt en dit een uur ophoudt, heb je hetzelfde effect als met de warmtekap.

een behandeling speciaal voor krullen het eindresultaat

Voedend masker

Dan is het tijd voor een voedend masker. Dit masker zorgt ervoor dat je haar gehydrateerd wordt en weer mooi gaat glanzen. Ook na het inbrengen van dit masker word ik onder de warmtekap gezet. Het masker van Novex dat ik nu gebruik kan ik blijven gebruiken, maar omdat dit masker geen proteïne bevat heb ik gelijk een masker van Shea Moisture besteld zodat ik de twee maskers kan afwisselen.

Leave-in conditioner en gel

Dan is het tijd om mijn haar in model te brengen. Maar eerst wordt er leave-in conditioner van As I Am Naturally in mijn haar gedaan en daarna een beetje gel. Dan wordt mijn haar geföhnd. Uiteraard met de diffuser. Mijn haar wordt voor ongeveer 90% droog geföhnd en de rest laat ik aan de lucht drogen. Als mijn haar droogt komt het leukste; het scrunchen. Wat niks anders is dan in mijn kullen knijpen. Dan mijn haar een beetje losschudden en ik ben ready to go!

Zelf aan de slag

Natuurlijk wil ik dat mijn haar mooi en glanzend blijft. En stiekem hoop ik dat mijn haar nog mooier wordt. Ik blijf daarom goed voor mijn haar zorgen. Dus aan de slag met de tips die ik van Zoary kreeg. Ik ben heel benieuwd hoe mijn haar er over een tijdje uit zal zien. Ik heb toen ik thuis was een aantal producten met proteïne besteld en kan niet wachten om ze te gaan gebruiken. Uiteraard hou ik jullie op de hoogte! We zijn helaas vergeten een voor-foto te maken, maar op de foto’s in deze blog zie je wel de na-foto’s. En je kunt nu heel goed zien dat het echt weer tijd wordt voor en knipbeurt (oeps!). Dat is de volgende stap. Misschien toch maar eens naar een kapper? Ik ging samen met een vriendin en hieronder zie je haar voor- en nafoto. Mooi hè?

een behandeling speciaal voor krullen voor en na

Een behandeling speciaal voor krullen die je krullen weer tot leven brengt

Ik kan iedereen die krullen heeft, hoe minimaal ook, een behandeling speciaal voor krullen bij Zoary aanraden. Ze is natuurlijk geen tovenaar, dus heb je geen krullen en amper slag dan kan je natuurlijk je haar laten behandelen. Maar verwacht niet dat je met een bos krullen naar huis gaat. Is je haar erg beschadigd door bijvoorbeeld veelvuldig steilen met de stijltang, of veel kleurbehandelingen dan kan het zijn dat je meer dan één behandeling nodig hebt. Maar geloof me, spijt krijg je zeker niet! Mijn krullen zien er goed, mooi en glanzend uit. Ze voelen zachter aan en mijn haar valt mooier.

Wat doe jij om je haar mooi en stralend te krijgen en houden?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!