fbpx

Een donker huis? Al eens aan lichtkoepels gedacht?

meer licht met lichtkoepels

Je weet natuurlijk dat daglicht belangrijk is en je zorgt dat je regelmatig buiten komt. Maar ook in huis is het belangrijk dat er voldoende daglicht in huis valt. Zou je een uitbouw plaatsen dan kan je dit heel makkelijk oplossen door één of meerdere lichtkoepels in de uitbouw te laten plaatsen. Maar wat nou als je meer licht in huis wil, maar niet van plan bent om een uitbouw te plaatsen? En één of meerder ramen plaatsen is ook geen optie? Ook dan is het mogelijk om een lichtkoepel te laten plaatsen.

Daglicht is belangrijk voor ons

Daglicht is belangrijk voor je, want daglicht zorgt er namelijk voor dat je biologische klok optimaal is en goed werkt. En omdat we nou eenmaal veel binnen zitten is het belangrijk dat er ook genoeg daglicht in huis is. Neemt natuurlijk niet weg dat je ook nog iedere dag lekker naar buiten zou moeten gaan. Mocht je nou overwegen om een uitbouw te laten plaatsen dan kan ik je zeker een lichtkoepel aanraden! Het zorgt voor zoveel meer licht in huis. Helemaal op de donkere dagen die we in Nederland zo vaak hebben.

Een grotere keuken en woonkamer maar minder licht

Toen wij ons huis kochten zat de uitbouw er al. Hier is de keuken in geplaatst waardoor de woonkamer een stuk groter is geworden en we ook een lekker grote keuken hebben. Nadeel is wel dat er hierdoor geen schuifpui geplaatst kon worden. De deur en de ramen waar die er wel zitten laten voor de keuken voldoende licht binnen, maar in het midden van de woonkamer waar wij zitten is het vaak donker. Helemaal als het geen zonnige dag is.

Lichtkoepels voor meer licht

Ik ben heel blij dat de vorige bewoners dit zelf ook inzagen en er voor hebben gekozen om lichtkoepels in de uitbouw te plaatsen. Het zijn twee grote lichtkoepels die veel licht binnenlaten. Hierdoor hebben wij altijd volop licht in de keuken en ook als wij op de bank zitten is er voldoende licht. En als het in de zomer erg warm in huis is hebben we zonwering bij de lichtkoepels zodat het lekker koel blijft als de zon op de keuken staat. Enige nadeel is dat de lichtkoepels die wij hebben niet open kunnen. Dat zou wel makkelijker zijn met schoonmaken, omdat ik nu op een hoge ladder moet staan en er dan net bij kan. Hadden ze open gekund dan kan ik op het dak de binnen- en buitenkant ineens schoonmaken. Maar goed, het is geen ramp.

Geen extra ramen en toch meer licht in een kamer?

De zolder is ook zo’n plek waar vaak weinig licht is en toch een plek waar we vaak onze werkplek hebben. Ook op zolder kan je meer licht creëren. Niet met een standaard lichtkoepel maar een speciale lichtkoepel die een lichttube wordt genoemd. Deze lichttubes zijn speciaal ontwikkeld voor schuine daken en laten het daglicht via een speciale buis binnen. Uiteraard zijn er ook lichttubes voor platte daken.

En ik hoor je denken, daar heb ik toch niks aan als ik meer daglicht in de woonkamer wil. Nou wel dus. De lichttube wordt op het dak bevestigd boven de ruimte die verlicht moet worden. Dan wordt er een lichtbuis aangelegd naar de ruimte. En door de sterke reflectiewerking in de buis wordt het daglicht naar binnen getransporteerd en daar verspreid via een modern vormgegeven wand/plafond armatuur. Zo kun je dus altijd daglicht in huis hebben. In welke kamer je ook wilt. Bij Bouw-handel weten ze alles over lichtkoepels en welk type geschikt is voor jouw huis/kamer.

Heb jij een kamer in huis die wel een lichtkoepel kan gebruiken?

Foto: Adobe Stock

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!