fbpx

Een fronsrimpel voorkomen met botox

een fronsrimpel voorkomen met botox

Zoals jullie weten heb ik vorig jaar een ooglidcorrectie gehad. En ik ben nog steeds blij dat ik eindelijk de stap durfde te zetten en dat het allemaal heel erg meeviel. Een vervelend gevolg van hangende oogleden is dat je steeds je wenkbrauwen optrekt en fronst. En als je dit al jaren doet, krijg je rimpels. Rimpels op je voorhoofd en een dikke fronsrimpel. Oké, de fronsrimpel zit er nog niet als ik niet frons maar als ik dit blijf doen dan komt het vanzelf. Ik merkte dat ik ondanks dat het niet meer nodig is, nog steeds mijn wenkbrauwen optrek en vaak frons. Het gebeurt automatisch zonder dat ik erover nadenk. Gelukkig kan je een fronsrimpel voorkomen met botox. En dus plande ik een afspraak in om dit aan te pakken!

Waarom ik een botoxbehandeling wil

Hoe pak je een gewoonte aan, iets dat je op de automatische piloot doet? In mijn geval koos ik ervoor om mijn voorhoofd te behandelen met botox. Niet omdat ik diepe rimpels heb, maar puur om de spieren te ontspannen zodat ik niet meer steeds zou fronsen. En omdat ik toch nog wat zwelling heb bij mijn oogleden (wat overigens heel normaal is) kon een kleine wenkbrauwlift ook geen kwaad. En ik wil natuurlijk geen stuk getrokken gezicht. Maar een subtiel lift voor een paar maanden. Tegen de tijd dat de botox uitgewerkt is, is de zwelling weg en heb ik geen wenkbrauwlift meer nodig. En omdat mijn moeder wel een diepe fronsrimpel heeft wil ik dit voorkomen. Want het maakt toch dat je een norse uitstraling krijgt.

Een fronsrimpel voorkomen met botox

Omdat ik heel tevreden was over de arts die mijn ooglidcorrectie heeft gedaan, bracht ik een bezoek aan haar kliniek, Skin + Surgery. Zij vertelde mij dat je met botox ook kunt zorgen dat je juist geen fronsrimpel krijgt. Je kunt dus een fronsrimpel voorkomen met botox. Preventief botox in laten spuiten dus. Perfect! Ze gaf aan dat ik echt niet veel nodig heb, ook niet voor de voorhoofdsrimpels. En de wenkbrauw zou subtiel gelift worden, puur om mijn ogen wat rust te geven.

een fronsrimpel voorkomen met botox
De botoxbehandeling

Een behandeling van een paar minuten

Bij mijn ooglidcorrectie was ik heel zenuwachtig. Ik was nooit geopereerd en er zou in mij gesneden worden. Ik vond het doodeng! Maar de botoxbehandeling deed me niet veel. Ik ben niet bang voor naalden en de arts vertelde dat het hele kleine prikjes zijn die je bijna niet voelt. Gelukkig duurt de behandeling een paar minuten en geen uren. Het zou dus wel goed komen!

De botoxbehandeling

Voor de botoxbehandeling wordt er eerst een voor-foto gemaakt. Ik mocht daarna plaatsnemen op de behandelstoel en de arts spuit vervolgens op verschillende plekken de botox in. Ik voelde natuurlijk een klein prikje maar pijn deed het zeker niet. En binnen een paar minuten was de arts al klaar. Toen ik in de spiegel keek zag ik niet eens dat er iets was ingespoten. Ik dacht dat ik misschien gaatjes met bloed zou zien. Maar wat ik al zei, de naaldjes zijn zo klein dat je niets ziet. Later die dag werd mijn voorhoofd wat rood, maar zo minimaal dat het anderen niet eens opviel. Nu wachten tot de botox zijn werk doet.

Na drie á vier dagen zie je resultaat

De arts gaf aan dat het een dag of drie á vier duurt voordat de botox zijn plek heeft gevonden en zijn werk doet. Dus iedere dag fronste ik een paar keer en trok ik mijn wenkbrauwen op. En iedere dag merkte ik dat vooral het fronsen steeds moeilijker ging. Na vier dagen kon ik niet meer fronsen. Hoe hard ik ook probeerde. En ik kan je zeggen dat dit een hele aparte ervaring is. Mijn kinderen had ik al gewaarschuwd en gezegd dat ik misschien wel niet meer boos kan kijken, maar dat ik dan nog wel boos kan worden (ze kunnen maar beter voorbereid zijn ;-)).

een fronsrimpel voorkomen met botox
Fronsen lukt niet meer en minder diepe voorhoofdsrimpels

Een frissere blik

En nu zijn we een paar weken verder en ben ik blij dat ik dit heb gedaan. Want ook een druk leven met kleine kinderen en een burn out hebben hun sporen nagelaten. Als ik nu in de spiegel kijk heb ik een frissere blik. Mijn voorhoofd is iets strakker maar staat niet helemaal strak. Als ik verbaasd kijk, zie je nog steeds voorhoofdsrimpels. Alleen zijn ze minder diep. Door de subtiele wenkbrauwlift drukt het laatste beetje zwelling wat ik nog heb door de ooglidcorrectie, niet meer op mijn ogen. En staan mijn wenkbrauwen nu gelijk. Mooie bijkomstigheid want mijn wenkbrauwen hebben nooit gelijk gestaan. Alleen fronsen kan ik niet meer. Maar dat geeft niet. Als ik frons ziet het toch alleen maar uit alsof ik de boze stiefmoeder van Assepoester ben.

Ik ben dus zeker heel tevreden met het resultaat! Wat ook vooral heel fijn is, is dat het een subtiele verandering is. Mensen zien niet dat ik behandeld ben met botox. Maar ik krijg wel complimentjes dat ik er goed uitzie. En daar doe ik het niet voor, maar is zeker mooi meegenomen!

Hoe lang resultaat

Het effect van botox houdt drie tot vier maanden aan. Ik ben heel benieuwd hoe het er dan uitziet en of ik het fronsen ben afgeleerd. Heb ik aan deze behandeling genoeg of zal ik over vier maanden toch weer een paar prikjes halen? Geen idee, maar dat laat ik jullie natuurlijk weten!

Een fronsrimpel voorkomen met botox

Ik ben blij dat ik deze botoxbehandeling heb ondergaan. Door de botox ga je minder fronsen en trek je minder je wenkbrauwen op. Puur omdat het niet echt gaat. Hierdoor heb ik het af kunnen leren en merkte ik naarmate de botox uitwerkte dat ik minder fronste. Of ik nu weer voor een botoxbehandeling zou gaan weet ik niet. Ik heb geen fronsrimpel, dus het is nu niet nodig. Mocht ik zien dat er met de tijd toch een fronsrimpel ontstaat dan zou ik zeker weer een bezoek brengen en Skin + Surgery!

een fronsrimpel voorkomen met botox
Het eindresultaat!

Zou jij je rimpels aanpakken met een botoxbehandeling? Of heb jij misschien al een botoxbehandeling gehad? Wat is jouw ervaring met botox?

Dit artikel is gesponsord. Dit betekent dat ik een product of dienst heb gekregen om hierover te schrijven. Dit verandert mijn mening niet over het product. Als iets goed is zeg ik dit, maar ook als het tegenvalt.

 

Deel op:

2 gedachten over “Een fronsrimpel voorkomen met botox”

  1. Mijn ervaring met botox is eigenlijk heel positief! Ik heb een half jaar geleden fillers genomen bij Diana Gabriels en ik ben er echt tevreden over. Iedereen complimenteert mij continue dat ze vinden dat ik er veel frisser en uitgerust uitzie, en dat wilde ik graag want ik begon mij te ergeren aan mijn vermoeide gezichtsuitdrukking. Helemaal happy 😊

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!