fbpx

Het eindresultaat van de CAL 2017, mijn gehaakte woondeken!

Het eindresultaat van de CAL 2017

Vorig jaar september begon ik met de CAL 2017. Wat dit is? CAL staat voor Crochet Along. Je haakt dan met meerdere mensen hetzelfde project. Gewoon thuis in je uppie hoor, maar iedereen makt hetzelfde project. Dit project was een woondeken. De start was in september en eind december had de deken af moeten zijn. Dit werd bij mij wat later. December was een drukke maand en mijn moeder en stiefvader waren bij ons dus geen tijd gehad om te haken. Maar begin dit jaar heb ik de deken afgemaakt. En ik vergat het gewoon met jullie te delen! Daarom deel ik vandaag alsnog het eindresultaat van de CAL 2017, mijn gehaakte woondeken. En eerlijk is eerlijk, hij is leuk geworden!

Waarom meedoen met een CAL?

Eigenlijk is zo’n lang project niks voor mij. Ik ben al eens eerder aan een deken begonnen en dat resulteerde dan in een poppendeken omdat ik er snel klaar mee was. Na verloop van tijd gaat het project me vervelen en laat ik het in een hoek liggen. Maar ik wilde al zo lang een woondeken haken dat ik voor dit project ging. Doordat je iedere twee weken een nieuw patroon krijgt, heb je de tijd om te haken. En doordat ik ook in de Facebookgroep van Haakplein zit, zie je op een gegeven moment de resultaten van anderen en dat motiveert mij echt om door te haken. Maar je kunt ook vragen stellen als je ergens niet uitkomt. En zo gebeurde het dat ik eindelijk een mooie woondeken heb gecreëerd.

Het eindresultaat van de CAL 2017

Waarom een woondeken?

Nou vraag je je misschien af waarom ik een woondeken wilde hebben. Ik ben een koukleum en dan is een deken ideaal. In de winter op de bank onder een dekentje mijn favoriete series kijken. Maar als het weer straks wat beter wordt is zo’n deken ideaal in de avond. Het koelt vaak nog snel af en met een dekentje kan je dan toch nog wat langer gezellig buiten blijven zitten. En natuurlijk had ik ook een woondeken kunnen kopen. Maar er is niets zo leuk om iets te gebruiken wat je zelf hebt gemaakt in de kleuren die jij mooi vindt.

Mijn eigen kleuren uitgekozen

Ik koos ervoor om niet het standaard garenpakket te kopen, maar ik kocht losse bollen wol in de kleuren die ik mooi vind en die bij ons interieur passen. Toen ik eenmaal bezig was, kwam ik erachter dat ik één van de kleuren niet bij de rest vond passen. Hij was te fel. Dus ben ik met mijn bollen die ik wel wilde naar een breiwinkel gegaan en heb ik gekeken welke kleur ik erbij vond passen. En nu is mijn deken perfect!

Het eindresultaat van de CAL 2017

Was het niet moeilijk?

Ik kan redelijk patronen lezen, maar soms kwam ik er niet uit. En het mooie aan dit project is dat er naast een Facebookgroep ook een YouTube kanaal is waar alle patronen stap voor stap worden uitgelegd. Zo is het met toch gelukt om ook de lastige patronen te maken. Zelfs het aan elkaar haken van alle losse lappen wordt stap voor stap beschreven. Ideaal voor mensen zoals ik die geen ervaren hakers zijn. Maar ook de ervaren hakers kunnen  natuurlijk een filpmje bekijken als ze even niet begrijpen wat er bij een bepaald patroon wordt bedoeld.

Weer een nieuwe CAL

Nadat deze CAL afgerond werd kwam er weer een nieuwe CAL; de Nostalgia. Ik doe aan deze nieuwe CAL niet mee. Ik had sowieso mijn deken nog niet af. En dat was belangrijker dan weer aan een nieuw project beginnen. Maar ik ga de website en de Facebookgroep van Haakplein zeker in de gaten houden. Grote kans dat ik met de volgende CAL wel mee ga doen. Ik ben nu een knuffel voor Marley aan het haken. Ik blijf haken toch iets rustgevend en ontspannends vinden. Dus ik zal altijd wel iets aan het haken zijn.

En nu ga ik genieten van mijn mooie woondeken waar ik heel trots op ben!

Haak jij ook? Op welk haakproject ben jij heel trots?

Het eindresultaat van de CAL 2017

 

 

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!