fbpx

Geluk vind je niet, geluk maak je zelf

geluk maak je zelf

In de jacht op geluk lijken we soms op ontdekkingsreizigers, speurend naar die ene schat die ons leven compleet zal maken. Maar wat als ik je vertel dat de schatkaart naar geluk niet leidt naar een X op een exotische locatie, maar naar iets dat veel dichterbij is? Iets dat in ons zit. Geluk vind je namelijk niet; geluk maak je zelf. En je lees hier precies hoe je dit doet.

Geluk maak je zelf

We leven in een wereld die ons vertelt dat geluk komt in de vorm van perfecte relaties, droomhuizen, en die ene droombaan. Maar is dat wel waar geluk om draait? Hoe vaak heb je iets bereikt of gekregen en dacht je: “Is dit het nu?” Dit komt omdat echt geluk van binnenuit komt. Het is niet afhankelijk van externe factoren, maar van hoe we intern op deze factoren reageren.

Geluk is een keuze

Het idee dat geluk een keuze is, klinkt misschien cliché, maar schuilt er niet vaak waarheid in clichés? Elke dag worden we wakker met de mogelijkheid om te kiezen hoe we onze dag benaderen. Kiezen we ervoor om ons te laten leiden door angst, teleurstelling of boosheid? Of kiezen we ervoor om dankbaarheid, vreugde en liefde te omarmen, ongeacht onze omstandigheden?

Praktische stappen naar innerlijk geluk

  1. Dankbaarheid Oefenen: Start je dag door drie dingen op te noemen waarvoor je dankbaar bent. Dit verschuift je focus van wat je mist naar wat je hebt.
  2. Mindfulness: Leef in het moment. Dit is niet alleen een krachtige manier om stress te verminderen, maar het helpt je ook om de schoonheid in het nu te waarderen.
  3. Zelfzorg: Luister naar je lichaam en geest. Of het nu gaat om een warm bad, een goed boek of een mooie edelsteen die rust geeft (bekijk mijn collectie hier), zorg goed voor jezelf.
  4. Positieve Affirmaties: Woorden hebben kracht. Begin je dag met een positieve affirmatie zoals “Ik kies ervoor om gelukkig te zijn” of “Ik ben dankbaar voor elke nieuwe dag”.
  5. Verbind met de Natuur: De natuur heeft een rustgevende werking op onze geest. Een wandeling in het park of zelfs het verzorgen van je planten kan wonderen doen.

Geluk delen

Geluk groeit als je het deelt. Door onze positieve energie te verspreiden, creëren we een golf van geluk die niet alleen ons leven, maar ook dat van de mensen om ons heen verrijkt. Op Tante Truus Kan Alles, delen we niet alleen tips en tricks voor een gelukkiger leven, maar ook de mooie, kleine momenten die het leven zo waardevol maken.

Geluk vind je niet, geluk maak je zelf

Onthoud dat geluk niet iets is dat je vindt, maar iets dat je zelf maakt. Het is een reis naar binnen, een avontuur dat begint bij jezelf. Laat ons samen die reis maken, elke dag, stap voor stap, richting een leven vol vreugde en tevredenheid.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!