fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dankbare mensen zijn gelukkiger

Dankbare mensen zijn gelukkiger

Ik zie steeds vaker een bepaalde onrust in mensen. Mensen die zoekende zijn. Waar ze naar op zoek zijn? Vaak weten ze het zelf ook niet echt. Ze zoeken een bepaalde rust, een gevoel van tevredenheid. Geluk en gelukkig zijn. Vooral nu in de gekke tijd waarin we leven is het voor sommige mensen lastig om zich gelukkig te voelen. Er gebeurt veel nu. Er zijn mensen die in angst leven of misschien wel boos zijn. Maar geluk en je gelukkig voelen heeft eigenlijk niks te maken met externe factoren. Gelukkig zijn zit in jezelf. Maar hoe blijf je nou gelukkig als de externe factoren je niet happy maken? Heel simpel. Door dankbaar te zijn. Dankbare mensen zijn gelukkiger dan mensen die dit niet zijn.

Alles wat je aandacht geeft groeit

Als jij iedere dag stilstaat waar je oprecht dankbaar voor bent, ga je merken dat je steeds minder nodig hebt. Je bent dankbaar voor de kleine dingen en die kleine dingen maken je weer een blijer mens. En ja, dat zorgt dat jij je gelukkiger voelt. Wij mensen zijn goed in kijken naar de dingen die niet goed gaan. We leggen onze focus op de verkeerde dingen. En wat gebeurt er als je je ergens op focust? Dan zal je daar steeds meer van zien en krijgen. Alles wat je aandacht geeft groeit. Dus stop met focussen op alles wat niet goed gaat en op mensen die niet goed voor je zijn. Focus op de goede en mooie dingen!

Focus niet op de buitenwereld, maar op je binnenwereld

Stop met zoeken in de buitenwereld, maar zoek in je binnenwereld. Dat klinkt misschien zweverig, maar het is juist helemaal niet zweverig. Want jij bent toch de enige die echt weet waar je echt gelukkig van wordt? Dus waar word jij blij van? Waarvan gaat je hard sneller kloppen? Wat zorgt voor een energieboost? Focus daar je aandacht op. Sta stil bij wat wel goed is, wat wel goed gaat en de mensen waar je blij van wordt. Laat die onrust even los, denk even niet aan de onzekerheid waarin je nu leeft, de angst die je voelt of de boosheid omdat je het gevoel hebt dat je niet meer alles uit je leven kan halen. Wat kan nog wel? Focus daarop en wees daar dankbaar voor.

Bewust dankbaar zijn

En ik zeg niet dat je ondankbaar bent. Ik zou niet durven! Maar sta jij bewust stil bij alles waar je dankbaar voor bent? Ga dit doen. Schrijf iedere dag op waar je dankbaar voor bent. Begin met drie dingen en je zal zien dat je steeds meer dingen ziet waar je dankbaar voor bent. En in het begin moet je misschien lang nadenken voordat je weet waar je dankbaar voor bent, maar als je dit iedere dag heel bewust doet zal je merken dat je ook de kleine dingen gaat zien. De simpele dingen. Maar ook die kleine dingen maken dat je je goed voelt. Dat je je gelukkig voelt.

Dankbare mensen zijn gelukkiger

Juist in deze tijd is het misschien wel extra belangrijk om even stil te staan. Dus koop een mooi notitieboekje en schrijf iedere dag voordat je naar bed gaat op waar je dankbaar voor bent. Sluit je ogen en voel waar jij die dag blij van werd. Waarvan of door wie kreeg jij een lach op je gezicht. En weet je wat er nog meer gebeurt? Je slaapt sneller in slaap en slaapt heerlijk. Echt, geloof me…

Waar ben jij vandaag dankbaar voor?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!