fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Een slechte dag? Zo maak je van een slechte dag een goede dag!

van een slechte dag een goede dag

Je kent het wel; je staat op en vanaf dat moment lijkt alles mis te gaan. Als je de slaapkamer uitloopt stoot je je teen, de tandpasta is op, je morst koffie op je blouse of shirt terwijl je op het punt staat de deur uit te gaan en ga zo maar door. Dus als de Wet van Murphy die dag op jou van toepassing is. Vaak is dat een teken dat de rest van de dag niet veel beter zal zijn. Maar is dat wel zo? Is je dag gedoemd te mislukken als je een slechte start hebt? Nee! En als je dag goed start, maar door gebeurtenissen die ochtend of middag minder goed verloopt dan je gehoopt had kan je op ieder moment je dag veranderen in een goede en positieve dag. Hoe vertel ik je vandaag.

Laat je dag niet verpesten

Een slecht begin van je dag of iets wat niet goed loopt op je werk moet je nooit zo groot maken dat het je dag verpest. Ja het is vervelend dat het gebeurt. Maar het is gebeurt en je kan het niet terugdraaien. Wat je wel kan doen is zorgen dat het niet de rest van je ochtend, middag en avond beïnvloedt. Het is namelijk zonde dat het stoten van je teen, een zwaar gesprek, een deadline die niet gehaald wordt of wat dan ook je dag verpest.

Begrijp me niet verkeerd, je mag er boos om zijn. Of verdrietig, gefrustreerd en ga zo maar door. Maar blijf er niet in hangen. Negatieve emoties kosten namelijk heel veel energie. Ze zuigen je leeg en laden niet op. Dat wil ook niet zeggen dat je dan maar onverschillig moet zijn. Nee, laat die emoties toe, maar zorg ook dat je ze weer kwijtraakt.

Alles is energie

Het klinkt misschien een beetje zweverig, maar dat is het niet. Wij mensen, of eigenlijk alles en iedereen, bestaat uit energie. Ik kan hiervoor allerlei scheikundige abracadra naar voren halen. Maar daar zal ik je niet mee vermoeien. Alles om ons heen en ook wijzelf bestaan uit positief en negatief geladen deeltjes. Alles is energie. En jij hebt invloed op je eigen energie. Zit je laag in energie dan ben je moe, maar vaak voel je je dan ook niet heel positief. Klopt hè, wat ik nu zeg? Maar als je hoog in je energie hebt, voelt het alsof je de wereld aan kan. Je bent positief, je voelt je sterk en blij. En die hoge energie, dat is waar je naartoe wilt als je een shitdag hebt. Hoe verhoog je die energie?

1. Laat alle emoties toe

Zoals ik al eerder zei moet je de (negatieve) emoties die je op dit moment voelt, toelaten. Accepteer dat ze er zijn en geef ze de ruimte om er te zijn. Betekent dit dat je even moet schelden? Of misscchien zelfs schreeuwen of huilen. Laat het over je heen komen. Emoties zijn een uitlaatklep en moeten geuit worden. Ook de negatieve emoties. Want ook die emoties horen erbij en mogen er zijn.

2. Laat de negatieve emoties los

Makkelijk lullen heeft ze weer die, Irene. Maar echt, het is niet moeilijk. De negatieve emoties loslaten betekent nog steeds niet dat ze er niet mogen zijn. Ze zijn er nog, maar je laat ze los. Je kiest ervoor om de emotie niet vast te houden en je eraan vast te klampen. Je voelt je boos. Oké, dat mag. En nu kies je ervoor om die boosheid los te laten en je niet meer boos te voelen. Want je bent niet die emotie. Nee, je voelt die emotie. Net zo goed als dat jij je gedachten niet bent, ben jij die emotie niet. Laat dus ‘gewoon; los! Vaak is de situatie echt wel te overzien, maar zijn het onze gedachte bij die situatie die bepalen hoe we ons voelen.

3. Waar ben je dankbaar voor?

Een goede manier om negatieve emoties los te laten en op zoek te gaan naar positieve emoties is door dankbaar te zijn. Je dag begon niet goed, maar waar kijk je die dag naar uit? Of wat is er wel goed die ochtend? Kijk naar buiten en zie hoe de zon opkomt of zet een kop koffie en geniet van de geur. Ga onder de douche staan en geniet van het water dat op je lichaam stroomt. En besef je dat dit niet voor iedereen vanzelfsprekend is. En wat merk je? Je voelt je al wat beter.

4. Ga naar buiten en maak een wandeling

Buien laad je nog het beste op. En als je dan ook in de natuur kan wandelen is het helemaal super. Is er er park of bos bij jou of je werk in de buurt? Ga tijdens je lunchpauze naar buiten en maak een wandeling. Als is het maar een kwartiertje. Door de wandeling gaat je bloed weer beter stromen, adem je frisse lucht in en kom je weer met jezelf in contact. Iedere dag wandelen is sowieso heel goed voor je! Besef hoe heerlijk het is dat je dit kan en mag doen. Hoe gezegend je eigenlijk bent. Na de wandeling voel je je weer een stuk beter. Echt, ik beloof het…

5. Doe iets waar jij supervrolijk van wordt

Ga iets doen waar je vrolijk van wordt. En dat hoeft echt niet de hele dag te zijn. Maar ga een paar minuten iets doen waar jij onwijs vrolijk en blij van wordt. Zijn dat kattenfilmpjes kijken? Doen! Is dat een gek dansje maken? Doen! Is dat met iemand bellen die jou altijd op kan vrolijken? Doen! Het maakt niet uit wat en hoe lang je het doet, als het je maar een instant vrolijk gevoel geeft. Iets waar je ook maar weinig van nodig hebt om toch je energie te verhogen. Doe het! En weet je? Je bent alweer bijna vergeten waarom je nou zo’n rotdag had. Oh nee, niet meer aan denken! Denk aan die katten en doe dat dansje!

Zo maak je van een slechte dag een goede dag!

Ik kan echt nog wel even doorgaan met deze lijst, maar dan is het geen pretje om te lezen. Als je met deze 5 dingen begint ben je echt wel heel goed op weg. En weet je? Je kan nu echt wel verder dit lijstje aanvullen. Jij kent jezelf immers het beste en jij weet wat jij nodig hebt om je energie te verhogen en van een slechte naar een goede dag te gaan. Vind je dat toch lastig? Schroom niet en neem contact met me op door onderstaand formulier in te vullen. Ik help je dan gratis en voor niks op weg. Gewoon, omdat ik iedereen een goede dag gun!

Hoe is jouw dag vandaag?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!