fbpx
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

6x Hoe overleef ik Blue Monday

Hoe overleef ik Blue Monday

Het is Blue Monday, ook wel bekend als de meest deprimerende dag van het jaar. Maar geen zorgen, want ik heb een paar hele fijne tips om deze dag niet alleen te overleven, maar er zelfs van te genieten! Lees daarom snel verder en dan geef ik je antwoord op de vraag: ‘Hoe overleef ik Blue Monday?’

Niet wetenschappelijk bewezen

Ondanks dat het nooit wetenschappelijk bewezen is dat Blue Monday de meest deprimerende dag van het jaar is. Kan het natuurlijk geen kwaad om een paar fijne tips te delen die ervoor zorgen dat jij je beter zal voelen. Met deze tips overleef jij Blue Monday en iedere andere (deprimerende) dag.

Tip 1: Begin met positiviteit

Blue Monday kan somber aanvoelen, maar begin je dag met een positieve instelling. Een dankbaarheidsdagboek kan hierbij helpen. Neem even de tijd om op te schrijven waarvoor je dankbaar bent. Dit kleine ritueel kan je humeur aanzienlijk verbeteren.

Tip 2: Verwen jezelf

Trakteer jezelf op iets speciaals. Dit kan iets kleins zijn, zoals je favoriete kopje thee of een nieuwe edelsteen uit mijn collectie. Kleine verwennerijen kunnen een groot verschil maken in hoe je je voelt. Maar je kan ook uitgebreid gaan lunchen, een massage boeken of lekker naar de sauna. Als het maar iets is waar jij je lekker bij voelt.

Tip 3: Beweeg en blijf actief

Lichaamsbeweging is een geweldige manier om endorfines vrij te maken, de ‘feel-good’ hormonen. Een korte wandeling, een yoga-sessie, of zelfs wat dansen in de woonkamer kan je helpen om je beter te voelen. Doe niet iets wat je met tegenzin doet, maar iets wat je leuk vindt en waar je ook energie van krijgt.

Tip 4: Connectie zoeken

Sociale interactie is belangrijk, zelfs als je je neerslachtig voelt. Bel een vriend(in), doe een online workshop, of deel je gevoelens met anderen. Verbondenheid kan een wereld van verschil maken, niet alleen op Blue Monday.

Tip 5: Plan iets leuks

Plan iets om naar uit te kijken. Het kan een klein uitje zijn, een nieuwe hobby, of een workshop edelstenen. Als je iets hebt om naar uit te kijken, kan dat de somberheid van Blue Monday aanzienlijk verminderen.

Tip 6: Reflecteer en heroriënteer

Gebruik Blue Monday als een kans om te reflecteren. Hoe gaat het met je doelen en ambities? Soms kan een dag als deze de perfecte gelegenheid zijn om je doelen voor het jaar opnieuw te evalueren en bij te stellen.

Hoe overleef ik Blue Monday?

Blue Monday hoeft geen dag te zijn om te vrezen. Met deze eenvoudige maar effectieve tips, kan je deze dag omtoveren tot iets positiefs en zelfs plezierig. Onthoud, het is oké om je soms neerslachtig te voelen, maar met de juiste hulpmiddelen en een beetje zelfzorg, kom je de dag door met een glimlach.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!