fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mijn wensen, dromen en doelen voor 2024

doelen voor 2024

En toen was het alweer 2024. 2024 mensen! De hoogste tijd dus om aan de slag te gaan met je doelen voor dit nieuwe jaar. Ook ik heb natuurlijk weer wensen, dromen en doelen voor 2024. In deze blog deel ik een paar van deze wensen, dromen en doelen en vertel ik je hoe ik hiermee aan de slag ga en wat ik doe om mijn doelen te behalen.

Mijn wensen en dromen

Zoals iedereen heb ook ik wensen en dromen. Voor mij is een hele belangrijke wens dat de mensen die mij lief zijn gezond zijn en blijven. Ik bedoel, zonder gezondheid geen leven. Dus dat is zeker iets wat voor mij heel belangrijk is. Daarnaast hebben we goed nieuws van de neuroloog gekregen en mogen we eindelijk weer vliegen met Marley. Dus een hele grote tweede wens is toch wel om weer met het vliegtuig op vakantie te gaan. Uiteraard zijn er nog genoeg dromen en wensen, maar dit zijn toch wel mijn grootste wensen. voor 2024.

Mijn doelen voor 2024

Wat betreft mijn zakelijke doelen zijn de belangrijkste doelen de groei van mijn blog en mijn webshop. Aan de hand van die doelen heb ik een strategie uitgewerkt waaruit weer meerdere subdoelen zijn ontstaan. Een aantal van die subdoelen heb ik verdeeld over het eerste kwartaal van 2024 en daaruit zijn weer to do’s ontstaan. Ik kan je vertellen dat ik me de eerste drie maanden van het jaar niet hoef te vervelen.

Ook privé heb ik natuurlijk doelen voor 2024. Mijn belangrijkste persoonlijke doel is echt afvallen. Ik heb dit jaar een beetje aangerommeld met wel sporten en niet sporten, clean eten en goor eten. Je zou kunnen zeggen dat er balans was, want ik ben niet meer aangekomen. Maar echt veel is er niet af gegaan. Dat gaat in 2024 echt veranderen! Er moet minimaal 20 kilo af en dat zou betekenen dat er 2 kilo per maand af moet. Dat is te doen, maar ik moet dan wel echt consequent zijn en blijven.

Hoe ik mijn doelen behaal

In de vorige paragraaf heb je kunnen lezen dat ik eerst mijn hoofddoelen vaststel. En dat is niets anders dan mezelf de vraag stellen wat ik wil bereiken. Als ik dan mijn doel van het afvallen als voorbeeld neem, betekent dit dat mijn hoofddoel 20 kilo afvallen is. Dan maak ik mijn doel smart. Dus: wat, hoe, wanneer en dit alles realistisch en haalbaar.

Voor mij is dit voor 31-12-2024 moet ik 20 kilo kwijt zijn. Dit betekent 2 kilo per maand. Dit ga ik doen door gezond te eten en drinken (minder snoepen en wijn), iedere dag 1,5-2 liter water te drinken, dagelijks minimaal 10.000 stappen te zetten, 3x per week een workout te doen en meer te slapen. Dus eigenlijk zorgen dat mijn basis van zelfzorg op orde is met een beetje extra. Vervolgens ga ik iedere week evalueren of ik op de goede weg ben en wat er beter kan.

Nieuwe gewoontes aanleren en meedoen met challenges

Waar het omdraait bij het behalen van doelen is jezelf aanleren van nieuwe gewoontes. Ja, ook bij zakelijke doelen. Want wat je deed werkt blijkbaar niet en dus is het zaak dat je je aanpast naar wat je wilt bereiken. Wat daarbij goed helpt is na te denken over wie je moet zijn om te bereiken wat je wilt bereiken.

Wat ook een goede stok achter de deur is, is het meedoen aan challenges. Zo ben ik begonnen met Dry January. Heel de maand januari geen alcohol en dat zal zeker meehelpen. Want ik dronk vooral in december toch wel weer iedere dag een glas of twee. En dat is nu dus helemaal niks. Misschien ga ik in februari wel door en zo niet dan drink ik alleen nog in het weekend een wijntje. En zo zijn er genoeg challenges waaraan je mee kunt doen. Je kan ook zelf een challenge bedenken en dit met vriendinnen doen. Zo kan je elkaar goed steunen.

Een visionboard kan helpen

Wat ook kan helpen is een visionboard. Dit komt omdat je met een visionboard je doelen visueel maakt. En als je iets kunt zien, kan je het geloven. Veel mensen doen dit door te visualiseren, maar er zijn ook mensen die dit lastig vinden. Een visonboard biedt dan uitkomst. Als je wilt weten hoe je een visonboard maakt, lees dan de blog: Hoe een visionboard jou helpt je doelen te behalen.

Streng zijn, niet opgeven en beloon jezelf

Waar het vooral om gaat als je écht je doelen wilt behalen? Streng zijn en niet opgeven! Hou in gedachten waar je het voor doet. Visualiseer hoe het zal zijn als je je doel behaal hebt. Hoe voel je je dan? Wat zijn de positieve gevolgen. En beloon jezelf als je een subdoel hebt behaald en bedenk een mooie beloning als je je hoofddoel hebt behaald. Zo zal ik bij iedere 2 kilo die ik afval een afspraak maken bij de schoonheidsspecialiste. Iets wat ik al heel lang niet heb gedaan en mezelf soms ook niet gun. Als ik de 20 kilo kwijt ben, trakteer ik mezelf op een nieuwe garderobe. Wat ook nodig zal zijn omdat ik dan zeker 2-3 maten geslonken ben.

Geloof in jezelf en blijf positief

Maar wat misschien nog wel het allerbelangrijkst is: geloof in jezelf. Als je er bij voorbaat al geen vertrouwen in hebt, hoe ga je dan ooit je doelen behalen! Niet dus. Geloof daarom in jezelf, geloof dat je je doel zal behalen en blijf positief. En nee, dat wil niet zeggen dat je nooit het gevoel mag hebben dat het tegenzit of dat het niet gaat lukken. Dat is namelijk heel normaal en menselijk. Maar blijf er niet in hangen en bedenk waar je het voor doet en wat je beloning zal zijn. Je zal merken dat je dan weer een stuk positiever zal zijn.

Wat zijn jouw doelen voor 2024 en wat ga jij doen om ze te behalen?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!