fbpx
Search
Close this search box.

Weg met koude tocht: kies voor de beste tochtstrips en tochtwering

Weg met koude tocht

Het is winter en ondanks dat het nog niet echt heel koud is geweest, staat de winter voor mij gelijk aan gezellige avonden, warme chocolademelk en knusse dekentjes. Maar helaas betekent het ook vaak koude tocht in huis. Vandaag ga ik het hebben over een oplossing die niet alleen comfortabel is, maar ook bijdraagt aan een lagere energierekening. Dus weg met koude tocht met de juiste tochtstrips en tochtwering!

Wat zijn tochtstrips?

Tochtstrips zijn, simpel gezegd, strips die je op de randen van je deuren en ramen plaatst om te voorkomen dat koude lucht je huis binnenkomt. Ze zijn makkelijk te installeren en kunnen een wereld van verschil maken. Tochtstrips hoeven niet meer lelijk te zijn. Tegenwoordig zijn ze niet alleen functioneel, maar passen ook nog eens goed bij ieder interieur omdat ze in verschillende formaten en kleuren verkrijgbaar zijn.

Waarom tochtstrips gebruiken?

Maar waarom zou je nou tochtstrips gebruiken? Hieronder lees je een paar goede redenen om dit te doen.

  1. Energiebesparing: Door het plaatsen van tochtstrips kun je aanzienlijk besparen op je stookkosten. Minder koude lucht betekent minder verwarmen!
  2. Comfort: Niemand houdt van een koude tocht op hun nek terwijl ze thuis ontspannen. Met goede tochtwering maak je je huis een stuk comfortabeler.
  3. Duurzaamheid: Door minder te stoken, draag je bij aan een beter milieu. Kleine stapjes zoals deze maken een groot verschil!

Kiezen voor de juiste tochtwering

Naast tochtstrips zijn er nog meer manieren om tocht in je huis te weren. Denk aan buisisolatie waardoor warmte van verwarmingsbuizen niet verloren gaan. Of isolerend raamfolie waarmee je de kou een beetje buiten laat. En wat dacht je van radiatorfolie die de warmte terug reflecteerd zodat de warmte van je radiator niet verloren gaat langs de buitenmuur. Zo zijn er verschillende opties om je huis warm en tochtvrij te houden.

DIY-tip!

Wist je dat je zelfs met creatieve oplossingen tocht kunt weren? Een zelfgemaakte tochtrol onder je deur kan al een groot verschil maken. Leuk om te doen en super effectief!

Weg met koude tocht!

Laten we deze winter niet alleen ons hart verwarmen, maar ook ons huis! Weg met koude tocht met de juiste tochtstrips en tochtwering zorg je voor een comfortabel, warm en energiezuinig thuis. Maar zet niet de ventilatieroosters in huis dicht omdat je denkt dat je dan minder tocht in huis hebt. Deze roosters zorgen namelijk, zoals de naam het al zegt, voor ventilatie in huis. En dit voorkomt vocht- en schimmelproblemen in huis.

Blijf warm en tot de volgende keer!

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!