fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Iedereen heeft een bikini body + stappenplan voor een bikini body

Iedereen heeft een bikini body

We genieten volop van de zomer en dat betekent lekker naar het strand, naar het zwembad, op vakantie of lekker in de tuin genieten in je bikini. Maar heb je wel een bikini body? Als ik de norm zou volgen niet. Ik heb geen strak en gespierd lijf. Mijn borsten zijn niet meer zoals ze 10 jaar geleden waren (met een bh lijkt het nog wat), mijn buik is niet strak maar lekker zacht (vinden mijn kinderen heel fijn om hun hoofd op te leggen) en ook de rest van mijn lijf is zacht en rond (vind manlief weer heel fijn). Maar betekent dit dat ik dan geen bikini body heb en dus geen bikini aan mag? Onzin! Iedereen heeft een bikini body. En vandaag op bikinidag vertel ik je waarom en heb ik een stappenplan voor jouw bikini body.

Wie bepaalt wat een bikini body is?

Wie bepaalt eigenlijk wat een bikini body is? Ja, de media laat vrouwen, jonge vrouwen, in strakke lijven zien en dat is dan waar wij vrouwen die niet meer strak in hun velletje zitten of nooit hebben gezeten, naar kijken. En wat dacht je van al die bikini-body-dieten waar je mee dood wordt gegooid. Oh en laten we de oefeningen voor een bikini body ook niet vergeten. Allemaal dingen waardoor wij het gevoel krijgen dat ons lijf niet mooi (meer) is en dat we echt niet in een bikini rond kunnen lopen.

Niet blij met je lijf

Ben je minder mooi als je ouder wordt? Is je lijf niet meer mooi? Ik ben het daar niet mee eens. Al moet ik wel zeggen dat ik toen ik 15 kilo zwaarder was, ik niet blij was met mijn lijf. Ik had er niet goed voor gezorgd en dat was te zien. En nu moest ik daarmee leren leven of er iets aan doen. Niet voor een ander, maar voor mezelf. Als ik in de spiegel keek was ik niet blij. Dit was ik niet. En dus ging met mijn lijf aan de slag. Nu ben ik nog steeds 10 kilo zwaarder dan toen ik nog een ‘bikini body’ had. Maar ik ben blij met mijn lijf en wat een ander ervan vindt, boeit me echt helemaal niet. Ik heb een bikini body!

Onzeker over je lichaam

Ik kan me heel goed voorstellen dat alle bikini body’s die je in de media ziet, zorgen voor onzekerheid. Gelukkig laten steeds meer merken verschillende lichaamsvormen zien. Want we zijn nu eenmaal niet allemaal 1.75m lang en 50 kilo zwaar (of licht). Ieder lichaam heeft een andere vorm. En ieder lichaam is mooi. Of je nu groot, klein, dun, of dik bent. Vergelijk jezelf niet met anderen. Kijk eens goed naar je eigen lichaam en zie hoe mooi het is.

Wees trots op je lijf

En heb je dan je bikini aan en voel je de blikken? Je krijgt het gevoel dat iedereen naar je kijkt omdat je er niet uitziet in een bikini. Onzin! Dat zit in je hoofd. En als ze wel kijken, lekker laten kijken en vriendelijk naar ze lachen. Want jij gaat je niet verstoppen omdat je niet aan de ‘norm’ voldoet die ‘men’ heeft opgelegd. Je gaat gewoon lekker zwemmen met je kinderen of chillen op het strand met vriendinnen. En je zal ze allemaal eens laten zien wat een mooi lijf je hebt en hoe trots je op je lijf bent!

Stappenplan voor een bikini body

Om je een beetje op weg te helpen heb ik een stappenplan voor een bikinibody voor je. Ik heb het stappenplan niet gemaakt, maar het komt van Marloes de Vries:

Stap 1: Doe je kleren uit
Stap 2: Doe je bikini aan
Stap 3: Ga rechtop staan

Meer is er niet nodig om een bikini body te hebben en van de zomer te genieten!

Waarom iedereen een bikini body heeft

Zie je, iedereen heeft een bikini body. En laat niemand jou vertellen dat je geen bikini body hebt. Als het anderen niet bevalt hoe jij eruit ziet in een bikini, kijken ze maar lekker de andere kant op. Dat is niet jouw probleem. Jij bent mooi en die bikini staat je geweldig! Vergeet dat nooit!

Voel jij je goed in een bikini?

Foto: Adobe Stock

Deel op:

2 gedachten over “Iedereen heeft een bikini body + stappenplan voor een bikini body”

  1. Helemaal mee eens! Gelukkig is dat hier op Curaçao niet zo’n issue. Iedereen loopt hier in bikini. Ik had in het begin ook moeite met mijn lichaam, maar als je om je heen kijkt, zie je zoveel gewone vrouwen die wél in bikini rondlopen, dat die schaamte snel verdwijnt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!