fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Is er meer tussen hemel en aarde?

Is er meer tussen hemel en aarde

Geloof jij dat er meer tussen hemel en aarde is? Of denk jij dat dit klinkklare onzin is. Ik geloof zeer zeker dat er meer is tussen hemel en aarde. Maar wat dat exact is, geen idee. Ik geloof ook echt dat er meer is dan wij kunnen zien. En dat er mensen zijn die dingen kunnen zien of voelen. Ik denk voornamelijk voelen waardoor zij dan een beeld vormen het is dus voor zich zien. Maar als je in het paranormale gelooft, wat kan en doe je er dan mee? Wat voegt het toe? Ik ben pas geleden met een vriendin naar een paranormale beurs geweest. Ik was er nog niet eerder geweest en ik was vooral heel nieuwsgierig. Is er meer tussen hemel en aarde?

Geesten en spoken

Ik geloof zeer zeker dat er meer is dan wij kunnen zien. Zo heeft Jenna een keer de leidsters op het kinderdagverblijf de stuipen op het lijf gejaagd. Zij zag namelijk een man staan in de hoek. Een lieve aardige man, maar ze wilde wel dat hij wegging. Eén van de leidsters gaf aan dat ze al 12 jaar met kinderen werkt en dit de eerste keer was dat ze dit meemaakte. En ze twijfelde geen moment aan Jenna haar eerlijkheid. Zij zag die man echt! Ik heb tegen Jenna gezegd dat ze, als ze nog een keer iemand ziet en wil dat diegene weggaat, ze dat gewoon moet vragen. En dan zal diegene gaan. Ik heb haar er nooit meer over gehoord.

Is er meer tussen hemel en aarde?

Ik geloof dat kinderen meer kunnen voelen dan wij omdat zij nog puur zijn, ze vertrouwen (nog) alles en iedereen en staan daarom ook nog voor alles open. Wij volwassenen zijn vaak te druk met van alles waardoor we niet eens de tijd nemen om te voelen wat we zelf voelen, laat staan om te voelen wat er om ons heen gebeurt. Maar wat als we wel volledig open zouden staan om onszelf, maar ook alles wat er buiten onszelf is, te voelen. Wat zouden wij dan voelen en zien? Zouden we dan allemaal paragnosten zijn (mensen die helderziend, helderhorend, heldervoelend enz is). Of misschien zelfs contact kunnen hebben met overledenen en onszelf een medium mogen noemen.

Contact met overledenen

Of je echt contact kan maken met overledenen weet ik niet. Ik denk niet dat je echt met ze kunt communiceren. Ik geloof wel dat ze altijd bij ons zijn. Niet als geest, maar in je hart als herinnering. En ik denk dat als je je ervoor openstelt je ze kunt voelen, ruiken en ga zo maar door.

Toen mijn vader overleed zijn er een paar rare dingen gebeurd. Nadat mijn vader overleden was, is een keer midden in de nacht de tv aan gegaan. En het volume stond ongelooflijk hard. Ik schrok me wezenloos en Alex ook. Het was echt heel eng. Ik durfde daarna niet meer te slapen (lang leve mijn liefde voor horrorfilms). Nadat dit de nacht erna nog een keer gebeurde, heb ik hardop aan mijn vader gevraagd of hij dit niet wilde doen omdat ik er bang van werd.

Het was prima als hij in mijn buurt was, maar hij hoefde dit niet te laten weten. En dat was de laatste keer dat hij kenbaar maakte dat hij er is. Tenminste op die manier. Of er nu storing in de tv zat of dat mijn vader echt op bezoek kwam, kan ik niet met zekerheid zeggen. Ik heb er ook geen bewijs voor. Maar ik voelde echt dat hij er iets mee te maken had. En heb je dan bewijs nodig?

Overledene die laat weten dat hij er is

Wat mij regelmatig gebeurt, is dat ik zware shag ruik. Wij roken niet en al helemaal geen zware shag. En toch zit ik dan op de bank en ruik ik zware shag. Of ik voel gekriebel in mijn nek, precies op dat plekje waar mijn vader altijd kriebelde als hij langs me liep. Soms twijfel ik aan mezelf en denk dan dat ik het wil ruiken. Of dat oude vertrouwde kriebeltje in mijn nek wíl voelen.

Maar wat is er mis mee als mij het een fijn gevoel geeft als ik weet dat mijn vader in de buurt is. Misschien ruik jij ook weleens iets wat bij een naaste van jou hoort. Een naaste die niet meer onder ons is. Het geeft een fijn gevoel, toch? Ik vind het altijd fijn. En omdat het niet dagelijks gebeurt, maar eens in de zoveel tijd, maakt het speciaal. Hij komt dan speciaal bij mij op bezoek om te kijken hoe het met me gaat.

Waarzeggers, tarotkaarten en numerologie

Op zo’n paranormale beurs zitten allerlei paragnosten, mediums, waarzeggers, kaartleggers en ga zo maar door. Ik weet nooit zo goed wat ik ervan moet denken. Wie kan echt dingen zien en voelen en wie belazerd de boel (sorry, maar zo voel ik het nu eenmaal). Ik heb laatst bij Healing Garden een numerologisch consult gehad. Hier kan ik iets meer mee. Dit is namelijk gebaseerd op cijfers, wiskunde en berekeningen. Net zoiets als astrologie, daar kan ik ook meer mee dan een waarzegger die in een glazen bol kijkt. Ik heb dus gelijk maar een boek over numerologie gekocht.

Ik heb altijd geroepen dat tarot mij niet interesseert, is ook te vaag en zweverig. Maar ik heb toch ook een boek over tarot gekocht, omdat ik er toch wel nieuwsgierig naar ben. En natuurlijk heb ik ook gelijk een set tarotkaarten gekocht (zie je me al zitten). Binnenkort ga ik me daar maar eens mee bezig houden.

Wat is nu waar?

Wat is waarheid? Ik denk dat dat voor iedereen anders is. Iedereen moet geloven in datgene waar hij zich goed bij voelt. Ik geloof in energie. Positieve energie en negatieve energie (yin en yang). Beiden zijn nodig om in evenwicht te blijven. Als je teveel negatieve energie voelt is dat niet goed. Dat kan je bij personen hebben, in bepaalde situaties maar ook in jezelf en in je huis. Als ik dat bijvoorbeeld in huis voel dan gaan alle deuren en ramen open en kan alle negativiteit eruit. En dan vind ik het fijn om wierook te branden. Wierook geeft mij een gevoel van rust en ontspanning; positieve energie. En dus laat ik dat dan weer door mijn huis stromen.

Witte salie helpt ook om jezelf of je huis te ontdoen van negatieve energie. Ik heb hier (nog) geen ervaring mee, maar ik heb op de paranormale beurs wel witte salie gekocht. Binnenkort dus maar eens uitproberen hoe dat voelt.

Paranormale beurs voor iedereen

Is dat nu wat zo’n paranormale beurs? Ja, wat mij betreft wel. Vooral als je nieuwsgierig bent zoals ik. Als je wilt weten wat er nog meer is behalve datgene wat wij met het blote oog kunnen zien. Spiritualiteit spreekt mij erg aan en helpt mij door mijn burn out. Het is niet iets waar ik mee stop als ik beter ben. Ik zal hiermee bezig blijven en me verder ontwikkelen. Hiervoor kan je ook zeker op een paranormale beurs terecht.

Misschien haal jij troost uit een reading omdat je vastgelopen bent. Omdat je niet weet welk pad je moet bewandelen. Misschien ben je jezelf kwijtgeraakt. Of misschien ben jij een naaste kwijtgeraakt en lukt het je maar niet om diegene los te laten. Een bezoek aan de een paragnost of medium kan jou net datgene geven dat je nodig hebt. Aan de andere kant denk ik dat bijvoorbeeld een lifecoach ditzelfde kan bereiken. Maar iedereen is anders en iedereen heeft iets anders nodig om geholpen te worden.

Volgend jaar weer

Ik vind het in ieder geval heel leuk om naartoe te gaan. Al is er wel zoveel energie op zo’n beurs dat ik er op een gegeven moment hoofdpijn van krijg (of het is van de wierook hihi). Ik hoef er dus geen uren te lopen (trek ik sowieso niet op dit moment), maar een ochtendje langs alle kraampjes slenteren is helemaal geweldig! In september is er weer een Paranormaal Alternatief in de Broodfabriek in Rijswijk en dan gaan wij weer op pad. Ben benieuwd hoe ik er dan over denk. Is er meer tussen hemel en aarde? Ik denk het wel…

Geloof jij dat er meer is tussen hemel en aarde? Of ben je meer down to earth en hou je je bij de feiten en alles wat je wel kunt waarnemen?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!