fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Je kind heeft griep! 7 tips om het je kind zo aangenaam mogelijk te maken

je kind heeft griep

Het griepvirus is weer gesignaleerd. Wat wil je met dit rare weer. En als er iets besmettelijk is dan is het wel een verkoudheids- of griepvirus. Vooral bij kinderen. Als jij je niet goed voelt weet jij precies wat je voelt en wat je moet doen om je weer beter te voelen. Maar je kind heeft griep en voelt zich ellendig. En kinderen kunnen niet altijd goed aangeven hoe en wat ze voelen. Ze kunnen vaak niet goed verwoorden wat ze voelen. Je kind heeft griep en voelt zich ellendig. En dus moet jij als ouder goed op je kind letten en daarop inspelen. Je kind heeft griep en wat moet je nou doen? Vandaag geef ik je 7 tips om het je kind zo aangenaam mogelijk te maken.

1. Rust

Dit geldt voor iedereen. Voor jou, maar helemaal voor je kinderen. Als je kind zich niet lekker voelt zorg dan dat je kind zijn rust kan pakken. Dat kleine lichaampje moet hard werken om te herstellen en dus moet dat lichaam rusten. Zorg dat je kind zich niet teveel inspant. Niet druk laten doen. Maar gewoon even niks. Maak een kopje thee en zet een filmpje op. Of lees voor uit het favoriete (voorlees)boek. Ga samen foto’s kijken, doe een spelletje of geef desnoods een tablet of telefoon zodat ze filmpjes op Youtube kunnen kijken. Laat je kind lekker op de bank liggen of ga samen in het grote bed liggen. En zeg tegen je kind dat het best mag slapen als hij of zij dat wil. Het hoeft niet, maar het mag en kan.

2. Laat ze eten waar ze trek in hebben

Als kinderen ziek zijn hebben ze vaak geen eetlust of in ieder geval veel minder trek. Geef je kind waar het trek in heeft. Natuurlijk geen snoep en chips. Maar heeft je kind geen zin in brood of avondeten, forceer dan niks. Vraag wat ze wel willen. Hier zijn ze dol op fruit of rauwkost. Maak dan een bordje met bijvoorbeeld zoete puntpaprika, tomaatjes, komkommer, worteltjes. Zo vullen ze toch hun maagje en krijgen ze meteen allemaal goede voedingsstoffen binnen. En willen ze niks eten, dan is het ook goed.

3. Drinken

Drinken is wel heel belangrijk. Helemaal als ze niks eten en zeker als ze koorts hebben. Als je kind koorts heeft dan verliest het veel vocht. En dat vocht moet weer aangevuld worden. Als je kind niet wil drinken biedt dan toch kleine beetjes aan. Laat ze niet teveel ineens drinken want dat kan er juist voor zorgen dat ze misselijk worden en voor het weet komt alles er weer uit (geloof me, ik spreek uit ervaring). Geef ze lekker wat rooibosthee of gewoon water. En als ze een smaakje willen dan doe je er een klein beetje limonade bij. Wil je kind niks drinken omdat het keelpijn geeft? Geef dan een waterijsje. Vaak willen ze na dat winterijsje ook wel wat eten omdat de keelpijn dan even weg is.

4. Luister naar je kind

Je kind kan zelf het beste aangeven waar hij of zij behoefte aan heeft. Dus wil het niet op de bank liggen of in bed liggen, dwing je kind dan niet. Wil je kind spelen? Laat het dan spelen. Niet rondrennen natuurlijk, maar lekker rustig met Lego of Barbies spelen is ook rustgevend. Als je kind weer wat drukker wordt dan kan dat een teken zijn dat hij of zij zich weer wat beter voelt. Maar als je paracetamol hebt gegeven dan is dat even een daling van de koorts of de pijn, maar zodra de paracetamol uitwerkt zal je merken dat je kind weer gaat hangen en nergens zin in heeft. Let dus goed op het gedrag van je kind, jij kent je kind het beste.

5. TLC

TLC oftewel Tender Love en Care is misschien nog wel het belangrijkste. Geef je kind alle aandacht en liefde dat het nodig heeft en zelfs nog wat extra. Die huishoudelijke taken kunnen echt wel wachten. De was loopt niet weg hoor! En ook die stofzuiger vlucht niet. En je collega’s kunnen best wel een dagje zonder je. Als je kind zich niet lekker voelt dan wil het niks liever dan bij papa of mama zijn. Zich veilig en geliefd voelen. Als je kind slaapt kan je altijd nog dat oh zo belangrijke taakje doen wat op je ligt te wachten. Maar als je kind wakker is, dan ben je er voor hem of haar. En als je kind met rust gelaten wil worden is dat ook prima, maar je  bent dan wel in de buurt mocht het wel bij je willen hangen.

6. Paracetamol

Ik geen fan van paracetamol. Koorts is een signaal dat het lichaam aan het werk is en door paracetamol te geven onderdruk je dit alleen maar. Bij mij krijgen ze als ze ziek zijn alleen een parcetamol voor de nacht. Want je weet zelf ook hoe het is als je ziek bent. Je slaapt minder goed en bent snel wakker. Met het gevolg dat je de volgende ochtend nog brakker bent. En rust is juist zo belangrijk, vooral een goede nachtrust.

Voelen ze zich gedurende de dag echt niet goed dan kan een paracetamolletje natuurlijk geen kwaad. Toen de kinderen kleiner waren kregen ze een zetpil. Maar die krijg ik er nu echt niet meer in. Ik heb ook de vloeibare variant van Sinaspril geprobeerd maar dat vinden ze zo vies. De kauwtabletjes van Sinaspril vinden ze ook niet heel lekker, maar het vieze smaakje spoelen ze weg met wat water en dan is het prima.

7. Luister naar je moederinstinct

Luister altijd naar je intuïtie. Als jij als moeder het gevoel hebt dat er iets niet klopt of dat je het niet vertrouwt, bel dan de huisarts. Liever dat je kind nagekeken wordt en er is niks aan de hand dan dat je te laat bij de huisarts zit. Laat niemand je wijsmaken dat je het nog even aan moet kijken. Als het niet goed voelt dan klopt dit gevoel altijd! Noem het moederinstinct of noem het intuïtie. Luister gewoon altijd naar je gevoel!

Je kind heeft griep

Je kind heeft griep en voelt zich niet goed. Ik weet hoe machteloos jij je voelt als je kind ziek is. Het liefst neem jij het over als je kind zich maar weer goed voelt. Maar weet je, kinderen kunnen zich heel naar voelen en gelukkig zijn ze er heel snel weer bovenop. Bij ons volwassenen duurt een griep altijd langer. Hou dat in je gedachten en dan kom je die paar dagen echt wel door.

Wat doe jij altijd als jouw kind griep heeft?

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product aanschaft, ik hier een percentage commissie voor ontvang.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!