fbpx
Search
Close this search box.

Je lever reinigen. Is het echt nodig?

lever reinigen

Dat je lever een belangrijk orgaan is wist je vast al. Je weet waarschijnlijk ook dat de lever afvalstoffen, of eigenlijk giftige stoffen in je lichaam onschadelijk maakt. Bijvoorbeeld medicijnen die je slikt of dat lekkere wijntje (of twee) dat je drinkt. Maar de lever is ook belangrijk voor de aanmaak en omzetting van eiwitten en vitamines, wat hele belangrijke voedingsstoffen zijn voor je lichaam. Ook zorgt de lever ervoor dat er stoffen worden aangemaakt die ervoor zorgen dat je bloed kan stollen. Het is dus echt wel een heel belangrijk orgaan en daar moet goed voor gezorgd worden. Maar hoe doe je dat? En is het nodig om je lever te reinigen?

Je lever reinigen

Een gezonde lever kan zichzelf reinigen. Dat is het mooie aan ons lichaam, het is namelijk prima in staat om zichzelf te herstellen. Als je een griepje hebt, krijg je koorts en ruimt je lichaam de ziekmakende stoffen op. Dit kost energie dus slaap je veel en heb je weinig energie. Maar na een paar dagen knap je op en voor je het weet ben je weer de oude. Zo werkt het ook met de lever. Het enige verschil is dat als je lever die afvalstoffen niet goed kan verwerken, ze in je lichaam worden opgeslagen. Wat zorgt voor een toename in gewicht. Het kan dan ook geen kwaad om je lichaam een handje te helpen. Je kan je lever ontgiften door een detox te doen.

Je lever een handje helpen

Met een detoxkuur help je je lichaam met giftige stoffen kwijtraken. Daarom val je vaak ook af tijdens zo’n kuur. Nu is het natuurlijk niet zo dat jarenlang een ongezonde levensstijl hanteren ervoor zorgt dat je met een detoxkuur voor 100% je lever reinigt. Maar het zorgt er wel voor dat je je lichaam ondersteunt in het natuurlijke proces.

Detoxen met een sapkuur

Dat detoxen doe je op een veilige en makkelijke manier door een sapkuur te doen. Het geeft je lichaam een boost en kan helpen om je lever te ontgiften. Daarnaast kan het je helpen met afvallen. Je lichaam ontdoet zich immers van afvalstoffen. Ik heb eind vorig jaar een 3-daagse sapkuur gedaan en het verbaasde me hoeveel energie ik ervan kreeg. Het voelde alsof mijn lichaam een reset had gehad en er weer tegenaan kon. Het enige wat ik ervoor hoefde te doen was een sapje drinken. En je gelooft het niet, maar de sapjes waren nog lekker ook!

Je lever reinigen. Is het echt nodig?

Als je een gezonde levensstijl hebt, is het geen must om wekelijks te detoxen. Maar dat het je helpt je fitter, sterker en energieker te voelen kan ik zeker beamen. Daarom kan het echt geen kwaad om je lever af en toe een handje te helpen door een detoxkuur te doen. Je lichaam krijgt een boost, je lever kan er weer even tegenaan en je voelt je beter. En dat is wat iedereen wil toch?

Zou jij je lever een handje helpen door een detoxkuur te doen?

Foto: AdobeStock

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!