fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lezen | Eat that frog

Eat that frog

Je kent het wel; je hebt een to do lijst en die werk je netjes af. Maar er staan altijd wel dingen op je to do lijstje die je voor je uit blijft schuiven. Aan het einde van de dag heb je van alles gedaan, maar een gevoel van voldoening heb je niet. Je hebt namelijk niet alles gedaan wat je moest doen. De volgende dag verloopt hetzelfde en voor je het weet schuif je dagen of weken bepaalde klusjes vooruit. Klussen die zeker wel impact op je werk of doelen hebben. Het boek ‘Eat that Frog’ helpt jou om op een effectieve manier met je to do lijst om te gaan, om je doelen wel te behalen en een stuk productiever te zijn.

Over de auteur Brian Tracy

Brian Tracy is één van de beste motiverende sprekers. Daarnaast is hij een schrijver van meerdere bestsellers en één van de beste adviseurs en trainers ter wereld op het gebied van persoonlijke en professionele ontwikkeling. Veel van zijn boeken zijn in meerdere talen vertaald.

Samenvatting (achterkant boek)

Als je elke ochtend begint met het eten van een levende kikker, zal de rest van de dag ‘een makkie’ zijn (aldus Mark Twain). ‘Eat that frog’ laat zien hoe je die spreekwoordelijke kikker op kunt eten. Oftewel hoe je moet beginnen met de taken waar je het minst zin in hebt. De taken die je voor je uitschuift blijken namelijk bijna zonder uitzondering de taken te zijn die de grootste, meest positieve impact op je leven zullen hebben.

In deze klassieker over productiviteit legt s’ werelds bekendste tijdmanagement-expertBrian Tracy uit hoe je anders kunt omgaan met de eindeloze stroom verantwoordelijkheden die dagelijks op je af komt. In 21 praktische en haalbare stappen laat hij zien hoe je kunt stoppen met uitstellen, productiever en efficiënter kunt zijn.

Wat ik van ‘Eat that frog’ vind

Eigenlijk lees ik niks nieuws in dit boek. Want iedereen weet wel dat je juist moet beginnen met de taak die je het vervelendst vindt en daardoor steeds voor je uitschuift. Je weet best dat dit de taken zijn ie behoorlijke impact kunnen maken. En toch blijf je het doen. Door dit boek leer je anders naar je taken te kijken en anders met je taken omgaan.

Dit boek heeft mij geleerd anders naar mijn to-do-lijst te kijken. Want ja, ook ik schuif dingen voor me uit. Ik maakte mijn planning voor de volgende dag altijs al aan het einde van de voorgaande dag. Maar nu kijk ik kritischer naar mijn taken. Wat wil ik en moet ik doen. Ik doe eerst de taken die impact hebben. De taken die het verschil kunnen maken. En ja, dat zijn vaak de dingen die ik voorheen voor me uit zou schuiven. Meestal omdat daar meer tijd in gaat zitten of omdat het lastige taak is. Het is zo makkelijk om te beginnen met de makkelijke en snelle dingen. Maar die dingen zullen weinig impact hebben op mijn werk en resultaten, maar nemen alles bij elkaar wel veel tijd in beslag.

Ik kan dit boek iedereen aanraden die productiever wil zijn en tijd over wil houden. Lukt het niet altijd om bepaalde doelen te halen? Schuif je vaak dingen voor je uit? En heb je continu het idee dat je tijd te kort komt? Lees dan echt dit boek! Het boek zit vol praktische tips die jou zullen helpen om die doelen wel te halen. Zoals ik al zei staan er niet veel nieuwe dingen in, maar wel de manier waarop je de dingen doet is anders. Ik weet zeker dat het jou ook zal helpen om nog mooiere resultaten neer te zetten!

Boekinformatie

Originele titel: Eat That Frog! 21 Great Ways to Stop Procrastinating and Get More Done in Less Time
Auteur: Brian Tracy
Uitgever: Maven Publishing
Taal: Nederlands
Categorie: Psychologie, persoonlijke ontwikkeling
Bindwijze: Paperback, e-book, luisterboek
Verschijningsdatum: januari 2017
Aantal pagina’s: 172 pagina’s
Druk: 1
EAN: 9789492493071

Verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen bij: o.a. Bol.com en met een Kobo Plus abonnement is het e-boek gratis. 

Wil je meer boekrecensies lezen? Kijk dan even op de pagina met alle boekrecensies.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!