fbpx
Search
Close this search box.

Lezen | Leef als een luiaard

Leef als een luiaard

Ik kreeg weer een heel leuk boek opgestuurd: ‘Leef als een luiaard – Tips voor een superlangzaam leven’. En leuk en klein boekje vol inzichten over hoe wij tegenwoordig leven; snel, gehaast en druk, druk, druk. Dit kan volgens schrijfster Jennifer McCartney anders. Met humor en zelfspot geeft ze je tips en inzichten over hoe het ook anders kan. We moeten wat meer het voorbeeld nemen aan luiaards. Deze dieren doen alles namelijk superlangzaam en dit doen ze met een reden. In deze boekrecensie lees je er alles over.

Over de auteur Jennifer McCartney

Jennifer Mccartney werd geboren in Canada. Ze schrijft voor onder meer Vice Magazine, The Atlantic en Publishers Weekly. Ze schreef meerdere boeken die net als The Little Book of Sloth Philosophy (Leef als een luiaard) op de New York Times Bestseller List belandden. Naast auteur is ze als uitgever werkzaam bij Skyhorse Publishing in New York.

Samenvatting (achterkant boek)

Luiaards zíjn mindfulness. Doelbewust en gefocust, maar altijd ontspannen. Ze verzetten zich tegen drukte, stress en de mening van een ander.
Laat je in Leef als een luiaard inspireren door hun langzame manier van leven. Je krijgt advies over slaap (wat beter voor je is dan om 6 uur ’s ochtends hardlopen), eten en bewegen (luiaards zijn tenslotte de uitvinders van slowfox en yoga), werk (wist je dat luie mensen hogere IQ’s hebben?) en liefde (wees geduldig).

Leef als een luiaard leert je dat het eigenlijk heel gezond is om je eens wat vaker als een luiaard te gedragen.

Wat ik van ‘Leef als een luiaard – Tips voor een superlangzaam leven’ vind

Toen ik begon met lezen kon ik niet meer stoppen. Ik heb dit boek dan ook in een avondje uitgelezen. Wat een leuk boekje! Ik zat regelmatig met een lach op mijn gezicht omdat ik veel herkenning las, maar ook omdat het boekje vol humor zit. Het laat je op een leuke manier inzien dat je best wel wat vaker de boel de boel mag laten. Iets waar ik ook regelmatig over schrijf.

Dit boekje is verdeeld over twee delen. In deel 1 lees je over het luiaardprincipe, leer je de SLOW-methode kennen, ontdek je je innerlijke luiaard en kom je erachter welke beroemde mensen volgend het luiaardprincipe leven. Deel 2 is een praktische gids die je op verschillende gebieden laat zien hoe je hierin het luiaardprincipe kan aannemen. Denk hierbij aan gezondheid en welzijn, eten en drinken, slapen, vrije tijd en hobby’s, liefde en relaties, werk en school en innerlijk en uiterlijke verzorging.

Het is een echt feel good boekje en ik denk dat veel mensen hier ook echt wat aan zullen hebben. Nee, je moet niet alle adviezen opvolgen en het boek niet al te serieus nemen. Tenminste, niet als je het mij vraagt. Want dan zou er heel weinig van je leven terecht komen, maar het kan allemaal echt wel wat minder gehaast en op de automatische piloot. Maar wat meer bewuster in het leven staan is altijd goed. Het gaat vooral om goed voor jezelf zorgen en doen waar je zin in hebt en soms gewoon de dingen laten liggen waar je geen zin in hebt. Om alleen het puur noodzakelijke te doen. Dat is alleen maar goed. Je hebt nou eenmaal ook rust nodig. Van jezelf houden is de boodschap van dit leuke feel good boekje!

Boekinformatie

Originele titel: The Little Book of Sloth Philosophy
Auteur: Jennifer McCartney
Uitgever: Uitgeverij IJ
Taal: Nederlands
Originele taal: Engels
Categorie: Psychologie, persoonlijke ontwikkeling
Bindwijze: Hardcover
Verschijningsdatum: 11 februari 2020
Aantal pagina’s: 176 pagina’s
Druk: 1
EAN: 9789083014043

Verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen bij: o.a. Bol.com en met een Kobo Plus abonnement is het e-boek gratis. 

Wil je meer boekrecensies lezen? Kijk dan even op de pagina met alle boekrecensies.

Ik heb dit boek van de uitgeverij ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. 

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!