fbpx

Lichter Levend Leren – Een Gids voor Vreugdevol Onderwijs | LEZEN

Lichter Levend Leren

Vandaag lees je in deze boekrecensie wat ik van het boek “Lichter Levend Leren” vind. Dit boek, geschreven door een gepassioneerde onderwijsexpert, biedt een vernieuwend perspectief op onderwijs en nodigt lezers uit om een vreugdevolle benadering van leren te omarmen. Laten we samen ontdekken hoe “Lichter Levend Leren” ons kan inspireren en transformeren.

Over de auteur: Geesje Stroo

Geesje Stroo is kunst- en cultuurdocent met dertig jaar onderwijservaring. Ook is zij docentencoach, stiltedocent en multidisciplinair creatief kunstenaar. Het boek bevat veel voorbeelden uit haar eigen onderwijspraktijk.  

Samenvatting (achterkant boek)

We zijn op weg naar een nieuwe wereld en aan onze horizon zijn nieuwe collectieve bewegingen naar een dieper gedeeld mens-zijn aan het ontstaan. We bewegen van een afgescheiden ik-gerichtheid naar een nieuw wij-gerichtheid. Omdat wij in essentie vanuit een groter kosmisch veld energetisch verbonden zijn, is het belangrijk een meer universeel perspectief op onze toekomstige educatie te ontwikkelen. Hoe houden we in deze turbulente tijd, zo van onze kinderen dat ze niet minder maar juist meer tot leven komen? Dit boek is geen pasklaar antwoord maar een richting in de verschuiving naar dit eenheidsbewustzijn.

“Dit boek bevat bruisende en aanstekelijke voorbeelden hoe je als docent spontaniteit een natuurlijke plaats kan geven.” – Hans Kunneman, oprichter Stromend Onderwijs Collectief, auteur van ‘Vind je bron’.

“Het boek Lichter Levend Leren bevat de wijsheid van de directe ervaring en bevat de kiemen van een transformatie in educatie.” – Phill Moore, auteur van the Future of Children en geïnspireerd door Buckminster Fuller.

“Lichter Levend Leren is een belangrijk en inspirerend boek om dieper naar Stilte leren luisteren, spreken, reageren en creëren.” – Petra Speelman, medeauteur De Stilte Flipover, stichting IAM, Even Stilte AUB, een platform voor stilte docenten.

Wat ik van ‘Lichter Levend Leren’ vind

Lichter Levend Leren is een verfrissend en inspirerend boek dat een nieuwe kijk op onderwijs biedt. Geschreven door een bekende onderwijsexpert, neemt het boek je mee op een reis naar vreugdevol leren en brengt het de essentie van onderwijs terug naar zijn oorsprong: het ontdekken en koesteren van de natuurlijke nieuwsgierigheid en passie van kinderen.

Een van de meest opvallende dingen van het boek is de nadruk op het belang van vreugde in het leren. De auteur moedigt leerkrachten en opvoeders aan om de druk van prestatie en het eindresultaat los te laten en in plaats daarvan te focussen op het creëren van een veilige en liefdevolle omgeving waarin kinderen kunnen floreren. Door een sfeer van vreugde te cultiveren, worden kinderen aangemoedigd om zichzelf te zijn, hun eigen interesses te volgen en authentiek te leren. Een ander krachtig aspect van het boek is de focus op het aanmoedigen van nieuwsgierigheid en creativiteit.

Wat Lichter Levend Leren onderscheidt, is de praktische benadering van de auteur. Naast inspirerende inzichten, biedt het boek concrete tools, tips en oefeningen voor leerkrachten en opvoeders om vreugdevol leren in de praktijk te brengen. De schrijfstijl van de auteur is toegankelijk en meeslepend, waardoor het boek plezierig is om te lezen.

Wat mij betreft is Lichter Levend Leren een essentiële gids voor leerkrachten, opvoeders en ouders die op zoek zijn naar een meer vreugdevolle benadering van onderwijs.

Boekinformatie

Titel: Lichter Levend Leren
Auteur: Geesje Stroo
Uitgever: Paris Books
Taal: Nederlands 
Categorie: Ouderschap & opvoeding
Bindwijze: Paperback
Verschijningsdatum: 18 juli 2022
Druk: 1
EAN: 9789493280397
Prijs: €21,95

Lichter Levend Leren is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Wil je meer boekrecensies van mij lezen? Kijk dan op de pagina met al mijn boekrecensies.

Dit artikel is gesponsord. Dit betekent dat ik een product of dienst heb gekregen om hierover te schrijven. Dit verandert mijn mening niet over het product of de dienst. Als iets goed is zeg ik dit, maar ook als het tegenvalt. 

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product koopt, ik hier een percentage commissie voor ontvang. Dit kost jou niks.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!