Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb met het warme weer nooit zin om urenlang in de keuken te staan boven een heet fornuis. Dus als de barbecue niet aangaat, kies ik voor makkelijk gerechten die snel klaar zijn en waar zo min mogelijk pitten voor gebruikt moeten worden. Ik heb een paar van mijn favoriete zomerse gerechten voor je in een lijstje gezet. Geen uitgebreide en uitgeschreven recepten, die volgen wellicht nog.
Inhoudsopgave
ToggleBroodje Tonijnsalade
Ik kan dit echt iedere dag wel eten. Het ligt niet zwaar op de maag en is lekker fris. Mijn kinderen doe ik er geen plezier mee, maar zij krijgen dan een ander broodje. Een broodje tonijnsalade is ook zo gemaakt. Een blik tonijn, rode ui, appel, bieslook, mayo en peper en zout voor de tonijnsalade en dan je favoriete broodje ermee beleggen en klaar is Truus!
Pokebowl
Dit is onze nieuwe favoriet. Ja onze, want het hele gezin zit hiervan te smullen. Ook zo simpel. Je hebt maar één pit nodig om de sushirijst te koken en een klein pitje om de rijstazijn met zou op te warmen. Verder is het snijden wat je lekker vindt. Hier gaat er meestal gerookte zalm, krabsticks, wortel, avocado, mango, komkommer en sojabonen op. Maar je kan het ook met stukjes gebakken kip eten. En het is ook lekker om er stukjes norivellen bij te doen. Dan wat sesamzaadjes eroverheen, kewpie mayo (Japanse mayonaise) en een beetje sojasaus. Oh en mag het wat pittiger dan kan je er ook nog wasabi bij doen. Zo lekker!
Pastasalade
Voor een pastasalade hoef je alleen pasta te koken. Laat het afkoelen en doe er dan zongedroogde tomaatjes bij, rucola, mozzarella in stukjes, pijnboompitten en verse pesto. Geloof me, jong en oud zitten te smullen. Maar kijk zeker ook oven online, want er zijn zoveel verschillende pastasalades. En doe er gewoon lekker in wat jij en je gezin lekker vinden.
Panini
Als ik inspiratieloos ben is dit wat we eten in de zomer. Eigenlijk gewoon een tosti, maar dan op een pistoletje. Onze favoriet is de Italiaanse variant met pesto, mozzarella, tomaat en basilicum. Je kan variëren door er nog gerookte kip bij te doen of de basilicum vervangen door rucola. Maar je kan natuurlijk ook een panini met ham en kaas maken of kaas en salami. Of wat dacht je van ene panini Hawaï met ham, kaas en ananas. Ook lekker zomers!
Ik hoop dat ik je met deze zomerse gerechten heb kunnen inspireren om toch lekker te eten zonder heel lang in de keuken te hoeven staan. Van al deze gerechten kan je online de recepten wel vinden. Bijvoorbeeld op Pinterest.
Wat staat we deze zomer bij jou op het menu?