Loaded nacho’s: comfort food voor jong en oud | RECEPT

Loaded nacho's

Ik deel regelmatig een foto van mijn loaded nacho’s in mijn Instagram stories. En ik krijg dan steeds de vraag of ik het recept wil delen. Dus de laatste keer dat ik het maakte heb ik wat foto’s gemaakt, zodat ik dit vandaag met je kan delen. Je kan deze nacho’s met of zonder vlees maken. Ren naar de winkel, haal de ingrediënten en geniet! Oh en eet het niet te vaak want het is wel een calorieënbom en in dit gerecht zitten (halve) zakjes en pakje. Hier ben ik geen voorstander van en daarom is dit het enige gerecht waar ik dit voor gebruik.

Wat heb je nodig

Dit recept voor loaded nacho’s is voor 4 personen. Ben je met zijn tweeën halveer dan alles en ben je met meer mensen dan pas je gewoon de hoeveelheden aan.

Stap 1: Oven verwarmen

Verwarm je oven voor op 180 graden

Stap 1: snijden

De meeste tijd gaat bij dit gerecht in het snijden zitten. Daarom begin ik hiermee. Was al je groenten en kruiden en snij de rode paprika en bosui in kleine stukjes. Halveer de rode ui en snij in plakjes. Trek wat blaadjes koriander los van de takjes.

Stap 2: bak het gehakt en verwarm de kidneybonen

Verwarm wat olie in een pan en bak hierin het gehakt. Als je gehakt bakt komt er veel vocht en vet vrij. Bak het vlees daarom lang genoeg zodat dit verdampt is. Zet je vuur dus niet te hoog. Doe dan een half zakje tacokruiden bij het gehakt en water (hoeveel water ligt aan het merk tacokruiden). Laat dit op een middelhoog vuur staan.

Stap 3: guacamole maken

Halveer de twee avocado’s en verwijdeer de pit. Snij de avocado in kleine stukje en prak het met een vork in een bakje of schaaltje. Voeg dan een half zakje guacamolekruiden en een eetlepel zure room toe. Roer alles door elkaar en zet in de koelkast.

Stap 4: borden opmaken en in de oven

Je pakt nu 4 diepe borden en legt er eerst bakpapier in en dan ga je laagjes maken. Je begint met een beetje gehakt en daar leg je wat nacho chips overheen. Daar bovenop strooi je wat geraspte kaas en stukjes cheddarkaas. En dan begin je opnieuw met weer vlees, chips en kaas. Dit doe je totdat je de juiste hoeveelheid hebt per persoon. Eindig altijd met geraspte kaas en cheddarkaas. Let op, want je maakt gauw teveel. Voor de kinderen hou ik 2 lagen aan, voor mezelf 3 en voor manlief 4 lagen. Dit zet je dan 10-15 minuten in de oven. Hoe het wel even in de gaten want de cheddarkaas verbrandt snel. Het is klaar als de kaas gesmolten is.

Stap 5: Borden garneren en geniet van jouw loaded nacho’s

Haal de borden uit de oven (ik doe ze per twee in de oven zodat ik twee borden kan garneren terwijl de andere twee in de oven staan). Garneer nu de borden met de kidneybonen en mais. Dan rode paprika, rode ui en bosui. En als laatste voeg je de koriander en jalapeno’s toe (niet iedereen houdt hiervan). Dan een flinke schep guacamole en salsasaus. En voeg dan ook nog een schepje zure room toe. En dan is het alleen nog genieten van jouw loaded nacho’s.

Eet smakelijk!

Deel op:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!