fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mijn 2.0 bullet journal

Mijn 2.0 bullet journal

Ik heb al lange tijde mijn bullet journal niet met jullie gedeeld. De reden hiervoor is heel simpel; ik heb weinig tot niks met mijn bullet journal gedaan. Tijdens het hele coronagebeuren heb ik niks met mijn bujo gedaan. Ik werkte amper omdat ik de kinderen moest helpen met het schoolwerk en dus viel er voor mij weinig te plannen. Ik heb wel een soort van dagboek of terugblik gemaakt van die tijd. Puur als herinnering zodat ik dit later nog een terug kan lezen. Vandaag deel ik mijn juli bullet journal met je. Of eigenlijk mijn 2.0 bullet journal, want het is totaal anders dan wat wat je van me gewend bent…

Waarom een 2.0 bullet journal?

Deze hele periode heb ik gebruikt om over verschillende dingen na te denken. Zo ook over mijn bullet journal. Gebruik ik mijn bullet journal nog wel omdat ik het leuk en handig vind of alleen omdat ik het met jullie wil delen? Eigenlijk allebei een beetje. Aan de ene kant was mijn bullet journal mijn planner en gebruikte ik die voornamelijk daarvoor en aan de andere kant was het een soort van dagboek. Want heel eerlijk, de terugblikken vond ik het leukst om te maken. Maar omdat ik vond dat ik jullie recht hadden op meerdere pagina’s creativiteit, maakte ik altijd meerdere pagina’s en deelde ik die met je. Vorig jaar merkte ik dat ik steeds minder pagina’s gebruikte en dat het bullet journalen geen ontspanning meer was. Dit was het wel altijd. Een moment voor mezelf om te schrijven en creatief te zijn. Het voelde niet meer goed. En dat is ook de reden dat ik er de afgelopen maanden geen zin in had en niks mee heb gedaan.

Dit vind je misschien ook leuk: Hoe begin je een bullet journal?

Van bullet journal naar gevoelsboekje

Mijn bullet journal is voor mij altijd een moment van ontspanning geweest. Even niet in mijn hoofd zitten, maar voelen. Welke dingen wil ik later terugzien of teruglezen? En wat is leuk voor mijn meiden later? Niet hoe mijn planning eruitzag, maar wel wat ik gedaan heb of bereikt heb. Waar werd ik blij van en waar werd ik minder blij van. Dat zijn de dingen die ik in mijn bullet journal kwijt wil. Ik wil in mijn bullet journal opschrijven waar ik dankbaar voor ben en wat mijn dromen zijn. En dat is wat ik vanaf nu ga doen. Ik heb een aparte planner gekocht en die gebruik ik voor mijn afspraken en to do lijsten die afgewerkt moeten worden. De werkzaken. En mijn bullet journal gaat over de hartzaken. Alles waar ik een gevoel bij krijg. Dat staat natuurlijk wel met elkaar in verbinding en er komen ook echt wel dingen terug in mijn bullet journal en als ik het over dromen of doelen heb in mijn bujo zal ik daar in mijn planner mee aan de slag moeten gaan. Maar ik wil dat mijn bullet journal vanaf nu een naslagwerk wordt. Een intiem kijkje in mijn leven met al mijn gedachtes en gevoelens. Het kan dus voorkomen dat ik bepaalde teksten onleesbaar maak. Want ik vind jullie heel lief, maar sommige dingen zijn wel echt privé 😉

Meer ruimte voor creativiteit

Ook zal ik mijn bullet journal gebruiken voor mijn creatieve uitspattingen. Ieder maand zal dan ook gewoon een creatieve voorpagina hebben. De maandthema’s laat ik los. En dan bedoel ik dat alle pagina’s in dezelfde kleur of opbouw moeten zijn. Nee, het creatieve proces moet stromen en dan helpt het niet als ik mezelf beperk in wat ik wel of niet mag gebruiken. Dus iedere pagina zal er anders uitzien. Ik wil echt volledige vrijheid hebben. Want juist dan gaat het stromen en komen de mooiste creaties. Mijn bullet journal zal een inspiratie boekje zijn. Een soort dagboek, maar dan toch anders. Ik wil iedere dag stilstaan bij de dag en benoemen waar ik dankbaar voor ben. En zo zijn er nog meer dingen die ik in mijn bujo zal delen. Er zal geen vaste indeling meer zijn. Hoe of wat lees en zie je hieronder.

Ik zou zeggen, kijk gewoon verder en ik hoop dat ik jou mag inspireren om zo’n mooi gevoelsboekje te gaan maken…

Nieuwe start dus nieuw bullet journal

Bij zo’n nieuwe start en een 2.0 bullet journal hoort een nieuw notitieboek. Ik heb weer een bullet journal van Hieroglyphs. Ik heb deze lange tijd gebruikt en was altijd tevreden. Het is een fijn boekje met stipjes, de pagina’s zijn stevig dik en dus kan het wel wat hebben. En omdat het een nieuwe bullet journal is én omdat we op 1 juli starten met het tweede half jaar van 2020, begin ik met een kalender. Puur omdat ik dat handig vind, maar ook voor het best dat we gewoon al op de helft zijn. En ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb echt het gevoel alsof ik weinig gedaan heb. Ja, ik ben natuurlijk volop bezig geweest met mijn kinderen. Maar iets voor mezelf, iets wat alleen voor mij is. Nope. Zelfs werken heb ik amper gedaan omdat al mijn tijd naar de kinderen ging. Vandaar ook de quote op de rechterpagina. En dit verwoord exact hoe ik me voel.

Mijn 2.0 bullet journal dit ben ik

Dit ben ik

Ik was er niet helemaal bij toen ik deze pagina maakte, want ik had mijn bullet journal op zijn kop. Ach, ik moest er heel hard om lachen haha. Maar deze pagina maakt ik in mijn vorig bullet journal en ik vind dit wel heel leuk om mee te beginnen. Je verandert immers ieder keer en dan is het leuk om te lezen hoe je op dit moment in het leven staat. Welke dingen zijn belangrijk en welke dingen wil je aan werken. Dit laat ik hier allemaal terugkomen.

Waar word ik gelukkig van

Welke voorwaarden zijn nodig om gelukkig te zijn? Wat heb ik nodig om gelukkig te zijn? Met andere woorden wat zijn mijn basisregels voor geluk. Dingen die ik iedere dag moet doen om een goede en dus gelukkige dag te hebben. Deze dingen zorgen dat mijn basis iedere dag goed is. En als deze basis goed is, kan ik bouwen aan andere dingen. Als ik deze dingen niet doe of niet goed doe, zal het lastiger zijn om mijn doelen te bereiken en te genieten van de weg naar naar mijn doelen. En wat zijn dan mijn dromen en wensen? Wat ik bereiken? Wat zorgt voor het ultieme geluk? Ook dit komt op deze pagina’s. Het hoort immers bij elkaar.

Mijn-2.0-bullet-journal-basisregels-geluk

Dankbaarheid

Iedere avond als ik naar bed ga, sta ik altijd even stil bij de dingen waar ik dankbaar voor ben. Dit doe ik altijd als ik mijn bed lig en vlak voordat ik ga slapen. Het mooie is dat ik ook altijd gelijk in slaap val. Door te focussen op de mooie dingen is er geen ruimte om te piekeren. Dus kan je niet slapen, denk dan aan alles in je leven waar je blij van wordt en waar je dankbaar voor bent.

Voortaan start ik mijn dagen met een moment van dankbaarheid. Want het zit natuurlijk in mijn hoofd, maar door het op te schrijven kan je er later nog eens naar kijken. Op de momenten dat je even niet lekker in je vel zit. Juist door dan terug te lezen waar je dankbaar voor was (en waarschijnlijk nog steeds bent) verander je negatieve energie in positieve(re) energie. Geloof me, je zal je dan een stuk beter voelen.

Terugblikken

Ik maakte voorheen iedere week een terugblik met de hoogte- en dieptepunten van de maand en de week ervoor. Nu weet ik nog niet helemaal hoe ik dit in ga steken. Misschien alleen nog maandelijks een samenvatting of toch iedere week. Bij het stukje dankbaarheid sta ik al stil bij iedere dag en dan zou iedere week misschien een beetje veel zijn. Hoe ik dit ga doen, lees je in de volgende blog over mijn bullet journal. Voor nu heb ik wel een terugblik van juni gemaakt.

Mijn-2.0-bullet-journal-terugblik

Affirmaties

Affirmaties zijn dingen die je tegen jezelf zegt. Positieve dingen. Complimenten. En door die vaak genoeg tegen jezelf te zeggen ga je erin geloven. Eigenlijk hersenspoel je jezelf. Maar in dit geval mag dit. Je gaat jezelf voeden met positieve gedachten en door deze affirmaties meerdere keren per dag tegen jezelf te zeggen ga je er steeds meer in geloven. En je zal zien dat je meer van die positieve dingen naar je toetrekt. Iedere maand ga ik aan de slag met affirmaties. Deze affirmaties komen ook in mijn journal te staan, zodat ik een een reminder heb en ze er ieder dag bij kan pakken.

Mijn 2.0 bullet journal

Mijn 2.0 bullet journal is toch we heel anders geworden dan je van mij gewend bent. Maar ik weet zeker dat ik nu nog meer uit mijn journal ga halen. En het plannen en to do lijstjes maken doe ik lekker in mijn Structuurjunkie Planner. Zo hou ik werk en ontspanning gescheiden. Al is het journalen ook wel een vorm van werken, maar vooral aan mezelf werken. Werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling. En daar is nooit iemand slechter van geworden.

Hou mijn Instagram in de gaten, want hier zal ik regelmatig pagina’s van mijn bullet journal delen.

Wat vind je van de nieuwe insteek van mijn bullet journal?

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product koopt, ik hier een percentage commissie voor ontvang. Dit kost jou niks.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!