fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat zijn jouw basisregels voor geluk? De voorwaarden voor een gelukkig leven

Wat zijn jouw voorwaarden voor een gelukkig leven

Gelukkig zijn. Dat is wat iedereen wil. Misschien ben je al heel gelukkig of juist helemaal niet. En misschien ben je wel gelukkig, maar heb je het idee dat je iets mist in het leven. Doe Maar zong jaren geleden al ‘Is dit alles?’ Het is dan ook iets van alle tijden. Want je hebt dromen of doelen en als die dromen uitkomen of als je je doelen hebt behaald, komen er weer nieuwe dromen en nieuwe doelen. Zo zit de mens nu eenmaal in elkaar. Dit is niet omdat we maar steeds meer willen, maar we staan nu eenmaal niet stil. Alles in dit leven is in beweging en dit geldt ook voor jou.

Maar ben jij je echt bewust van wat jij nodig hebt om gelukkig te zijn of je gelukkig te voelen? Waarvoor sta jij ieder dag op? En wat moet er iedere dag gebeuren zodat jij een gelukkige dag hebt gehad? Wat zijn jouw voorwaarden voor een gelukkig leven?

Maak van deze voorwaarden ‘basisregels voor geluk’

Maak een lijstje met jouw voorwaarden voor een gelukkig leven. Dingen die jij iedere dag nodig hebt of moet doen zodat jij goed voelt. En dingen die ervoor zorgen dat jij jouw doelen kan behalen en je dromen uit kan laten komen. Zonder deze voorwaarden kan jij niet succesvol zijn en lukt het niet om goed te functioneren. Wat zijn jouw voorwaarden? Misschien is dit een hele lijst met dingen of kan je moeilijk dingen verzinnen. Realiseer je dat dit geen ingewikkelde dingen hoeven te zijn. Juist de simpele dingen waarbij je normaal gesproken misschien niet echt bij stilstaat, zijn juist de dingen die jij iedere dag nodig hebt. Zorg dat je uiteindelijk 10 basisregels hebt. Dit zijn jouw basisregels waar je iedere dag mee bezig moet zijn. En maak ze concreet zodat voor jezelf heel duidelijk is wat je basisregels zijn.

Enkele voorbeelden van basisregels

Ik kan me heel goed voorstellen dat je nu niet zo goed weet wat ik bedoel met basisregels. Daarom zal ik wat voorbeelden geven aan de hand van een paar van mijn basisregels voor een gelukkig leven. Hier moet ik iedere dag aan voldoen om goed te kunnen functioneren. Of laat ik het anders zeggen, om goed in mijn vel te zitten. Als ik de basisregels naleef ben ik blij, heb ik veel energie en voel ik me positief en goed. En dat is voor mij de basis om gelukkig te zijn. Maar goed, je wilt voorbeelden. Hier komen ze:

Voorbeeld basisregel: Iedere dag op tijd naar bed en voor 22:00 uur slapen

Voldoende nachtrust is een must. Je lichaam en geest hebben de tijd nodig om te herstellen en op te laden en dan moet je gemiddeld 8 uur slapen. Ik ben geen ochtendmens, maar een avondmens. Daarom is het heel belangrijk dat ik op tijd naar bed ga zodat ik ook op tijd en uitgerust wakker word. En ik moet vooral bij deze basisregel streng voor mezelf zijn. Juist omdat ik een avondmens ben, ben ik geneigd om dan van alles te gaan doen en dan ben ik klaarwakker en lukt het niet om gelijk in te slapen. Gevolg: ik ga weer veel te laat slapen.

Voorbeeld basisregel: Iedere dag om 6 uur opstaan

Juist omdat ik geen ochtendmens ben is het voor mij en mijn gezin fijn als ik rustig op kan starten. Als ik de dag alleen begin. Ik heb dan ongeveer een uur tijd voor mezelf. Ik begin dan met een meditatie om de dag te beginnen. Dit doe ik terwijl ik nog in bed lig en ga dan naar beneden. Ik zet een kop thee en ga dan aan de slag. Ik ga dan journalen en schrijf op waar ik de afgelopen dag dankbaar voor was. Als er tijd over is ga ik nog iets doen. De ene keer lees ik een boek, de andere keer doe ik alvast wat werk zoals mijn mail beantwoorden, weer een andere keer doe ik wat yoga-oefeningen. En soms doe ik gewoon helemaal niks en geniet van de stilte.

Het is maar net waar ik op dat moment zin in heb. In het weekend word ik vaak ook om 6 uur wakker en blijf dan wat langer liggen. Ik hou namelijk echt enorm van mijn bed. Dan doe ik wel de meditatie en ga daarna niet gelijk naar beneden. Maar ik wacht dan tot de kinderen wakker zijn en bij me komen liggen.

Voorbeeld basisregel: Iedere dag 2 liter water drinken

Ik dronk altijd te weinig water en hierdoor was ik altijd snel moe, had ik een droge huid en ga zo maar door. Nu ik iedere dag 2 liter water drink voel ik me veel energieker. Oke, ik moet vaker naar de wc. Maar ook dat is goed. Je lichaam moet toch ook van binnen gereinigd worden? Vooral in het begin vond ik het lastig en moest ik echt reminders in mijn telefoon zetten. Ik vergeet gewoon heel makkelijk te drinken. Maar op een gegeven moment went je lichaam eraan dat je veel drinkt en heb je ook eerder ‘dorst’. Je lichaam herinnert je eraan dat je moet hydrateren.

Voorbeeld basisregel: 6x per dag gezond en gevarieerd eten

Gezond eten is sowieso een voorwaarde voor een gelukkig leven, want met gezond en gevarieerd eten zorgt dat jij gezond blijft. Daarnaast zorgt gezonde voeding voor jouw motortje. Niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk. En omdat ik mijn stofwisseling wil ‘versnellen’ (er mogen namelijk wel wat coronakilo’s af) moet ik zes keer per dag iets gezonds eten. Dat zijn drie hoofdmaaltijden en drie gezonde tussendoortjes. Dit in combinatie met water drinken en bewegen (wat ook één van mijn basisregels is) zorgt ervoor dat ik lekker in mijn vel zit en als bonus dat ik ook wat kilo’s kwijt zal raken. En het is niet zo dat het mij om die kilo’s gaat, maar wel om mijn kleding die nu (te) strak zit. Dus iets afvallen zodat mijn kleding weer goed zit, zou heel fijn zijn en dan zit ik ook lekkerder in mijn vel.

Iedereen heeft andere basisregels voor geluk

Dit zijn een paar van mijn basisregels voor geluk. Ik heb er natuurlijk nog meer. Bijvoorbeeld iedere dag een uur bewegen, maar ook iedere dag me-time, iedere dag qualitytime met mijn man en kinderen, mediteren en dankbaar zijn. Ieder mens heeft andere behoeftes en wat mij gelukkig maakt, maakt jou niet gelukkig. Neem daarom ook niet mijn basisregels over, maar bedenk wat jij nodig hebt om goed in je vel te zitten. Wat heb jij nodig om vol energie te zijn zodat jij je dromen en doelen waar kunt maken?

Pas jouw 10 basisregels voor geluk iedere dag toe

Nu je 10 basisregels voor geluk hebt is het belangrijk dat je deze regels iedere dag toepast. Dit zijn namelijk jouw basisregels voor geluk. Jouw voorwaarden voor een gelukkig leven. En natuurlijk zijn er nog veel meer dingen waar jij blij en gelukkig van wordt, maar dit is de basis. Als dit goed zit, komt het met de rest vanzelf wel goed.

En het is niet zo dat je deze 10 basisregels je leven lang nodig hebt. Juist niet, want zoals ik in het begin zei, verander je als persoon. Je ontwikkelt je en je groeit. Bepaalde dromen komen uit en je behaalt doelen. Er ontstaan nieuwe dromen en je wilt nieuwe doelen behalen. Jouw 10 basisregels veranderen misschien wel mee omdat je ze aan moet passen aan je ‘nieuwe’ (manier) van leven. Dat is allemaal alleen maar goed. Hou in gedachten wat jij nodig hebt om je iedere dag goed te voelen en om een oprecht blij mens te zijn. Want dat is waar geluk begint. In jouw hart….

Wat is de jouw belangrijkste voorwaarde voor een gelukkig leven?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!