fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Stop met jezelf naar beneden halen en wees trots op jezelf!

Stop met jezelf naar beneden halen

Wat zeg jij als je een compliment krijgt? Zeg je dan “Dank je!” of vernietig je het compliment door bijvoorbeeld te zeggen dat die blouse in de aanbieding was? En als iemand vraagt wat jouw kwaliteiten zijn, wat zeg je dan? Moet je daar heel hard over nadenken en weet je niet wat je moet zeggen? Ik kan zo nog wel wat meer voorbeelden noemen waarop wij vrouwen onszelf naar beneden halen. Ga er maar eens opletten, je haalt jezelf best vaak naar beneden. Of luister eens naar de vrouwen om je heen. Zij doen dit namelijk ook. En waarom? Omdat je geen kapsones wil hebben? Je wil bescheiden blijven? Maar wat schiet je daarmee op? Weet je wat ik vind? Wij vrouwen mogen best wat meer trots zijn op onszelf!

Stop met jezelf naar beneden halen

Jij, ja jij. Je doet het allemaal goed! Misschien nog wel beter dan goed. En als je dan een compliment krijgt mag je daar echt wel van genieten. Neem het in ontvangst en voel wat het met je doet. Je voelt je er echt beter door. Tegenwoordig is iedereen op zoek naar geluk. Mensen doen aan yoga, mediteren, zeggen affirmaties.

Maar als een ander jou een compliment geeft, zegt dat je er goed uitziet, dat je goed werk hebt geleverd of iets in die aard, haal je jezelf keihard naar beneden. Gewoon niet doen. Kijk, is het een gezamenlijk iets dan is het niet de bedoeling dat alleen jij alle credits krijgt. Maar alles wat jij wel zelf hebt bereikt, hebt gedaan of gekocht (of het nou €1 of €1000 heeft gekost) daar mag je trots op zijn. Voel je je gelukkig als je dat compliment onderuit haalt? Nee toch? Stop dan met jezelf naar beneden halen!

Waarom haal je jezelf naar beneden

Wil je bescheiden blijven? Wil je niet dat mensen denken dat je kapsones hebt? Heel goed dat je er zo over denkt. Maar trots zijn op wie je bent, op iets wat je gepresteerd hebt of dit nu iets op je werk of binnen je gezin is, of iets wat je echt voor jezelf hebt gedaan, keuzes die je hebt gemaakt die heel goed uitpakten, daar mag je trots op echt wel trots op zijn. Je mag een compliment dankbaar in ontvangst nemen en genieten van het gevoel dat het je geeft. We denken vaak: “Ach, wat ik doe kan een ander ook”. Maar stop met kijken naar anderen. Jij hebt dit gedaan en je hebt het goed gedaan. En daar mag je trots op zijn. Punt.

Bluf wat meer

Ik ben van mening dat wij vrouwen best wat meer mogen bluffen. En met bluffen bedoel ik niet de dingen mooier maken dan ze zijn of jezelf beter voordoen dan je bent. Want dat is bluffen eigenlijk. Want ook dan ben je niet eerlijk tegen jezelf en anderen. Ik bedoel meer dat je eigenlijk jezelf op waarde zou moeten schatten. Maar omdat we zo gewend zijn om onszelf naar beneden te halen, voelt het als bluffen. En als we bluffen voelt het alsof we niet eerlijk zijn. Maar als jij jezelf naar beneden haalt ben je wel eerlijk? Kijk eens naar de mannen om ons heen. Als je tegen een man zegt dat hij iets goed heeft gedaan, hoe reageert hij dan? Wordt hij rood? Weet hij zich geen houding aan te nemen? NEE! Dus doe wat meer als die mannen.

Wees trots op jezelf!

Stop met jezelf naar beneden halen. Weest trots op wie je bent en op wat je doet. Hoe jij ondanks dat je moe bent toch weer zorgt dat je een goede moeder voor je kinderen bent of met succes dat project op je werk afrondt. Het maakt niet uit waar het om gaat, maar hou je hoofd recht, borst vooruit en je schouders naar achter. Laat zien dat je er mag zijn, dat je dat compliment verdient.

Maar bovenal, wees trots op jezelf!

Foto: Adobe Stock

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!