fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

9 tips waardoor je nog langer van je kerstboom kan genieten

tips waardoor jij nog langer van je kerstboom kan genieten

Sinterklaas is inmiddels weer naar Spanje vertrokken. En dat betekent dat we alles in kerstsfeer kunnen brengen! Ik probeer altijd op 6 of 7 december de kerstboom in huis te hebben. En ik ga ieder jaar voor een echte boom. Wat mij betreft hoort bij kerst een echte boom. De dennengeur als je je huis binnenloopt hoort er echt bij. Veel mensen vinden een echte boom niet fijn omdat hij niet lang staat. Maar dat verandert vanaf nu. Want ik kreeg een paar tips van Kerstboom Thuis en vandaag deel ik deze tips waardoor je nog langer van je kerstboom kan genieten.

1. Wees kritisch

Dit is denk ik wel de belangrijkste tip. Waar koop je de kerstboom? Laat je goed informeren en kijk goed naar de bomen die te koop staan. Voel eens aan de naalden. Wat gebeurt er als je een tak aanraakt? Vallen de naalden er meteen af? Tja, dan zou ik die boom laten staan. Een mooi en goede boom hoeft niet duur te zijn, maar bij een grote boom die maar €10 kost, ga ik toch wel twijfelen of dit de boom voor mij is.

tips waardoor jij nog langer van je kerstboom kan genieten wees kritisch
Deze twee dames zijn heel kritisch 😉

2. Vraag de verkoper om een schijf van de onderkant af te zagen

Bij Kerstboom Thuis doen ze dit standaard en ik hoef er dan ook nooit om te vragen als ik een kerstboom bij ze koop. Maar als jij niet in Zoetermeer en omstreken woont dan al je daar je boom niet zo snel kopen. Vraag aan de verkoper altijd of hij een schijf van de onderkant afzaagt. Je boom zal hierdoor nog water op kunnen nemen als de boom bij je thuis staat!

3. Laat de boom wennen aan de warmte

Leg de kerstboom eerst een nacht in de schuur, garage, kelder of onverwarmde gang. Hierdoor kan de boom acclimatiseren en wennen aan de warmte Hij heeft namelijk al die tijd buiten gestaan. Als je dit doet al je boom echt langer mooi blijven.

4. Zet de boom niet te dicht bij de verwarming en niet teveel op de tocht

Want als het te warm is droogt de boom sneller uit en als hij op de tocht staat krijgt hij het koud. Jij wilt toch ook dat te temperatuur aangenaam is?

tips waardoor jij nog langer van je kerstboom kan genieten mooie kerstbomen

5. Zorg dat het niet te droog is in huis

Lucht regelmatig en zet een bakje water op de vensterbank. Hierdoor hou je het vochtgehalte in huis op peil en zal de boom je dankbaar zijn. Naalden vallen minder snel uit en jij geniet nog langer van je mooie kerstboom!

6. Geef de boom regelmatig water maar niet te veel

Zorg dat de boom geen dorst krijgt. Maar geef niet teveel water. Wat ik altijd doe is water geven als de boom staat. Dan check ik iedere dag of er nog water in de bak zit. Ik geef pas water als de bak zo goed als droog is. Dan geef ik weer een scheutje en doe dit iedere keer totdat het tijd wordt om de boom weg te doen

tips waardoor jij nog langer van je kerstboom kan genieten onderkant afzagen

7. Gebruik geen nepsneeuw

Veel mensen vinden het mooi om nepsneeuw op de boom te sprayen of strooien. Dit staat natuurlijk ook erg gezellig. Maar als je lang plezier wilt hebben van je boom, doe je het niet. Laat de boom gewoon naturel en geniet van de boom zoals hij is. Oké, wel met veel ballen en lichtjes natuurlijk 😉

8. Zorg dat je verlichting gebruikt die niet te heet wordt en gebruik niet teveel verlichting (te zwaar met als gevolg hangende takken).

Deze is eigenlijk wel logisch. Hoe meer je in je boom hangt hoe zwaarder de takken worden. En die ballen die zullen niet zorgen dat de takken gaan hakken, maar een veel verlichting wel. Probeer dus niet teveel verlichting in de boom te hangen. En gebruik verlichtingen die niet te heet wordt zodat de boom niet uitdroogt. En zet de verlichting uit als je niet thuis bent. Scheelt ook gelijk weer stroom en is een stuk veiliger!

9. Geniet van je boom!

En last but zeker nog least: GENIET! Want alles wat je aandacht geeft groeit en dat geldt ook voor jouw mooi versierde boom. Oke, hij zal niet meer groeien maar je geluksgevoel zal wel groeien. Hou je aan bovenstaande tips waardoor jij nog langer van je kerstboom kan genieten. Iedere keer als jij naar je mooi versierde kerstboom krijgt wordt je helemaal happy en verschijnt er een lach op je gezicht. Geniet van je mooie boom en geniet van de gezellige dagen die eraan zitten te komen!!

tips waardoor jij nog langer van je kerstboom kan genieten win een kerstboom

Wanneer zet jij altijd de kerstboom op? Heb jij nog tips waardoor jij nog langer van je kerstboom kan genieten

Als je dit bericht wilt bewaren op Pinterest, wil je dan onderstaande afbeelding gebruiken? Thanks!

9 tips waardoor jij langer van je kerstboom kunt genieten

Deel op:

1 gedachte over “9 tips waardoor je nog langer van je kerstboom kan genieten”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!