fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tuinieren met Tom staat vol praktische tuintips die tuinieren leuk maken voor iedereen

tuinieren met Tom

Ik kreeg weer een heel mooi boek toegestuurd. Een heel fijn boek over tuinieren. Ik moet eerlijk bekennen dat ik zelf niet zo snel een boek over tuinieren zou kopen. Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik heel blij werd van Tuinieren met Tom en niet alleen omdat ik Tom een hele leuke tuinman vind. Dit mooie boek over tuinieren staat boordevol handige en eenvoudige praktische tips die maken dat iedereen, ja ook jij, kan tuinieren en het ook leuk zal vinden. In deze blog vertel ik je er alles over.

Bekend van Eigen Huis en Tuin

Als je het programma Eigen Huis en Tuin kent en het regelmatig kijkt, weet je wie Tom is. In het tv-programma zie je hoe hij van een ‘gewone’ tuin de meest mooie tuinen maakt. Ook geeft hij in het programma altijd handige tips waar je echt wat aan hebt ook wat mee kan. Ik begrijp dan ook heel goed dat hij zijn kennis in een boek heeft verzameld. Nu kan iedereen tuinieren en echt, het is niet moeilijk!

Tuinieren met Tom

En nu is zijn eerste boek verschenen: Tuinieren met Tom. In dit boek neemt hij je mee in zijn eigen tuin en staat stil bij elk seizoen. Hij geeft je 25 onmisbare tuintips, vertelt leuke anekdotes en handige weetjes zodat jij het hele jaar van jouw tuin kan genieten. Met dit boek ontdek je dat het heel leuk is om te tuinieren. En juist nu we allemaal zoveel mogelijk thuis zijn en het lekker buitenweer is, is dit het perfecte moment om lekker in de tuin aan de slag te gaan. Met dit boek van Tom krijg jij alle hulp die je nodig hebt.

tuinieren met Tom

Ik ben fan van Tuinieren met Tom

Toen ik het boek thuis kreeg kon ik niet stoppen met lezen en bladeren. Dat zegt echt heel veel, want ik ben echt het type niet dat boeken over tuinieren leest. Wat meteen opvalt is de manier hoe het boek geschreven is. De teksten zijn in eenvoudige taal geschreven en dus geen moeilijke woorden die je niet begrijpt. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het echt leuk om in mijn tuin te rommelen maar ik weet echt niet wat al die tuin- en tuiniertermen inhouden. Tom legt het je allemaal uit in dit boek, zodat iedereen met plezier in de tuin werkt.

Eenvoudig en goed te begrijpen

Wat ik heel fijn vind aan dit boek is dat het is opgedeeld in vier delen; de vier jaargetijden. En binnen ieder jaargetijde komen de drie maanden van dat jaargetijde aan bod. Zo kan je per maand bekijken wat je allemaal in je tuin allemaal kan doen om te zorgen dat je het hele jaar een mooie tuin hebt. In de inleiding krijg je uitleg over de verschillende tuinen, verschillende grondsoorten, plantetiketten en tuingereedschap. En al bij de inleiding krijg je de eerste twee tips. Ook legt Tom in een paar pagina’s uit wat bepaalde woorden betekenen. Geen lange teksten, maar kort en krachtig en goed te begrijpen voor iedereen. Naast alle informatie in het boek bevat het boek prachtige foto’s. En wat ook heel erg leuk is; er staan ook recepten in het boek. Recepten met de dingen die je uit je eigen tuin haalt. Hoe leuk is dat!

Dit boek is een leuk om cadeau te geven aan iemand van wie je weet dat hij of zij graag tuiniert, maar niet weet waar te beginnen. Of iemand die misschien niet zo goed in tuinieren is, maar waarvan je weet dat het met een beetje hulp wel goed moet komen. Maar je kan het boek natuurlijk ook gewoon voor jezelf kopen, omdat je ook graag het hele jaar lang van je tuin wilt genieten. Hoe dan ook, spijt ga je zeker niet krijgen want dit boek zit boordevol inspiratie en handige tips. En al vanaf het eerste moment dat je begint met lezen wil je in de tuin aan de slag!

Boekinformatie

Titel: Tuinieren met Tom
Auteur: Tom Groot
Uitgever: Westbest B.V.
Taal: Nederlands
Categorie: Tuinieren
Bindwijze: Paperback
Verschijningsdatum: 7 mei 2020
Aantal pagina’s: 125
Druk: 1e druk
EAN: 9789090330273

Tuinieren met Tom is exclusief verkrijgbaar bij alle winkels van Welkoop en via welkoop.nl

Wil je meer boekrecensies lezen? Kijk dan even op de pagina met alle boekrecensies.

tuinieren met Tom tinkelender juni
Iedere maand een handige kalender met wat je kan doen in de tuin

Dit artikel is gesponsord. Dit betekent dat ik een product of dienst heb gekregen om hierover te schrijven. Dit verandert mijn mening niet over het product of de dienst. Als iets goed is zeg ik dit, maar ook als het tegenvalt

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!