fbpx

LEZEN | De yogaclub

De yogaclub

Ik zag De yogaclub voorbij komen op mijn e-reader en was meteen nieuwsgierig. De titel triggerde mij om het boek te downloaden en te lezen. Ik begon met lezen en kon niet stoppen. Niet alleen omdat het lekker wegleest (je hebt het boek zo uit), maar ook de boodschap die dit boek brengt. Het zet aan tot nadenken over je eigen leven. In deze boekrecensie vertel ik je alles over deze roman en waarom het eigenlijk een heel inspirerend boek is.

Over de auteur

Emma Wolf is alleenstaande moeder van twee kinderen. Ze is geboren in Amsterdam waar ze, na veel omzwervingen, nu weer woont. Ze houdt ervan door de stad te dwalen, veel verschillende mensen te zien en te luisteren naar hun verhalen.

Samenvatting (achterkant boek)

In De yogaclub van Emma Wolf besluiten drie vriendinnen aan de sleur te ontsnappen door een yogaclub te beginnen. Voor de lezers van Zadelpijn En Ander Damesleed.

“Er moet iets gebeuren. We zijn altijd maar bezig. Bezig voor anderen. Bezig met het gezin, met geld, met een baan, met verjaardagen, met mannen. Dat doen we al jaren. En ondertussen vergeten we onszelf. Het wordt tijd dat we iets voor onszelf doen. Iets wat goed voor ons is. Voor ons lichaam, voor onze geest en voor ons gevoel.”

In De yogaclub van Emma Wolf zitten Vera, Anne en Corine een beetje vast. Ze komen niet meer vooruit in het leven en daarom besluiten ze samen te gaan sporten: yoga. Voor ze het weten komt hun leven in een stroomversnelling. Door de komst van een nieuwe dorpsgenote die alle verhoudingen flink opschudt, worden ze ook gedwongen met andere ogen naar hun eigen relaties te kijken. Voor de lezers van Zadelpijn En Ander Damesleed.

Wat ik van ‘De yogaclub’ vind

In eerste instantie denk je dat je gewoon een lekkere roman aan het lezen bent. Het leest lekker weg en de personage zijn niet moeilijk te begrijpen. Ook zal je bij iedere personage wel iets herkennen uit je eigen leven. Maar naarmate je verder leest besef je dat het over meer gaat dan het wel en wee van drie vriendinnen. Het boek zet je misschien wel aan het denken over je eigen leven. Vaak gaat je leven voorbij en besef je niet dat je vastzit in routines en patronen. Soms kom je hier zelf op een gegeven moment achter en soms is een ‘buitenstaander’ degene die jou dit in laat zien. Dit boek leest niet alleen lekker weg (zo uitgelezen), maar zet je ook aan het denken. Ben jij ook niet toe aan verandering?

De yogaclub is eigenlijk veel meer dan een roman. Het is een inspiratiebron en zet je aan het denken. Alleen al daarom raad ik het je aan om dit boek te lezen.

Boekinformatie

Titel: De yogaclub
Auteur: Emma Wolf
Uitgever: Loft Books
Taal: Nederlands 
Categorie: Roman
Bindwijze: E-book
Verschijningsdatum: februari 2020
Druk: 1
EAN: 9789047205029

Verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen bij: o.a. Bol.com en met een Kobo Plus abonnement is het e-boek gratis. 

Wil je meer boekrecensies lezen? Kijk dan even op de pagina met alle boekrecensies.

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product koopt, ik hier een percentage commissie voor ontvang. Dit kost jou niks.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!