fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

LEZEN | Violeta

Violeta

Ik kreeg een nieuwe roman toegestuurd. Zo nieuw dat het nog niet verschenen is. Het is een prachtig geschreven historische roman van Isabel Allende: Violeta. Het boek is op 22 februari 2022 verschenen. In deze boekrecensie vertel ik je alles over dit mooie maar heftige boek.

Over de auteur Isabel Allende

Isabel Allende (1942) is de meest gelezen Spaanstalige schrijver ter wereld. Van haar boeken werden miljoenen exemplaren verkocht. Zij maakte in 1982 furore met debuutroman Het huis met de geesten, waarna de successen bleven opstapelen, tot en met Bloemblad van zee in 2020. Isabel Allende schreef boeken in genres variërend van historische romans tot young adult en tot thrillers. Haar oeuvre en levenswerk wesedn groots bekroond door Barack Obama met een Presidential Medal of Freedom.

Samenvatting (achterkant boek)

Violeta del Valle komt ter wereld op een stormachtige dag in 1920, als eerste meisje in een gezin met vijf onstuimige broers. Turbulente gebeurtenissen bepalen de loop van haar leven. De schokgolven van de Eerste Wereldoorlog zijn nog steeds voelbaar als de Spaanse griep de kusten van Zuid-Amerika bereikt, bijna precies op het moment van haar geboorte. Dankzij de vooruitziende blik van haar vader zal het gezin ongeschonden uit deze crisis komen. Maar algauw volgen er nieuwe problemen.

Maar dan verstoort de Grote Depressie het luxueuze leven in de grote stad dat Violeta tot dan toe heeft gekend. Haar familie verliest alles en moet zich terugtrekken in een afgelegen deel van het land. Daar wordt Violeta volwassen en ontmoet ze haar eerste minnaar…

In een brief aan iemand van wie ze zielsveel houdt, schrijft Violeta over de armoede en voorspoed, de verliezen en vreugdes, en over de grote liefdes van haar leven en het verwoestende liefdesverdriet dat daarna kwam. En over de strijd voor vrouwenrechten, de opkomst en ondergang van tirannen en uiteindelijk niet één maar twee pandemieën.

Met Violeta presenteert Isabel Allende ons opnieuw een inspirerend, episch verhaal, verteld met gevoel voor humor en een enorme passie.

Wat ik van ‘Violeta’ vind

Het eerste wat in me opkomt om nu te schrijven is: ga dit boek lezen! Je wordt door Isabel Allende meegenomen in het verhaal van Violeta alsof je er zelf bij bent geweest. Op gedetailleerde wijze ga je mee op een historische reis vanaf de Spaanse griep tot 2020. Het jaar waar het coronavirus de wereld in haar macht had. Ondanks als die details blijf je in het verhaal. Vaak zorgen teveel details bij mij dat het verhaal te langdradig wordt en ik afhaak, maar dat is bij dit prachtige boek totaal niet het geval. De details zorgen er juist voor dat je geboeid blijft. Je leert veel over de historie van Zuid-Amerika terwijl je meegenomen wordt in het toch wel heftige leven van Violeta. Ik heb regelmatig met tranen in mijn ogen zitten lezen. Deze vrouw heeft van al het drama, al het verdriet, al de pijn, het verlies, de armoede en het geweld in haar leven, kracht gehaald. Ze heeft nooit opgegeven en bleef geloven in de liefde. Maar ze wist dat zij haar pad bepaalde, ongeacht de gebeurtenissen en mensen in haar leven.

Ik ging helemaal op in het verhaal en kon niet stoppen met lezen. Dit verhaal heeft me enorm aangegrepen en geeft een bepaalde kracht mee. Mijn complimenten voor Isabel Allende, want er zijn maar weinig schrijvers die mij zo mee kunnen nemen in het verhaal en mij echt geboeid houden. Dit boek zou eigenlijk door iedere vrouw gelezen moeten worden. Om het verhaal van Violeta, maar vooral om te lezen hoe vrouwen voor onze tijd hebben gestreden voor het leven dat we nu hebben. We zijn er nog niet, maar zij waren de grondleggers voor ons….

Boekinformatie

Titel: Violeta
Auteur: Isabel Allende
Uitgever: Wereldbibliotheek
Taal: Nederlands 
Categorie: Literatuur en (Historische) Roman,
Bindwijze: Paperback
Verschijningsdatum: 22 februari 2022
Druk: 1
EAN: 9789028451933
Prijs: €24,99

‘Violeta’ is verkrijgbaar bij: o.a. Bol.com

Wil je meer boekrecensies lezen? Kijk dan even op de pagina met al mijn boekrecensies.

Dit artikel is gesponsord. Dit betekent dat ik een product of dienst heb gekregen om hierover te schrijven. Dit verandert mijn mening niet over het product of de dienst. Als iets goed is zeg ik dit, maar ook als het tegenvalt. 

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product koopt, ik hier een percentage commissie voor ontvang. Dit kost jou niks.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!