fbpx

6x Wanneer luister je een luisterboek

luisterboek

Als je net als ik dol bent op lezen kan dat aardig in de papieren lopen. En ja, ik zou naar de bieb kunnen gaan om boeken te lenen. Maar naast het feit dat ik dat alleen maar gedoe vind, vind ik het ook een beetje viezig. Ik heb dan ook al jaren een e-reader. Een paar jaar geleden ontdekte ik luisterboeken. En wat is dit geniaal bedacht! Zo kan je tijdens een andere activiteit toch verder met je favoriete boek! Met Storytel luister (en lees) je samen met je kind voor maar €12,99 onbeperkt boeken. Maar wanneer luister je een luisterboek? In deze blog geef ik daar antwoord op.

Tijdens het sporten

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar als ik aan het sporten ben moet ik afgeleid worden. Of dit nu met muziek is of met een luisterboek. Toen ik een paar jaar geleden drie keer per week naar de sportschool ging, luisterde ik het ene na het andere luisterboek. Zo was ik niet heel erg bezig met hoe vervelend ik het sporten vond en leerde ik ook nog wat. Tijdens het sporten las ik namelijk veel zakelijke boeken. Bijvoorbeeld over sales, marketing en ga zo maar door. Als dan klaar was met sporten en aan het werk ging, kon ik meteen toepassen wat ik in het boek gehoord had. Ik heb in die tijd heel veel kennis opgedaan die ik nog dagelijks in mijn ondernemingen gebruik.

Als je met het huishouden bezig bent

Er zijn taken in het huishouden die ik zonder moeite en zuchten doe. Maar er zijn er ook echt wel een paar die ik gewoon echt niet leuk vind om te doen, maar die simpelweg wel gedaan moeten worden. Wat ik dan doe is een muziekje opzetten, een podcast luisteren of je raadt het al, een luisterboek in mijn oren. En net als bij het sporten klaar is zonder puffen en zuchten het vervelende klusje omdat ik afgeleid ben door het verhaal dat ik luister.

Tijdens een wandeling

Het is natuurlijk heel mindful om in de natuur te wandelen. Luisteren naar het geluid van je schoenen die bij elke stap de grond raken en de geluiden van dier en natuur. Maar soms wil je gewoon een goed verhaal luisteren. En dan kies je een goede thriller om te luisteren of een heerlijke roman om bij weg te zwijmelen. En als je dan helemaal in het verhaal zit, zie je ineens dat je die 10.000 stappen met gemak hebt gehaald.

Tijdens het koken

Ben jij een keukenprinses pur sang, dan geniet je van het snijden, pureren, raspen en ga zo maar door. Maar als je dit niet bent, wil je het liefst zo snel mogelijk klaar zijn in die keuken. En als je dan veel snijwerk hebt, is dit meestal niet het geval. Relax en zet een luisterboek op. Wel opletten natuurlijk dat je niet in je vingers snijdt, maar geloof me: koken wordt een stuk leuker zo!

Tijdens een lang bad

Ken je dat? Dat je in bad ligt en denkt: “Daar lig ik dan. En nu?”. Nou gewoon een luisterboek opzetten, ogen dicht en luisteren. Een betere manier van ontspannen is er niet. Weet je nog hoe heerlijk het was als er vroeger door één van je ouders of de juf in de klas werd voorgelezen? Je zag dat hele verhaal als een film in je hoofd. Dat kan nu dus gewoon weer. Alleen dan met een luisterboek. Ideaal toch?

Of gewoon als je geen zin hebt om te lezen

En soms wil je gewoon heel graag een boek lezen. Een boek dat al een tijdje op je lijstje staat. Maar je komt er niet aan toe of hebt geen zin om te lezen. Doe je oortjes in of zet je koptelefoon op en laat je meenemen door het verhaal. Gewoon even helemaal niks, maar even luisteren en een oplaadmomentje na een lange dag werken. Nou ik weet wel wat ik zo ga doen…

Luister 14 dagen onbeperkt luisterboeken

Wil jij nou ook onbeperkt luisteren naar boeken? Bij Storytel luister je al voor €12,99 per maand naar zoveel boeken als je wilt. En het leuke is dat je er een gratis kindaccount bij krijgt, zodat je kind ook boeken kan luisteren of lezen. Want bij Storytel heb je naast luisterboeken ook duizenden e-boeken. Wil jij Storytel 14 dagen gratis uitproberen zonder ergens aan vast te zitten. Klik dan hier om je aan te melden. Blijf je na de 14 dagen, dan betaal je dus €12,99 en kan je op ieder moment opzeggen. Je zit dus niet vast aan een jaarabonnement. Probeer het gewoon. Juist nu de zomervakantie eraan komt. Leuk voor jou en voor je kind en perfect als je een keer geen zin hebt om voor te lezen 😉

Luister jij al luisterboeken?

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product koopt, ik hier een percentage commissie voor ontvang. Dit kost jou niks.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!